Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek egy esküvő jobban összekovácsol vagy inkább unalmassá, szeretetteljessé alakít egy kapcsolatot?
Szerintem valahogy úgy értette, hogy a szerelmet felváltja a szeretet, és ez szerinte egyenértékű az unalommal.
Majd megtanulja, hogy nem lehet mindig állandó hőfokon égni, mert attól csak elhamvad az ember. És hogy az évek, évtizedek óta tartó kapcsolatokban is újra és újrafellángolnak az érzések egymás iránt.
Igen, ha mázlija van, megtanulhatja. Csak fura (és sajnos a mai tizen-huszonévesek tévhiteivel egybecseng), hogy az összekovácsol kifejezés az számára nem az erősebb, intimebb, szeretetteljes viszont jelzi egy erős érzelmi-gazdasági-szellemi szövetség alapjaként.
Nagy a káosz a fiatal generáció fejében és lelkében, vagy rendkívül műveletlenek.
Bármelyikről van szó: aggasztó, mivel társadalmi méreteket ölt ez a tudatlanság.
Szeretetteljes = unalmas. Gratulálok a felfogásodhoz...
No de a válaszra térve. A házasság, mint jogi aktus szorosabbra vonja a kapcsolatot (nehezebbé teszi a szakítást), az öröklésnél és a kapcsolatból születő utódok státutásnak megállapításában van jelentősége (nincs szükség külön apasági nyilatkozatra, szemben a regisztrálatlan élettársi kapcsolattal). A házasság bizonyos szociális juttatásokat, lakáscélú támogatásokat és adózási kedvezményeket is lehetővé tesz. Röviden: védelmet jelent a kapcsolatban élőknek (elsősorban a nőnek), illetőleg némi anyagi haszonnal is jár.
Mindez persze nem kényszerít ki semmiféle változást az érzelmi viszonyban. Ha valaki nem bírja a kötöttségeket - mert például nem a szereteten, hanem valami máson alapul a viszonya a másikhoz - annak persze nem javallható a házasság.
Kergemacska, nem csak a családi mintából kéne ezt megtanulni! A probléma elég sokrétű, mivel kéne, hogy olvassanak (és nem ponyva szerelmi regényeket), kéne hogy nyitott szemmel járjanak és ne csak az alkalmi kapcsolatok érdekeljék őket, nem csak tinisorozatokat kéne nézni a tévében, meg Barátok közt lepraműsort, meg Valóvilágot... kalandfilmekből, vígjátékokból, drámákból is összerakható az, hogy milyen egy jó házasság, és hogyan kéne élnie két embernek, akik ezt az utat választották. Lehet idősekkel beszélgetni, ők tapasztaltabbak ezen a téren, nem csak az aktuális (szemét)celeb aktuális partnerváltásait kéne ismerni. EGy embert nem csak a külseje alapján és vagyoni helyzete alapján kéne megítélni, hanem a belső értékeit is fel kéne tudni ismerni. Ha megkérdezel egy fiatalt, hogy mondjon egy belső értéket, úgy fog rád nézni, mintha azt kérted volna, hogy olvasson el egy ógörög szöveget.
És ez nem csak a környezet és szülők hibája. Igényük sincs ilyesmire! Ez a félelmetes!
Sztem abban azért mind egyetértünk, hogy egy haldokló kapcsolatot (vagy csak szimplán nem elég erőset) biztosan nem ment meg az esküvő, sőt inkább ezekben az esetekben jelentkezhet a gyors kiábrándulás és válás, mivel pusztán a papírtól csoda nem történik.
Ha viszont minden rendben van köztetek, mindketten ugyanúgy akarjátok az esküvőt és nem vagytok azok a kötöttségektől bepánikolósak, akkor a kapcsolat érzelmi töltése változatlan marad, csak adódik hozzá egy kis plussz (a jogi vonatkozásoktól eltekintve): az erősebb összetartozás tudata, az, hogy a nagy Ő már a kicsi férjed/feleséged, ami lelkileg nekem nagyon sokat ad!
1 éve vagyok házas, 9 év után házasodtunk, és a nászúton megfogant a gyermekünk, aki most itt csücsül az ölemben, szóval nekem bejött a dolog!
Tudnillik nem a diplomától leszel művelt, és nem az adja az EQ-t, hoyg mennyit utaztál, miket láttál és hány kapcsolatod volt.
Ezzel az erővel az Így jártam anyátokkal c. sorozat Barney-ja EQ zseni lenne, pedig a sorozat egyik fő poénja, hogy milyen felületes és lelki szegény, menekül az érzéseitől. Az első 4 évadban legalábbis az.
Úgyhogy felesleges azzal érvelned, hogy a te (vadkapitalista, nyomorgyártó, modern rabszolgaság bebetonozó) életedben miket láttál és mennyit utaztál.
A drága "kommunista" szülői generáció java része boldog házasságban él ma is, tudja, hogy mi a szeretet és képes a másik mellett kitartani, hozzá alkalmazkodni! A te generációd ezt viszont nem tudja már felmutatni.
33N
(Bocsi, de felment a pumpám a primitív kommunistázástól!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!