Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Mit gondoltok ez kivágná a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit gondoltok ez kivágná a biztosítékot?

Figyelt kérdés

Most költöztem külföldre a párommal, aki idevalósi, most az mindegy, hogy hová, de megnyugtatásként, nem arab vagy török. Pár hét és esküvő, de ezt úgy képzeltük, hogy magunknak intézzük minenki más nélkül. 2 tanu kell, mondjuk az egyik a testvére lesz, aki lehet elkotogyja majd az anyjának,de szerinte előtte másnak felesleges bejelenteni. Én is így tettem, az anyja majd most fog látni, közös ünneplés(más alkalomból). Kicsit aggódom, hogy nehogy az anyjánál kiverje ez a biztosítékot,aki egyébként kedves,érdeklődik mindig felőlem stb. Egyszerűen így akarjuk. Szerintetek mennyire venné szívére egy fiús anyuka, aki egyébként amúgyis szeret mindent túlzottan megünnepelni? Szerinte ezért is jó,ha nem tudja, meg ez a mi napunk, nem másé,ráadásul a párom egyáltalán nem az az ünneplős fajta. Nem akarok rögtön mínuszban lenni az anyjánál, de szerinte ebből nem lesz gubanc. Az én oldalamról most lényegtelen a családot nézni. Főleg fiús anyukák véleménye érdekel.

én 24, ő 32

2011. nov. 10. 21:36
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:

A mi esküvőnk is 10 perc volt. Nagyon jò volt a hangulat, voltak bakik részünkről, alig bírtuk ki, hogy ne nevessünk hangosan. A szülőköszöntőt viszont nagyon megkönnyeztem.

Ùgy gondolom, hogy a szülőknek jár a köszönet, főleg ezen a napon. A sajàtoknak azért, mert felneveltek, anyòsnak/apòsnak pedig azért, mert felnevelték nekünk a férjünket.

2011. nov. 10. 23:11
 22/32 anonim ***** válasza:

Érthető, ha a párodnak az apja a férfiminta az életében, akinek meg akar felelni, akinek leginkább számít a véleménye, akihez erősen kötődik. Így biztos bántó lenne, ha pont ő nem menne el. De az apja is érzi talán, hogy ki is ő a fia életében és nem sértené meg a távolmaradással. (Persze könnyen beszélek, mert nem ismerem őket, de egy "átlag" szülőből kiindulva, így látom.)

Szerintem főleg egy elvált szülőnek óriási dolog, hogy az ő házassági kudarca ellenére a gyereke bátor, és be mer vállalni egy házasságkötést. (A férjem anyja utólag mesélte, hogy ő azt hitte, az ő rossz példájuk miatt a gyereke soha nem nősül meg, és mennyire megható volt látnia, hogy túl tudott azon mégis lépni.)

Olyat nem lehet, hogy az anyját megkéritek, csak ő menjen az új pasi nélkül?

Egyébként ha bármelyik szülő cirkuszolna a meghívásnál (pl. "ugye anyád nem lesz ott"), én higgadtan ezt hajtogatnám: "A meghívás mindkettőtöknek szól, nekem fontos, hogy ott legyetek, hisz mindketten a szüleim vagytok." Bármivel provokálnának, ennyit mondogatnék, és ha nem hagynak békén: "A döntés a tiéd, mit csinálsz. Az én lelkiismeretem nyugodt."

2011. nov. 10. 23:22
 23/32 A kérdező kommentje:
Hogy a másik kérdésre is válaszoljak, az én szüleim valahogy nem ugráltak örömükben,hogy egy másik kontinensről(amerika) sikerült párt találnom.
2011. nov. 10. 23:22
 24/32 A kérdező kommentje:
Az a baj,hogy az "új" jelző, csak ott állta meg a helyét,amikor azt írtam,hogy elment a volt férjétől az anyja. Az "új" pasi már több, mint 10 éve megvan,azóta férj is, igazából nem lenne képem azt mondani,hogy gyere,de őt hagyd otthon,meg ha tényleg olyan érzékeny az anyja ebből is csak vita lenne. Igazából az,hogy bárki ott lesz,mivel kevés annak az esélye,hogy minimum magyarázkodni ne kelljen,már csak megfejeli a bürokráciát és fölösleges teher. Lehet ez csúnyán hangzik,de mondom mindazok ellenére,hogy számomra is a család a legfontosabb dolog a világon. Viszont olyasmiken képesek az emberek fennakadni,hogy hihetetlen....és bevallom,mi már arra vágyunk,hogy aláírjuk,amit alá kell,kijöjjünk,pár napot végre végig aludjunk,majd ezt először kettesben megünnepeljük,végül a családjával. Iszonyatos munkánk van ebben, mindketten sokat és lelkiismeretesen dolgozunk a hivatásunkban,de azt,hogy egyáltalán idáig eljussunk iszonyatosan sok munkába,pénzbe,de főleg az idegrendszerünkbe került,ami most nyugalomra vágyik. Viszont én is kezdek hajlani most már a meghívásra,és ismét egy hatalmas esküvő irányú beszélgetésre a párommal.
2011. nov. 10. 23:29
 25/32 anonim ***** válasza:

Akkor a te szüleiddel eleve van egy feszültség, már értem, miért fontos neked, hogy az anyós-jelölted ne haragudjon meg rád. Nem lenne jó úgy ott élni, hogy zsigerből meg van sértődve rád és magában esetleg azt gondolja, hogy "megbolondítottad" a fiát. Ennek a nőnek óriási szégyen lenne felvállalni kifelé, barátok, rokonok felé, hogy meg sem lett hívva (tudom, hogy felszínesség, ki mit gondol, de az emberek sajnos mégis így működnek), főleg, hogy ő "ünneplős" típus. Az már máshogy hangzik, hogy "a gyerekek nem akartak nagy ceremóniát, meghitt hangulatban csak mi voltunk ott".

Én továbbra is azt mondom, jobb a békesség, az esélyt kapják meg, mindenki úgy él vele, ahogy a személyisége, értékrendje engedi, de legalább rátok nem mondhatnak rosszat. A párodnak azt kellene elfogadnia, hogy a te hosszútávú családi megítélésed is kockán forog, mert nem mindegy, hogy indítasz. Őt már ismerik, szeretik, elfogadják a hibáival, hülyeségeivel együtt, téged még nem.

Gondolj arra, hogy ezt a meghívás-békát még lenyelitek (egyel több szervezkedési stressz már mit számít, volt eddig is bőven), aztán a közös életetekbe már senki nem rondíthat bele. Szerintem kevesebbet vesztetek így, mint a nem meghívásos dolgon. Igaz, egyiken sem nyertek, de a veszteség lehetősége, a kockázat kisebb.

Vezesd le racionálisan a párodnak (a férfiaknak ez talán bejön), hogy

- nem meghívás ---- nulla nyereség-nagy potenciális veszteség-nagy kockázat

- meghívás --- nulla nyereség-kis potenciális veszteség-nulla kockázat

(A kis veszteség, ha apja nem megy el, a nagy, ha anyuka megutál téged. Nulla a kockázat, mert ők dönthetnek, így a felelősség is az övék.)

2011. nov. 10. 23:38
 26/32 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! Átbeszélem vele, remélhetőleg ezt belátja, bár én már utaltam erre, de szerinte egyértelmű,hogy logikus, hogy ez nekünk most színtiszta bürokrácia,aztán később élvezni is tudjuk majd. Most már csak azt kell valahogy beadagolni, hogy az anyja ezt nem biztos,hogy így fogja látni.
2011. nov. 10. 23:44
 27/32 eszta41 ***** válasza:

Fiús anyuka véleményét akarod hallani, hát tessék. Én úgy gondolom magamról, hogy nagyon liberális vagyok.

A biztosítékot nálam nem verné ki. Ha mégis, semmiképpen sem rád haragudnék, hanem a fiamra.

Legjobb az lenne, ha bejelentenétek neki, hogy ekkor és ekkor összeházasodunk, de semmiféle ünnepséget nem akarunk. Magyarul "szeretnénk megszökni". Nem kikérni a véleményét, hanem bejelenteni neki a tényeket.

2011. nov. 10. 23:51
 28/32 anonim ***** válasza:

Tehát most találkozol először az anyukájával és mindárt esküvő?

Hát én valahogy elmondanám nekik azért még időben.Illetve már előbb bemutatkoztam volna a szülőknek..De hát ahány ház,annyi szokás.Sok boldogságot :))))

2011. nov. 10. 23:57
 29/32 A kérdező kommentje:
2nap múlva találkozunk és 4hét múlva esküvő. De ebből elég sokat együtt leszünk, mert az anyja azt szeretné, ha átvándorolnánk az apjától hozzá és ott laknánk pár napot-1-2hetet, ismerkedés céljából, szóval nem azzal fogok nyitni,hogy elnézést xy vagyok 4hét múlva esküvő. Így jött ki,erről nem tehetünk, bürokrácia..nem akartunk többet várni.
2011. nov. 11. 00:00
 30/32 anonim ***** válasza:

Szerintem senkinek nem esne jól, ha szereti a gyerekét és "kizárná" az esküvőről.

Ahogy jól esik persze, de számoljatok azzal, hogy lesz egy kis harag a részéről.

2011. nov. 11. 07:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!