Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Mit gondoltok ez kivágná a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit gondoltok ez kivágná a biztosítékot?

Figyelt kérdés

Most költöztem külföldre a párommal, aki idevalósi, most az mindegy, hogy hová, de megnyugtatásként, nem arab vagy török. Pár hét és esküvő, de ezt úgy képzeltük, hogy magunknak intézzük minenki más nélkül. 2 tanu kell, mondjuk az egyik a testvére lesz, aki lehet elkotogyja majd az anyjának,de szerinte előtte másnak felesleges bejelenteni. Én is így tettem, az anyja majd most fog látni, közös ünneplés(más alkalomból). Kicsit aggódom, hogy nehogy az anyjánál kiverje ez a biztosítékot,aki egyébként kedves,érdeklődik mindig felőlem stb. Egyszerűen így akarjuk. Szerintetek mennyire venné szívére egy fiús anyuka, aki egyébként amúgyis szeret mindent túlzottan megünnepelni? Szerinte ezért is jó,ha nem tudja, meg ez a mi napunk, nem másé,ráadásul a párom egyáltalán nem az az ünneplős fajta. Nem akarok rögtön mínuszban lenni az anyjánál, de szerinte ebből nem lesz gubanc. Az én oldalamról most lényegtelen a családot nézni. Főleg fiús anyukák véleménye érdekel.

én 24, ő 32

2011. nov. 10. 21:36
1 2 3 4
 11/32 A kérdező kommentje:
Egyrészt a szervezkedés miatt. Ezenkívül 1 dolog van, ami talán még fontosabb,de mivel nem tudjuk 100%-osan nem akartam az elején írni. A szülők elváltak,nem gyűlölködnek,köpködnek egymásra,ezért furcsa nekem,amit állít a párom,de természetesen nem kételkedem. Szerinte,ha eljönne az anyuka az új férjével az apja tuti nem jönne. És ő imádja az anyját,de akkor meg az apjának fájna,akivel egyébként a válás után élt.
2011. nov. 10. 22:15
 12/32 A kérdező kommentje:
Még esküvő előtt megismernek. Eddig nem volt rá mód,mert nagyon messze laktunk,egy másik országban. Most jöttünk ide a napokban, az anyuka most jön haza a nyaralásból így rögtön megismer majd.
2011. nov. 10. 22:17
 13/32 A kérdező kommentje:
Nem te vagy a régimódi, vagy ha igen,akkor én is. Tényleg azt mondja szereti az anyját,valahogy mégis így látja.
2011. nov. 10. 22:18
 14/32 anonim ***** válasza:
90%

Szerintem a meghívást át lehet adni nyugodtan mindkét szülőjének (ebben a formában, hogy nem lesz felhajtás, csak az esketés, koccintás), ők majd meghányják-vetik magukban, mi a fontosabb számukra: ott lenni és 15 percet elviselni egy légtérben egymást a közös fiuk boldogságában gyönyörködve, vagy "sorsot húzni", ki menjen, esetleg besértődni és ellenségeskedni. Az már az ő döntésük lesz, de titeket nem érhet az a vád, hogy esélyt sem adtatok nekik, hogy ott legyenek.

Szerintem egy szülőnek ez azért kihagyhatatlan pillanat, mert láthatja a gyereke szemében a boldogságot, hogy megtalálta a párját, felvállalja, szereti, összeköti vele az életét. Valahol az ő sikerük is, hogy ember lett belőle és boldogságra esküszik a választottjával.

OFF: A mi (nagy) esküvőnkön ott voltak a férjem elvált szülei az új párokkal. Gyűlöletes válás volt (az új feleséggel félrelépett apuka, mikor az terhes lett, akkor költözött el anyósomtól), a két nő látni sem bírta egymást, mégis uralkodtak magukon miattunk.

Nekem még csecsemő a gyerekem, de el sem tudom képzelni, mi olyat tudnék neki tenni az életében, ami miatt kizárna az esküvőjéről. Amíg nem lettem anya, én sem értettem, milyen azt érezni, hogy van a világban egy lény, aki belőled is van, és akármilyen ő vagy te, egy életre összeköt vele valami. Na ezért tartanék tőle, hogy rád már megharagudna, mert ott nincs meg ez a kötelék.

2011. nov. 10. 22:30
 15/32 A kérdező kommentje:
Köszönöm kedves utolsó! Na igen, ezért félek az anyuka reakciójától. Viszont szerinte az apja ezt teljesen fapofával megtudná érteni,és még örülne is,hogy előtte nem menne le egy cirkusz arról, hogy mégis miért nem jön. Mondjuk lehet azért mondja ezt,mert az már nekünk,főleg neki lenne rossz érzés, hogy nem akar eljönni. Szerinte az apuka nagyon makacs, minimális az esélye annak,hogy eljöjjön,de előtte még jól össze is veszne mindenki mindenkivel,aztán már meglenne a kellő "hangulat" az esküvőhöz. Mondjuk ezt már megkaptuk a bürokráciával, mivel a papírokat nem egyszerű elintézni, szerintem már csak nyugit akar, persze később meg rosszabb lesz,ha valaki a nem meghíváson sértődik meg.
2011. nov. 10. 22:37
 16/32 A kérdező kommentje:
Amúgy nem lesz koccintgatás,szigorúan csak erre koncentrálunk,ha csúnyán akarnám írni"bemegyünk meg kijövünk", még csak kiöltözés sem lesz. Ez nem azért van, mert mi nem imádjuk egymást, hanem mert ez a része, főleg,hogy nekünk bonyolultabb,mert külföldi vagyok,szinte csak bürokrácia, mi nyugodtan akarunk élni ketten, igazából én se tulajdonítok ennek nagy jelentőséget,hisz nem templomi vagy hasonló. Ezt nem úgy kell érteni,még egyszer hangsúlyozom,hogy nekem semmit se jelent a saját esküvőm, csak nekünk ez nem annyi volt/van/lesz "sajnos",hogy hónapokig tervezgetjük boldogan az előkészületeket,majd 10 perc a bürokrácia. Azt hiszem ez is közrejátszik ebben.
2011. nov. 10. 22:45
 17/32 A kérdező kommentje:
Tudom ez a szülőket nem vigasztalja,de nálunk a több havi készülődést, a több havi ügyintézés,bürokrácia váltotta fel,mire pontosan letisztáztuk mit hogy és mikor kell beadni na meg kinek. Talán ez eltörpül a szülők "vitája" mellett, de azt hiszem ez elég bonyolult. Mi nagyon jól megvagyunk egymással, érzem, hogy ez életreszóló lesz, de magáról a házasságról, már ami a hivatalos részét jelenti,nekünk nem az ünnep jut eszünkbe. Bár az tény,hogy ezt a szülők nem tudhatják.
2011. nov. 10. 22:50
 18/32 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem vagyok indiszkrét.., a te szüleiddel mi a helyzet?
2011. nov. 10. 23:00
 19/32 anonim ***** válasza:

Kicsit próbáljon meg jobban bízni a saját apjában! Egy ilyen dolognál mindenki elgondolkodik az élet értelmén, nem hiszem, hogy az apja ne értené meg, hogy ez most nem őróla szól. Ha mégis megmakacsolja magát, az ő szégyene. És ezzel tényleg előre feloldozást adna minden jövőbeni nagy eseménynél arra, hogy őt kihagyjátok. De amíg ez nem következik be, bízzatok abban, hogy normálisan kezeli a helyzetet. Gondolom, ilyen horderejű ügynél még nem bántotta meg a párod.

Hát, igen, ahogy írod, így nektek tényleg nem a jóérzések kapcsolódnak a szervezéshez. Azért hidd el, megható lesz így is. Nekünk 10 perc volt a polgári, teljesen érzelemmentes szöveggel, mégis megremegett a gyomrom, hogy ott állunk. A koccintást azért írtam, mert itt pl. lehetett kérni, hogy a gyors szöveg-aláírás után hozzanak 10 pohár pezsgőt (a polgárin csak szülők-testvérek voltak). Szóval még nem is kell külön beülni sehova. (Bár lehet, ott nem így van.)

2011. nov. 10. 23:02
 20/32 A kérdező kommentje:
Utolsó: Kicsit úgy érzem, hogy bár mindig emlegeti, hogy az anyja az aki tényleg mindig tele érzelmekkel,érzékeny és szereti őt nagyon, az apjáról meg mindig azt mondja milyen makacs,és sose mutatja ki,amit érez. De mégis szinte biztos vagyok benne,hogy neki nagyobb fájdalom lenne, ha az apja nem lenne ott, ha már meghívunk másokat is. Vele többet beszél, meg végülis vele élt miután az anyja elment, gondolom egyrészt,mert rá jobban hasonlít,másrészt meg már nem volt teljesen gyerek, és ilyenkor főleg a fiúk nem szívesen mennek az új pasihoz. Ha viszont ez van,akkor meg mégis elsősorban a párom érzései az elsők, bár ő talán nem lenne képes haragudni rájuk hosszútávon, fordítva meg ezt nem tudni.
2011. nov. 10. 23:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!