Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Mit gondoltok ez kivágná a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit gondoltok ez kivágná a biztosítékot?

Figyelt kérdés

Most költöztem külföldre a párommal, aki idevalósi, most az mindegy, hogy hová, de megnyugtatásként, nem arab vagy török. Pár hét és esküvő, de ezt úgy képzeltük, hogy magunknak intézzük minenki más nélkül. 2 tanu kell, mondjuk az egyik a testvére lesz, aki lehet elkotogyja majd az anyjának,de szerinte előtte másnak felesleges bejelenteni. Én is így tettem, az anyja majd most fog látni, közös ünneplés(más alkalomból). Kicsit aggódom, hogy nehogy az anyjánál kiverje ez a biztosítékot,aki egyébként kedves,érdeklődik mindig felőlem stb. Egyszerűen így akarjuk. Szerintetek mennyire venné szívére egy fiús anyuka, aki egyébként amúgyis szeret mindent túlzottan megünnepelni? Szerinte ezért is jó,ha nem tudja, meg ez a mi napunk, nem másé,ráadásul a párom egyáltalán nem az az ünneplős fajta. Nem akarok rögtön mínuszban lenni az anyjánál, de szerinte ebből nem lesz gubanc. Az én oldalamról most lényegtelen a családot nézni. Főleg fiús anyukák véleménye érdekel.

én 24, ő 32

2011. nov. 10. 21:36
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
80%
Ha kis esküvőt akartam volna, a szeretteimet akkor is meghívom. Ezt az elvet követve nem 1-2 hét alatt fog beletörődni.
2011. nov. 10. 21:45
 2/32 A kérdező kommentje:
Lényegében ez nem is kis esküvő. Ez most csak szigorúan a hivatalos része. Majd ha ez meglesz, akkor egyenként,az apjával meg az anyjával akar egyet ebédelni,mivel már nem élnek együtt. Szerintem a kis nem jó jelző...mert az is kicsi,ahol 10-15-en vannak. Csak mi leszünk,meg "kényszerből" 2 tanu,az anyakönyvvezetőt leszámítva. Tehát nem az van,hogy elfelejtjük meghívni az anyukát vagy apukát,hanem úgy amblokk senki nem jön.
2011. nov. 10. 21:49
 3/32 anonim ***** válasza:
57%
Amire készültök, esküvőnek hívjàk. Nekem nagy esküvőm/lagzim volt, a kis esküvővel érzékeltetni akartam, hogy minden körülmények között meghívtam volna a szüleim.
2011. nov. 10. 21:56
 4/32 anonim ***** válasza:
92%
ha olyan anyuka mint ahogy leirtad (nagy ünnepségek anyu pici fia) akkor kifogja verni a biztosítékot (max akkor nem te leszel a hibás ha a fia azt mondja hogy ő nem akarta de te akartad volna)
2011. nov. 10. 21:56
 5/32 anonim ***** válasza:
100%

OFF: mindenestül=en bloc

[link]

ON: embertől is függ, meg hogy mennyire szokás ott az ünneplés, de szerintem kivágná.

2011. nov. 10. 21:57
 6/32 anonim ***** válasza:
74%
Az első mondatod rosszul olvastam...
2011. nov. 10. 21:57
 7/32 A kérdező kommentje:

Félreértettél valamit?

Nem nevezném anyuci pici fiának, mivel teljesen egyedül dönt, egyetem alatt is dolgozott,holott megtehette volna,hogy ne, elköltözött egy másik országba, tehát sose hagyta magát anyucinak. De ő szerinte elég érzékeny,anyáskodó típus,és már a diplomaosztót is túlünnepelte. Viszont a párom csak úgy reagál,hogy "Miért is lenne gond? Ez a mi életünk. Az, hogy nyugodt esküvőt szeretnénk, még nem jelent semmit,nem kell beleképzelni azt,hogy őket nem szeretjük." És én ezt értem is, mert bár meglepődnék,nálam tuti nem verné ki a biztosítékot, hisz megértem az előnyököt, csak nem tudom érdemes a kockáztatni. Nekem végülis majdnem mind1, mert az tényleg nem számít,hogy kapok e ajándékot,meg ki lesz ott. Viszont az számít,hogy nem akarom,hogy haragudjanak rám. Mivel nem a megbántás vezérelt.

2011. nov. 10. 22:04
 8/32 anonim ***** válasza:
100%

Ez kellemetlenul fogja erinteni a szuloket, es jogosan. TEhat egy eskuvo altalaban fontos unnep, de minden nagyobb unneples nelkul is megtarthato, de min. a szuloknek illene szolni!

Azert erre odakellene figyelned, mivel a parodnak a csaladja, a szulei, esetleg majd a gyermekeidnek a nagyszulei is, tehat jobb lenne ezt bekesen elinditani, ezt a csaladi kapcsolatot. A fiam is most nosul, s ugy erzem, hogy nem orulnek, ha eltitkolna, hiszen a felesege a csaladunknak lesz a tagja, sot itt fognak elni is velunk egyutt.

TEhat merlegelj, es beszelj a paroddal, ez nem illik, elvegre a szulei neveltek fel.

2011. nov. 10. 22:06
 9/32 anonim ***** válasza:
90%

Azt olvastam először, h ez nem is esküvő...

Nekem van egy ismerősöm, aki így ment férjhez màr 10 éve. Anyukàja a mai napig emlegeti neki...

Ha a szervezkedés/felhajtàs/beleszòlàs miatt nem akartok egy rokont se meghívni, az még mindig alternativa lehet, h közlitek az anyukàjàval, h csípje ki magàt, meglepi lesz, stb. Szòval ùgy leszervezni, h csak ott jöjjön rá, h mi is folyik itt...

2011. nov. 10. 22:12
 10/32 anonim ***** válasza:
100%

Én nem kockáztatnék, inkább legyen ott az anyós-jelölt. Hiába vállalja magára a fia, rád is haragudni fog, de neki vszínű könnyebben megbocsát. Esetleg hogy mentegesse a gyerekét maga előtt, áttolja rád a felelősséget.

Szerintem ez az egész nem is az ajándékokról+az ünneplésről szól, hanem hogy megtiszteled azzal azt az embert, aki életet adott neked és felnevelt, hogy megengeded neki, hogy életed egyik óriási pillanatának ő is részese legyen. Nekem nagyon fájna, ha a gyerekem nem hívna meg, hiába nem lenne ott rajtuk kívül senki más, mert mégiscsak én vagyok az anyja, talán az egyetlen ember, aki ősi ösztönből, feltétel nélkül elfogadja és szereti.

Ha a párod ennyire nem akarja elhívni, ott mélyebb ellentét húzódik a háttérben. Ennek a nem meghívásnak elég kemény üzenete lesz az anyja felé, ami már nem csak magáról az esküvőről szól, hanem a kettejük közti bizalmatlanságról, távolságról, szeretet-kapcsolat hiányáról.

Kompromisszumosan is lehet intézni: jöjjön el, üljön le, hallgassa végig, koccintson, és mindenki megy a dolgára.

Nekem az az érzésem, azért nem akarjátok beavatni, mert ellenezné az esküvőt. Számomra furcsa az is, hogy úgy házasodtok, hogy nem is ismernek téged a szülei. Lehet, én vagyok régimódi, de a párod családja innentől elvileg a te családod is lesz (főleg, ha lesz gyerek), és ráadásul egy országban fogtok élni.

2011. nov. 10. 22:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!