Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Álmaid esküvője? Minden érdekel, ruha, csokor, dekoráció, torta, cipő, kiegészítők, bármi!
Esküvőszervezőnek készülök,és ez amolyan tanulmány nekem.
Ha vannak elképzeléseid,álmaid,ötleteid,akkor linkelj. :)
- májusi vagy augusztusi esküvő
- legközelebbi családtagok, barátok lennének meghívva
- rózsaszín-fehér dekoráció
- torta szintén rózsaszínes, emeletes, és tetszik a szökőkutas megoldás is
- ruha az sok féle tetszik, a lényeg, hogy hercegnős legyen. fátyolt viszont nem szeretnék.
- szeretném, ha a koszorúslányaim szintén rózsaszínben lennének, hasonló fazonú ruhákban.
- helyszín az valószínű a helyi kedvenc éttermünk lenne
- a csokrot orchideából szeretném
- göndör hajam van, kiengedett, loknis frizurát szeretnék, max. félig feltűzöttet
- (most lesznek megkövezések, de) egyáltalán nem szeretnénk templomi esküvőt
22/N (és 24/F)
ilyen ruhát szeretnék: [link]
fehér orchidea csokor
fehér-barna dekor
fehér emeletes parcipán v. kókusz torta
csoki szökőkút
krémszínű koszorúslány ruhák
max. 50 embert hívnék meg.
hirtelen ennyi jutott eszembe.
19L és 21 fiú, 2-3 év múlva tervezzük az esküvőt, remélem még együtt maradunk addig.
Ruhát nem tudok linkelni, de fehér volna, és csípőben húzottabb, szűkebb fazon.
Csokor (ilyesmi, csak tömöttebb formában):
Dekoráció: ízléses, a kevesebb-több alapon és ezüst biztosan volna benne (bordó-ezüst, vagy purple-ezüst).
Torta: valami fehéres-marcipános, több emeletes, egyszerűbb "fazon".
Cipő: fehér, kissé magasabb sarkú, mert alacsony vagyok, de biztos volna vmi pótcipellő, balerinacipő, amit végszükségnél átvehetek.
Kiegészítő: párom! :D Természetesen csak viccelek, ezt csak végszónak szántam, hogy naná, hogy a mostani párommal képzelem el, remélem hamarosan komolyabban is tervezgethetek!
Álmaim esüvője, 100-120 fős vendégsereggel - ami megvan hozzá: a vőlegény, a szándék és a konkrét elképzelés. Most az utóbbit írom le.
Helyszín: Budapesten vagy környékén, olyan helyen, ahol lehetőség van a szabadtéri házasságkötésre, kevéske patina is lehet benne, kerülném a betonvázas üvegpalotát, sportcsarnokot, unalmas kultúrházakat. A vendégeket busszal szállítanánk, illetve helyben történő elszállásolás is szóba jöhet. Az étterem körasztalos, és semmi esetre sem lehet olyan, ahol az eget nem látjuk, pl.borospince, és semmi esetre sem lehet olyan, ahol a falon agancsok, kitömött állatok, trófeák vannak. A menű bőséges legyen és inkább hagyományos.
Dekor: színvilága hangsúlyozottan sötétbarna és krém pasztell, kevéske arannyal, és a zöld összes árnyalata kísérőszínnek. A dekor természetes anyagokból, fű, borostyán, moha, kavicsok, kő, üveg és fém. Rengeteg gyertya patináns gyertyatartókban, törtfehér színű 30-40 cm vékony és különböző magasságú hengeralakú tömb. Lufi kizárva!
Egyházi esküvő is lenne, református szertartás szerint, minimális dekorral, hófehér virágokkal.
Időpont: szeptember. Még nagy rá az esély, hogy szép időt fogunk ki, de már nincs hőség. Az őszt szeretem legkevésbé, de jobb, mint egy tikkasztó július, mert láttam már olyan esküvőt, amit a hőség szinte ellehetetlenített, mindenki a teraszon tikkadt és kristályvizet ivott, és csorgott róluk az izzadság, alig bírták magukat -köztük persze én is:)
A tavasz pedig a fiataloké, és színbe sem passzolnánk bele.
Meghívó: három részre hajtott, pasztellszínű merítettpapír, vakdombornyomással, (Nap és hold mintával, vagy valami szép ornamentika) monogrammos vörös pecséttel lezárva. Idézet csakis József Attilától, de nem az Ódából. Személyes meghívás történne, mindenki a kezébe kapná a meghívót, talán az erdélyi rokonok kivételével,csakis a távolság miatt, nekik postázzuk. Ültetőcédula ugyanabból a papírból. Szalvéta minta nélküli, krémszínű, damaszthatású papír. Köszönőajándék nem lesz, mert feleslegesnek tartom. Sarokban bársony kötéses emlékköny, lúd tollas, mártogatós iróeszközzel, sötétre pácolt, viaszolt tölgyfa posztamensen, hogy mindenki kedvére írogathasson nekünk jókívánságokat és ami eszébe jut, és hogy évek multán nevethessünk a sok tintapacán.
Ruha: Férjemé fekete atilla, fehér ing, nekem valami hampelkatalin-féle csodaszépség, sötétbarna, krém, arany. Frizura -konty. A cipő nem érdelek, kényelmes legyen, az ékszerek sem érdekelnek.
Virágcsokor: csepp alakú vagy kör, benne a kedvenc virágommal, kála és az Echinops ritro, vagyis sürkeszamárkoró, ez olyan bogáncsféle. Orchidea kizárva, utálom.
Gyűrű: ezüst, rovásírásos mintával, de ha nem ez, akkor egyszerű, minta nélküli vastag, arany. Aprócska kő sem lehet benne, se cirkandli.
Gépkocsi: semmi extra, még azt is el tudnám képzelni, hogy a fehér Opel Combinkban mennénk, már hogy ki ne maradjon ő sem a buliból. Orrán egy nagy csokor virág -szamárkóróból, kálával. Hintót és limuzint kerüljük.
Torta: Több, emeletes, marcipán virágdísszel és nagyon odafigyelve rá! Eddig minden esküvőn giccses, pocsék, vagy jobb esetben szórasemérdemes tortával találkoztam. Csak Horváth, Vanilin vagy Hisztéria cukrászda terméke jöhet szóba. Valami könnyű, vastagon krémes, de citrom és puncs ízesítésű nem!
Nyitótánc: valami kard-tánc, vérprofira betanulva.
Vőfély: kellene, mert ennyi embert már össze kell tartani valahogy, és terelgetni kell az irányba, de nem a hagyományos vőfély, mert az dagályos és idejétmúlt, sokszor láttam, hogy ízléstelen is, és nem is ceremónia mester, mert az gyakran annyira visszafogott, hogy már szinte unalmas, olyan, aki a kettő között tud produkálni. Leddel világított lufiposta, személyes képeslappal és személyes bélyeggel, amit majd a torta elfogyasztása előtt indítunk az ég felé.
zene: egy kétszemélye zenekar, sajnos a nevüket nem tudom, de már többször hallottam őket, és a hölgynek gyönyörű hangja van és jó zenét adnak.
Menyasszonytánc nem lesz, mert már mindenünk megvan, ami kell, ezt a lakodalmat a buli kedvéért csináljuk, és azért, hogy ne csak a temetéseken legyen együtt a család.
Nem osztogatunk CD-t megismerkedésünk történetével, és nem fárasztjuk a roknainkat azzal, hogy kivetítőn nézhessék, milyen bájosak voltunk gyerekkorunkban, és nászút nem lesz, mert az sem érdekel.
Ja, és a csokiszökőkút, koktélbár és fagylaltpult is nagyon bejönne nekem.
Mostani árakon nézve a ruha, az étterem és a szállás jelentené a nagyobb költséget, nagyon sok dolog saját kivitelezésben történne, mert a szakmámba vág -többe is (ez ugye nem három b?). A kiadásainkat kb. 3 millióra saccolom.
..gyűjtünk..
Hű, én még csak 20 éves vagyok, vőlegény látóhatáron belül nincs, de ruhából van elképelésem. Valami ilyesmi: [link] Csak strasszok nélkül jobban tetszene.
Amúgy megkérdezhetem, hogy hol tanulsz esküvőszervezőnek? Mert ha nem jön össze az egyetem, valami ilyesmi a B tervem :)
Nekem a vőlegény már megvan hozzá, és egyenlőre csak gyűjtjük az elképzeléseket :)
Helyszín: kettesben külföldön (tengerparton), vagy itthon, szűk vendégsereggel, de mindenképpen szép helyen, tó mellett etc. Egyházi esküvő nem lesz, mert egyikünk sem vallásos, és nem nézem jó szemmel, ha ugyancsak nem vallásos emberek a "szép díszlet" okán akarnak egyházi esküvőt. Képmutatás. A szertartás is mindenképpen kinn.
Ruha:
Tengerparti esküvő esetén:
Itthon:
Haj:
Alakom szerencsére megvan hozzá, a hajam addigra kb. a derekamig fog már érni, mindenképpen valami romantikus kinézetet szeretnék (amúgy is nagyon kislányos az arcom)
Virág: írisz, rózsa, a lényeg, hogy finom, nőies virágok legyenek.
Egyenlőre ezeket tervezgettem/tervezgettük, kb. 2 év múlva szeretnénk házasodni :)
20/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!