Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Meg kell keresztelkednie?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Meg kell keresztelkednie?

Figyelt kérdés
Nos,én katolikus vagyok,meg vagyok keresztelve.De a párom nincs megkeresztelve(idióta anyuka,aki mindig mindent jobban tud és kitalálta h náluk senki ne legyen megkeresztelve mert ő sem volt...),pedig templomi esküvőt szeretnénk.Meg kell keresztelkednie?Hittanórákra járnia?Mennyi idő?Nehéz dolog ez?És pénzbe is kerül gondolom...kérlek segítsetek!Még annyit azért elárulnék,hogy nem csak a pompa miatt akar megkeresztelkedni,amióta velem van,azóta szeretné ezt.
2011. szept. 28. 20:42
1 2 3 4
 21/31 A kérdező kommentje:

utolsónak köszi a felvilágosítást:D

és persze a választ is!

2011. szept. 29. 10:51
 22/31 anonim ***** válasza:
63%

"válasz írója 83%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 03:29"

Nálad az igazság, csak ezt nem mindenki hajlandó elfogadni, majd kapod az elvakultaktól te is a magadét, ahogy az is, aki lesz*rja a vallást.

2011. szept. 29. 20:38
 23/31 anonim ***** válasza:
59%

"miért kell lenézni azt aki lesz*rja a vallásokat?!"

-lenézni nem kell senkit, de aki így beszél

a vallásokról, azzal nagy baj van. Nagyon nagy. Sajnálatos."

Mi a sajnálatos abban, hogy nem vagyok vallásos?

2011. szept. 30. 09:19
 24/31 anonim ***** válasza:
54%

Kedves előző, szövegértelmezési gondokkal küzdesz.

szomorú és sajnálatos :

AKI ÍGY BESZÉL - és nem az, aki nem vallásos.

2011. szept. 30. 16:24
 25/31 anonim ***** válasza:
59%

Ez a válasz 33%-ban hasznosnak tűnik.

A válasz írója 72%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: tegnap 07:50

Teljesen logikátlan volt a megjegyzésed, miért volt fontos megjegyezni azt, hogy a vallás hit kérdése. Ez is bizonyítja, hogy a hit nem bizonyíték semmire, s csupán hitre hogyan is lehetne alapozni bármit is és eszerint élni. Az meg, hogy gúnyos megjegyzéseket teszel rám csak azt árulod el, hogy nem látsz a világ lényegének mélyére, hogy meg sem próbálsz utánaolvasni, tájékozódni arról, ami körülvesz minket, s melyet nem a Bibliával, hanem a tudományos törvényekkel le lehet írni, s be lehet bizonyítani. Fájdalmas nézni, ahogy az emberek elfordulnak a tudománytól egy bizonytalan mesekönyv, s az arra építtetett vallás miatt. Ajánlom figyelmedbe Carl Sagan Kozmosz című sorozatát, interneten fent vannak a teljes részek, úgy tudom az indavideón. Ha persze érdekel a tisztánlátás. Több millió rajongója van szerte a világon, segített megismertetni az embereket a valódi világgal, az abban folyó folyamatokról egyértelműen, logikusan, okosan, tudományosan. Inkább ezzel kellene foglalkoznia az emberek nagy részének, ahelyett, hogy a gyerekeiket is rákényszerítik különböző vallásokra, meg hittanra és templomba járatják. Sok vallás van szerte a világon, akkor végülis hány Isten van, melyik az igazi? Nem lehet, hogy inkább a tudományra kellene inkább figyelni jobban? Bocs a hosszú kommentért, csak kijött belőlem.

Még egy érdekesség.

[link]

2011. szept. 30. 19:20
 26/31 anonim ***** válasza:
94%

szerencsére türelmes kis Kérdezőnk van, és eltűri ezt a sok offolást, előre is bocsánatot kérek Tőle.

"Sok vallás van szerte a világon, akkor végülis hány Isten van, melyik az igazi? Nem lehet, hogy inkább a tudományra kellene inkább figyelni jobban?"

Egy Isten van.És az az igazi.

Sok vallás van (ha nagyon szigorúan nézném annyi, ahány hívő. És a hasonlóak közösséget alkotnak)

De mindegyikben közös vonás: hogy az egy igaz élő Istenhez szeretne jutni.

És elsősorban a halál utáni kérdés a területe. Ami csak a hitre épülhet. Hogy visszajusson a halál kapuján átlépve a Teremtőjéhez. Persze, ez szoros összefüggésben van avval, hogy élt, hogy gondolkozott, mit cselekedett.

Úgyhogy az élet-halál kérdésével foglakozik a vallás.

És hogy szembe tudjon nézni ezekkel a kérdésekkel.

Minden valamirevaló művész hitt/hisz.

És nagyon-nagyon sok tudós is.

"Hit és tudomány először is két külön dolog.

Az egyik oldalról, nem azért lesz valaki jó tudós, mert mélyen hívő.

A másik oldalról, lehet, hogy valaki azért lett hívő – mondjuk élete első periódusának ateizmusa után –, mert a tudomány révén ráébredt megismerésünk végességére; a hit azonban elsősorban kegyelmi ajándék, amelyet – ha megkaptunk – napi küzdelmek árán próbálunk megtartani vagy erősíteni, közeledve a Mindenható felé."

prof. Dr. Tulassay Tivadar, a Semmelweis Egyetem rektora

2011. szept. 30. 22:32
 27/31 TJózsef válasza:
100%

Hitehagyott Istentagadó katolikusként minden ismertebb valláshoz tartozó barátaim vannak, lelkészek is, és kölcsönös a megbecsülés, jól megértjük egymást. A hit az hit, becsülni kell azokat, akik gyakorolják és élnek vele.

A konkrét kérdésre - tapasztalatom alapján: bármi lehet,akár egyszerűen és önzetlenül - ingyen össze is adhat egy arra hajlamos lelkész. Lelkiismeret kérdése. A gyakorlat valóban a jegyesoktatás, nem nagy ügy, ha komolyan veszi is a lelkész, meg hát némi egyházi adó visszamenőleges befizetése és a megkeresztelkedés. Sajnos a katolikus egyház (is) eléggé bevétel orientált, bár szerintem nem kellene.

A legújabb tapasztalatom: fix tarifáért símán összeadnak. Erre még előljárói buzdítás is kiadatott.

reformátuséknál egyszerűbb, mint minden: a házasulandókat megnyilatkoztatják, hogy születendő gyermekeiket mely hitben nevelik majd. (reverzálist adnak.)

Hogy mi számít "igazinak": hát nehéz.

Szerintem a Gárdonyi - Egri csillagok - féle szabad ég alatti közös fogadalom Isten, vagy bárki előtt. Az is tarthat sírig, és a templomi is megromolhat.

Tovább gondolva: "Amit Isten egybekötött..." ismerős a folytatás? És egyszercsak símán szétmennek, és már nem is emlékeznek a templomi esküvőre. Erre is gondoljatok. És kérdezzetek meg pár lelkészt, nem szégyen, majd döntsetek pénztárcátok és lelkiismeretek szerint.

Sok boldogságot kívánok, bármelyik változathoz. (Remélem, még nem késtem el.)

2011. okt. 8. 08:57
 28/31 anonim ***** válasza:
64%
Én sem vagyok megkeresztelve, holott a szüleim igen. Mégis hálás vagyok nekik, mert így már csecsemőkoromban sem korlátozták a szabad valláshoz való jogomat. Miért kell megkeresztelni egy gyereket, amivel is ráéröltetünk valamit amiről azt sem tudja akarja-e? A párodnak pedig meg kell keresztelkednie ha templomi esküvőt akartok. Vagy csak te akarod?
2011. okt. 9. 19:25
 29/31 anonim ***** válasza:
100%

A (Katolikus) Egyház Törvénykönyvéből (CIC):

(a 3-ast figyeljétek!)

1118. kán. -- 1. §. Katolikusok közötti házasságot vagy katolikus és megkeresztelt nem katolikus házasságát a plébániatemplomban kell megkötni, de a helyi ordinárius vagy a plébános engedélyével más templomban vagy kápolnában is köthetô.

–2. §. A házasság más alkalmas helyen való megkötésére a helyi ordinárius engedélyt adhat.

–3. §. Katolikus és meg nem keresztelt fél között házasságot templomban vagy más alkalmas helyen is lehet kötni.

2011. okt. 9. 20:21
 30/31 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy tudom, hogy a katolikusoknál elég, ha az egyik fél van megkeresztelve, már akkor is lehet templomi esküvő. Legalábbis 4 éve még így volt, amikor egyszer pont ott voltam a plébánián, mikor egy ilyen pár érkezett.
2011. okt. 10. 10:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!