Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Meg kell keresztelkednie?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Meg kell keresztelkednie?

Figyelt kérdés
Nos,én katolikus vagyok,meg vagyok keresztelve.De a párom nincs megkeresztelve(idióta anyuka,aki mindig mindent jobban tud és kitalálta h náluk senki ne legyen megkeresztelve mert ő sem volt...),pedig templomi esküvőt szeretnénk.Meg kell keresztelkednie?Hittanórákra járnia?Mennyi idő?Nehéz dolog ez?És pénzbe is kerül gondolom...kérlek segítsetek!Még annyit azért elárulnék,hogy nem csak a pompa miatt akar megkeresztelkedni,amióta velem van,azóta szeretné ezt.
2011. szept. 28. 20:42
1 2 3 4
 11/31 A kérdező kommentje:

A válasz írója 90%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 20:52

köszi a választ,de nem az én anyukámról van szó,hanem az övéről s azért nem keresztelte meg mert eleve nem érdekelték a gyerekei..

2011. szept. 28. 20:55
 12/31 A kérdező kommentje:
Nem vagyok vallás fanatikus,miért lennék?Egyszerűen szép lenne.Nem hiszem hogy lenéztem volna bárkit is,ha igen elnézést,azt hogy miért idiótáztam le az anyóst,már elmagyaráztam,egyszerűen egy szívtelen nőszemély..És remélem a bigott keresztény alatt sem engem értettél,mert én nem vagyok az.
2011. szept. 28. 20:58
 13/31 anonim ***** válasza:
44%

Na, megint az első vagyok, nem akartam tovább ragozni az anyós témát, de a többi hozzászólás miatt csak fogom.

Magában a kérdésben kicsit félreérthetően fogalmaztad meg ezt a részt, de utána pontosítottál, és így már teljesen érthető és jogos, hogy leidiótáztad.

2011. szept. 28. 21:08
 14/31 anonim ***** válasza:
37%

"miért kell lenézni azt aki lesz*rja a vallásokat?!"

-lenézni nem kell senkit, de aki így beszél

a vallásokról, azzal nagy baj van. Nagyon nagy. Sajnálatos.

2011. szept. 28. 21:08
 15/31 anonim ***** válasza:
30%

Mind a két félnek meg kell lennie keresztelkedve. S számunkra fontos volt a templomi esküvő. A gyerekeim is meg vannak keresztelkedve. Most lesz majd a kisfiunknak a keresztelője. Nálunk az iskolába kötelező a hittan, nem tudom aki nincs megkeresztelve, hogy megy ilyen órára, mert ez benne van a tantervben. Meg hogy milyen valláshoz akar tartozni, azt bármikor el tudja dönteni.

Nekünk is májusban volt a templomi esküvőnk, s nagyon szép volt. Ezt fontosabbnak is tartottuk mint a polgárit.

Azt nem tudom kell-e járnia hittanra, de nekünk kellett mennünk 6 héten keresztül jegyesoktatásra, s ott sok mindent megtudtam,amit eddig nem tudtam magamról. Pedig nem vagyok fanatikus, csak fontosnak tartottam én is.

2011. szept. 28. 21:50
 16/31 anonim ***** válasza:

Nem okvetlenül kell megkeresztelkedni, ez nem feltétel, de az másféle házasság lesz. Ugyanis csak 2 megkeresztelt ember házassága szentség.

De menjetek el a paphoz, aki össze fog adni, és beszéljétek ezt át vele. Jegyesoktatás mindenképp van. Ha meg akar keresztelkedni, annak is van egy előkészítése, pl. katekumenátus csoport, de lehet más is.

2011. szept. 29. 00:59
 17/31 anonim ***** válasza:
46%
Az egyik barátnőm is templomi lagzit akart, de a párja nem volt megkeresztelve, ezért el kellett járnia hittanra, meg kellett keresztelkednie nem hívő lévén. Na most, engem ateistaként nem kényszeríthetnének erre, mert nem hiszek az egyházban, nem hiszek a Bibliában, ami csak egy mese bizonyítottan. Bizony, a tudomány számtalanszor cáfolta, rengeteg ellenérve, bizonyítéka van ellene, csak a hívok nem látják, nem akarják látni. A másik pedig, hogy nagyon önző dolog, ha valaki hívő és csak mert ő templomi esküvőt akar, keresztelkedjen meg a párja, meg még munka mellett járjon hittanra, még akkor is,ha nem hisz az egészben. Hol itt a kompromisszum, egyenlőség? Sajnos a buta, befolyásolható embereket könnyű vezetni,papucsférjek is vannak szép számmal. Most jöhetnek a lepontozások.
2011. szept. 29. 03:29
 18/31 anonim ***** válasza:
37%

nem hiszek a Bibliában, ami csak egy mese bizonyítottan. Bizony, a tudomány számtalanszor cáfolta, rengeteg ellenérve, bizonyítéka van ellene, "

a tudomány nem hit, a szentirások nem tudományos írások

-nem pontozlak le, csak végtelenül és menthetetlenül ostobának tartalak. Jobbulást!

2011. szept. 29. 07:50
 19/31 A kérdező kommentje:

"nagyon önző dolog, ha valaki hívő és csak mert ő templomi esküvőt akar, keresztelkedjen meg a párja, meg még munka mellett járjon hittanra, még akkor is,ha nem hisz az egészben. Hol itt a kompromisszum, egyenlőség? Sajnos a buta, befolyásolható embereket könnyű vezetni,papucsférjek is vannak szép számmal. Most jöhetnek a lepontozások."

Ő is templomi esküvőt akar,miért nem olvasod végig a bejegyzéseket?Nem befolyásolható ,szabad akarattal rendelkezik mint mindenki s nem egy tipikus papucsférj,s nem is lesz az.Egyszerűen már felnőtt ember(bár ő sosem volt ateista),s nem mondja hogy hú én ateista vagyok,meg minden de menő,pedig az emberek zöme azért mondja ezt,mert lusta olvasni és mélyen magába nézni.

2011. szept. 29. 10:17
 20/31 anonim ***** válasza:

off Kérdező. Az ateista hiszi Istent, csak nem szereti, lázadozik ellene, és hibáztatja a bajaiért. Hiszen csak 'valaki/valami' ellen lehet úgy hadakozni,

a semmi ellen nem lehet.

csak 'valamit'lehet tagadni, ahogy ők teszik, a semmit nem lehet.

*

Visszatérve a kérdésre: elmondod a papnak, ahol majd esküdni szeretnétek,hogy mi a helyzet,házasság lesz. Jegyesoktatás - pár óra - és a felnőttkeresztelés is része lesz. Sok boldogságot!!!

2011. szept. 29. 10:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!