Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Házasok! Ti voltatok úgy,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Házasok! Ti voltatok úgy, hogy úgy éreztétek nem működik, meg kell küzdeni azért, hogy elviseljétek egymást?

Figyelt kérdés

Még nem vagyunk házasok a párommal, de tervben van, és sokszor előfordul az, hogy nagyon nem egyezik a véleményünk.

Sokszor veszekedünk, és sokszor érzem úgy, hogy ez nem működik vagy csak nagyon nehezen... De máskor mikor épp nincsenek gondok úgy érzem tökéletes...

Elég végletes a természetem egyébként. Szerintetek egy ilyen kapcsolatból lehet hosszan tartó szép házasság ezek ellenére?

A válaszokat előre is köszönöm!

2011. aug. 13. 23:32
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Hát mi együtt éltünk házasság előtt kb. 2 évig. Sokat veszekedtünk. És tipikusan olyan dolgokon, hogy "ő nem érti/érzi, hogy mit gondolok fontosnak". Én ilyenkor nagyon becsapottnak éreztem magam, hogy "nem is ismerem", "nem is szeret, ha így megbánt".

Aztán valahogy ezek a veszekedések lanyhultak és végül kihúnytak és ma visszagondolva potomságnak tűnnek. De biztos kellettek az összecsiszolódáshoz és nem voltak feleslegesek.

Ma kb. 10 éve vagyunk együtt, 6 éve házasok, túl sokkal keményebb, nem csak "elvi" próbákon és ma is szeretem. Az esküvővel nincs "happy end", kemény elhatározás, munka, türelem, sőt humor kell a házasság életben tartásához, de ha a mélyben megmarad a szerelem, az előzőekkel karöltve átsegíthet a hullámvölgyeken és aztán újra lehet a jó dolgokra koncentrálni :)

2011. aug. 17. 10:07
 12/16 A kérdező kommentje:
Hűű, szép válaszok... köszönöm.
2011. aug. 17. 10:33
 13/16 anonim ***** válasza:

Ha nagyon kell küzdeni, akkor az nem jó.

Nyilván vannak súrlódások, hol nincsenek?

De, ha csak nagyon nagy erőfeszítések árán tudtok közös nevezőre jutni, akkor lehet, hogy a párod nem a te embered.

Lehet, hogy lenne valaki, akivel fél szavakból is értenétek egymást.

Én is így voltam a volt kapcsolatomban.

Szinte semmiben nem egyeztünk, állandóak voltak a viták.

Nem az volt a baj, hogy nem értette, hogy én mit akarok, hanem az, hogy ha értette is, csak belekötött piti dolgokba, vagy értetlenkedett. De legtöbbször nem is akarta megérteni az álláspontomat, csak fújta a magáét.

Fölösleges volt kínozni magam vele, mintha a falnak beszéltem volna.

Belegondoltam, hogy így akarom-e leélni az életemet?

Állandó magyarázkodásban, vitában, nézeteltérésben?

Hát, nem!

Nem voltunk egymáshoz valók.

Nem volt senki rosszabb a másiknál, egyszerűen nem passzoltunk össze.

Szerintem a túl sok vita mindig ennek a jele.

Nem kell gyötörni magunkat.

Ami nem megy, az nem megy.

Állandó súrlódások között nem lehet boldogan élni.

2011. aug. 17. 11:05
 14/16 anonim ***** válasza:
Ha már most nem sikerül ennyire közös nevezőre hozni saját magatokat, akkor NEM.
2011. aug. 17. 14:06
 15/16 anonim ***** válasza:
Én azt hallottam, hogy ha valaki a házasság előtt teljes harmóniában él akkor nem lesz hosszú a házasság... :/ én ennyit tok erről... valószínűleg bizonyított dolog
2011. aug. 29. 21:14
 16/16 anonim ***** válasza:

azzal egyet kell értenem aki azt írta mindenképp éljetek együtt a házasság előtt. mi a férjemmel ugyan a kapcsolatunk első évében nagyon sokat voltunk együtt értsd: kb 4-5 napot egy héten együtt alvással meg mindennel. így sokkal jobban ismertük egymást, mire összeköltöztünk az első évfordulónkon.

fél évet éltünk együtt konkrétan az esküvőnk előtt, és már 9 hónapja házasok vagyunk (össz 2 év 3 hónapos a kapcsolatunk)

talán egy alkalommal volt olyan hogy nagyon megbántott, de én amúgy sem vagyok veszekedés párti. inkább magamba fordulok, és nem szólok hozzá. többek közt azért is, mert tudom hogy ez sokkal jobban bántja őt.

egyébként nem szoktunk veszekedni. nagyon szeretjük egymást. mi abszolut nem küzdelmek árán vagyunk együtt. sosem éreztük hogy nem tudnánk elviselni egymást.

ha kétségeid vannak, mindenképp beszéljétek meg!

26/N

2012. szept. 11. 23:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!