Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Házasok! Ti voltatok úgy, hogy úgy éreztétek nem működik, meg kell küzdeni azért, hogy elviseljétek egymást?
Még nem vagyunk házasok a párommal, de tervben van, és sokszor előfordul az, hogy nagyon nem egyezik a véleményünk.
Sokszor veszekedünk, és sokszor érzem úgy, hogy ez nem működik vagy csak nagyon nehezen... De máskor mikor épp nincsenek gondok úgy érzem tökéletes...
Elég végletes a természetem egyébként. Szerintetek egy ilyen kapcsolatból lehet hosszan tartó szép házasság ezek ellenére?
A válaszokat előre is köszönöm!
nem
Nekem is végletes a természetem és borzalmasan idegbeteg pics* tudok néha lenni... :))
Minden eddigi kapcsolatomban volt valami ami miatt nem volt 100%-os.
Persze ha a felhők elvonultak minden szép volt, de hol gyakrabban, hol ritkábban, előjöttek.
Nem is lett egyikből sem házasság.
A férjemmel viszont ezt sosem érzem.
Ő is erőteljes személyiség, én is.
Ha néha vitázunk ( leginkább a hisztim miatt ), akkor nem ritkán össze is törik valami.
Mindezekkel együtt soha, még ilyenkor sem gondolok arra, hogy rosszul döntöttem, vagy nem működik a dolog. A lehető legteljesebben szeretjük egymást, nagyon boldogok vagyunk és a viták hevében is csak szeretettel tudok rá gondolni.
Ha azt érzed, valami hiányzik a kapcsolatból, ott baj van.
Az igazinál sosem érzed ezt a hiányt.
Igen, én most pont ilyen helyzetben vagyok. Odáig jutottunk, hogy nálam betelt a pohár. S ennyi és ilyen veszekedések után bizony komolyan meginogtam saját érzéseimben iránta. Borzalmasan kártékonyak ezek a viták. (Bár én alapvetően konfliktuspárti vagyok, mert sokszor azok hozzák ki a problémát, amit utána "csak" meg kell oldani.) Az esetünkben viszont megöli a kapcsolatot. Mindketten heves vérmérsékletűek vagyunk. Az idő során én tűntem ki talán kevésbé nehezen kezelhetőnek, viszont én is fogok lépni, ha lecsurran az a bizonyos utolsó csepp, ami a következő lesz....
Ez már nagyon komoly nálunk. S most minden erőnkkel azon vagyunk, hogy megmentsük ami még maradt ebből. Ő is, s talán, még jobban is, mint én, de én is dolgozom rajta. Nagyon kétesélyes.
Sokat is fejlődtünk egymás mellett, de sokat is sérültünk. Nálam már eldőlt, hogy a mérleg a következő lelki sérülésnél bizony a válás felé fog billeni, sajnos.
Egyszóval én nem tudok olyan jót írni, mint az első válaszadó. Nálunk a sok nézeteltérés kiborította a bilit.
A kapcsolatunk elején is lehetett látni a vérmérsékletet. Lehetett volna előre sejteni, mivé alakulunk. Viszont én akkor azt hittem, sokkal több van bennem, ahhoz, hogy toleráljam ezt. Tévedtem. :-(
Házasság előtt még meggondolhatod magad, utána már nem. Legalábbis, ha komolyan gondolod a házasságot. Együtt éltek amúgy?
A kapcsolaton sokat kell dolgozni. Szerintem nincs olyan kapcsolat, ahol minden klapfol. Legfeljebb a szőnyeg alá söprik a problémákat, és annál nagyobb lesz később a probléma.
Problémák megoldására tudom javasolni a parkapcsolatikonfliktusok.hu oldalt, valamint a Merj szeretni! c. könyvet (ez utóbbit hívőknek)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!