Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Házasok! Ti voltatok úgy,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Házasok! Ti voltatok úgy, hogy úgy éreztétek nem működik, meg kell küzdeni azért, hogy elviseljétek egymást?

Figyelt kérdés

Még nem vagyunk házasok a párommal, de tervben van, és sokszor előfordul az, hogy nagyon nem egyezik a véleményünk.

Sokszor veszekedünk, és sokszor érzem úgy, hogy ez nem működik vagy csak nagyon nehezen... De máskor mikor épp nincsenek gondok úgy érzem tökéletes...

Elég végletes a természetem egyébként. Szerintetek egy ilyen kapcsolatból lehet hosszan tartó szép házasság ezek ellenére?

A válaszokat előre is köszönöm!

2011. aug. 13. 23:32
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%

nem

Nekem is végletes a természetem és borzalmasan idegbeteg pics* tudok néha lenni... :))

Minden eddigi kapcsolatomban volt valami ami miatt nem volt 100%-os.

Persze ha a felhők elvonultak minden szép volt, de hol gyakrabban, hol ritkábban, előjöttek.

Nem is lett egyikből sem házasság.

A férjemmel viszont ezt sosem érzem.

Ő is erőteljes személyiség, én is.

Ha néha vitázunk ( leginkább a hisztim miatt ), akkor nem ritkán össze is törik valami.

Mindezekkel együtt soha, még ilyenkor sem gondolok arra, hogy rosszul döntöttem, vagy nem működik a dolog. A lehető legteljesebben szeretjük egymást, nagyon boldogok vagyunk és a viták hevében is csak szeretettel tudok rá gondolni.

Ha azt érzed, valami hiányzik a kapcsolatból, ott baj van.

Az igazinál sosem érzed ezt a hiányt.

2011. aug. 13. 23:44
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
Mint mindenki hangsúlyozza, nincs házasság surlódások nélkül. Azért azt ti érzitek, hogy milyen gyakoriak, mennyire komolyak ezek a veszekedések. Ha sokszor érzed, hogy nem működik, vagy csak nehezen, lehet, hogy a válóperes ügyvédhez rohansz egy veszekedés után, de az is lehet, hogy inkább megpróbálod megoldani és igyekszel túllépni a gondon. A férjemmel az első év maga a pokol volt, tányércsapkodás, hisztik, ordibálások, még nyugtatót is szedtem...aztán összecsiszolódtunk. Ha hiszed, ha nem, sose veszekszünk, szeretjük egymást. Ha van is köztünk nézeteltérés, kultúráltan meg tudjuk beszélni. Hozzáteszem- nekem is végletes a természetem, és a férjemnek köszönhetem, hogy egyáltalán kitartott mellettem és sikerült változnom.
2011. aug. 14. 00:00
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
oo.00 vagyok :) Azért azt jó lenne tudni, a párod mennyire tudja kezelni a végletességedet, meg mennyire súlyos dolgokon veszekedtek? pl fogmosás után nem tekeri vissza a kupakot a fogkrémre, vagy részegen tántorog haza a kocsmából naponta, majd jól beléd köt? Mert hát nem mindegy..
2011. aug. 14. 00:11
 4/16 anonim ***** válasza:
100%

Igen, én most pont ilyen helyzetben vagyok. Odáig jutottunk, hogy nálam betelt a pohár. S ennyi és ilyen veszekedések után bizony komolyan meginogtam saját érzéseimben iránta. Borzalmasan kártékonyak ezek a viták. (Bár én alapvetően konfliktuspárti vagyok, mert sokszor azok hozzák ki a problémát, amit utána "csak" meg kell oldani.) Az esetünkben viszont megöli a kapcsolatot. Mindketten heves vérmérsékletűek vagyunk. Az idő során én tűntem ki talán kevésbé nehezen kezelhetőnek, viszont én is fogok lépni, ha lecsurran az a bizonyos utolsó csepp, ami a következő lesz....

Ez már nagyon komoly nálunk. S most minden erőnkkel azon vagyunk, hogy megmentsük ami még maradt ebből. Ő is, s talán, még jobban is, mint én, de én is dolgozom rajta. Nagyon kétesélyes.

Sokat is fejlődtünk egymás mellett, de sokat is sérültünk. Nálam már eldőlt, hogy a mérleg a következő lelki sérülésnél bizony a válás felé fog billeni, sajnos.

Egyszóval én nem tudok olyan jót írni, mint az első válaszadó. Nálunk a sok nézeteltérés kiborította a bilit.

A kapcsolatunk elején is lehetett látni a vérmérsékletet. Lehetett volna előre sejteni, mivé alakulunk. Viszont én akkor azt hittem, sokkal több van bennem, ahhoz, hogy toleráljam ezt. Tévedtem. :-(

2011. aug. 14. 00:15
 5/16 A kérdező kommentje:
Húú.. Hát.. A végletességemet tudja valamennyire kezelni, de akkor dől össze minden, amikor nem megy neki, és elkezdi agresszívan kezelni , felhúzza magát, mérges lesz. Van hogy teljesen higgadtan meg tudjuk beszélni a dolgokat, van, hogy képtelennek érzem magam rá. Hogy miken szoktunk veszekedni? Huhh... Hát talán leggyakrabban azon, hogy nem egészen érti meg, hogy mi a problémám. Pl ha az a bajom, hogy egy számomra fontos levelet nem olvasott el, akkor ő azt hiszi ez a levélre irányul, miközben nekem inkább az a problémám, hogy neki nem fontos az ami nekem fontos??
2011. aug. 14. 00:20
 6/16 A kérdező kommentje:
sajnálom :(
2011. aug. 14. 00:22
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
Minden kapcsolatban vannak viták. Mert olyan kapcsolat nincs, ahol nem veszekednének. Mert nem ugyanaz a 2 ember. Több időt kell töltenek egymással, kedveskedni stb.
2011. aug. 14. 10:10
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

Házasság előtt még meggondolhatod magad, utána már nem. Legalábbis, ha komolyan gondolod a házasságot. Együtt éltek amúgy?

A kapcsolaton sokat kell dolgozni. Szerintem nincs olyan kapcsolat, ahol minden klapfol. Legfeljebb a szőnyeg alá söprik a problémákat, és annál nagyobb lesz később a probléma.

Problémák megoldására tudom javasolni a parkapcsolatikonfliktusok.hu oldalt, valamint a Merj szeretni! c. könyvet (ez utóbbit hívőknek)

2011. aug. 14. 23:13
 9/16 A kérdező kommentje:
Nem élünk együtt, és köszönöm az eddigieket :)
2011. aug. 15. 22:39
 10/16 anonim ***** válasza:
100%
ha még nem éltek együtt, próbáljátok ki mielőtt összeházasodtok. ez nagyon fontos szerintem, mert lakva ismerni a másikat-nagy igazság.
2011. aug. 17. 09:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!