Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ez így egy "bunkó" megoldás? Mindenképpen szeretnék szép esküvőt!
Sziasztok!
Szép esküvőt szeretnék, nem világra szóró lakodalmat, de a családot, és néhány barátot (kb 40 fő) mindenképpen szeretnék meghívni.
Sok helyen olvastam 4 meg 5 fogásos menüt, ilyesmit sajnos mi nem engedhetünk meg magunknak, hogyha valóban ennyi emberben gondolkodunk...
Arra gondoltam, hidegtálak rendelésével jóval olcsóbban ki lehetne jönni! Így azért mégsem éheztetem a vendégeket, lenne sokféle szendvics, saláta, hidegtál, stb, mégis, együtt, sokan örülhetnénk, mert szerintem ez a lényeg :)
Ez egy "gagyi" megoldás? Csinált már valaki hasonlót?
Tudjátok, aki százezreket, milliókat szánt a lagzijára, esetleg a kolléganője, anyukája, kedves egészségére, szíve joga, én viszont egészen egyszerűen "sajnálok" ennyi pénzt kiadni "csak" azért, hogy össze legyünk házasodva, viszont nem akarom a családot kihagyni belőle.
Egészen egyszerűen jelenleg tudjuk máshová is rakni azt a pénzt, így nem szívesen költjük hatalmas lakomára, ilyen-olyan alkoholokra, millió féle koktélra, meg hasonlókra, mert ez most nem erről szól.
Miért ne lehetne ivászat, és zaba-hegyek nélkül esküvőt tartani?
És az is szomorú, hogy egyesek csupán "társadalmi elvárásból" tartanak hatalmas lagzikat....
Számomra ami a pálmát viszi, hogy egyesek abból indulnak ki, kinek-mennyi pénze volt az esküvőre, és ehhez igazítja a mércét :(
Köszönöm az eddigi válaszokat, várom a további hozzászólásokat!
Költségvetést készítettél már? Mert az, hogy szerinted "hidegtálak rendelésével jóval olcsóbban ki lehetne jönni", nem biztos, hogy úgy van. Mindkét megoldásban (főtt kaja - hidegtálas) vannak olcsóbb és drágább megoldások, nem szabadna szerintem így általánosítani.
Nálunk olyan volt a családban, hogy az örömszülők baráti házaspárjai főztek otthon és azt vitték a lányos házhoz (ott volt az esküvő utáni vendégelés), ők voltak kvázi a "felszolgálók" is. Volt pörkölt is, de leginkább hideg sült húsok, francia és egyéb saláták, meg minden ami kell hozzá: savanyúság (ezt egy falusi nénitől vették), kenyér, stb. Fantasztikus buli volt.
De hangsúlyozom, ha neked szendvicsekhez, salátákhoz és egyéb dolgokhoz van kedved, akkor csináld azt. Ez a nap rólatok szól, nem arról, hogy ki mit evett, de én azt mondom, hogy nem feltétlenül olcsóbb megoldás.
Személy szerint én nem így csinálnám (fogom csinálni), de ha már nem engedhettek meg magatoknak több fogásos menüt akkor legalább a szendvics helyett egy tyúkhúslevest beiktathatnátok, nem olyan nagy pénz kidobás és kétlem, hogy valamelyik szülő, nagyszülő ne tudná megcsinálni hozzá a tésztát, vagy a zöldséget megvenni.
Mert így a felsorolás alapján nekem inkább egy sulis uzsonnának hangzik. Már bocs
21 éves menyasszony!
az esküvőn senki sem a kaját fogja nézni, ha nem az újdonsült házaspárt. a kaja csak egy kellék ahhoz hogy jól érezze magát az ember és tudjon mulatni. nagy kaják után kinek lenne kedve ropni ha tele van a has...akkor csak elfáradnak és többet fognak ülni. :D
ez az én véleményem..az én esküvőm még messze van sajnos :D de én nem azon törnm magam hogy milyen svédasztal legyen :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!