Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Menyasszonyok-vőlegények, másnál is van ez így?
20:44
Nálunk ez a része nem volt kérdés, mert a lakáshitel volt előbb nekem, utána ismerkedtünk meg.
Mi sem vágyunk nagy extrákra,de már alapból a család igen nagy-vagy mindenkit meghívok, vagy senkit. És ahogy nézelődtünk, számolgattunk 6-800ezer alatt nem igen jönnénk ki.
Mi úgy oldottuk meg, hogy (ciki, nem ciki) szóltunk a szűk családnak, hogy mivel szeretnénk szép esküvőt így szülinpa/névnap/karácsony stb. alkalmakra a gyűjtögetésünkhöz járuljanak hozzá+ a szülők is beletettek anyait-apait és mi is, így összejött a pénz.
Nem nagy (53 fő) lagzi volt, de csodálatos, annak minden romantikus és feledhetetlen kellékével együtt! Mi pl. a dekoráción spóroltunk rengeteget, saját magunk készítettünk szinte mindent, csak a székszoknyákat béreltük.
Ja, és amit belefektettünk az esküvőbe az az utolsó fillérig nászajándékba és menyasszonytáncba visszajött!!!! Úgyhogy gyakorlatilag "ingyen" volt egy csodálatos napunk és futotta a nászajándékból csodás nászútra is! (esküvő előtt nem tudtuk befizetni a nászutat mert nem volt miből, minden pénzünket a lagziba fektettük, a lagzi után hétfőn mentünk az utazási irodába és last minutéba a nászajándékból befizettünk egy meseszép útra:)
Utolsó vagyok:
ja és a karikagyűrűket meg úgy oldottuk meg, hogy összeszedtem a régi mindenféle gyerekfülbevalómat meg nem használt ékszereimet és abból csináltattuk a karikagyűrűket, 15.000 Ft volt a kettő....
+ mivel a férjemnek óriási az ismeretségi köre, mindent "haveri" alapon tudtunk intézni (ékszerész, cukrász, zenész stb.)
Nincs pénz tehát
Hát vagy tartotok egy kedves kis polgárit (nem csak szimplán bemész) hanem feldíszítitek a termet, igenis lesz szép ruhád (nem kötelező a hagyományos menyasszonyi, nyáron egy szoknyás fiatalos bolerós kosztüm) gyönyörű csokrod, frizurád stb.
Az olcsón kijön. Nálunk is úgy volt :) Vettünk magunknak csodaszép rucikat (nekem arany-bézs férjemnek bézs-drapp árnyalatban más ruhával kombinálva más alkalomra is tudjuk viselni) volt csokrom is, ismerős a virágos és hihetetlen szépet csinált. Utána volt egy ebéd (szülők-testvérek-mi-gyerkőcünk :) ) és annyi. Cirka 100ból megvolt minden.
Ha viszont nagy dínom-dánom hétországra szóló lakodalmat szeretnétek...akkor vagy spóroltok évekig tudva, hogy minden egyre drágább lesz, vagy vesztek fel a jelenlegi (jól olvastam lakáshitel?) mellé még egy személyi hitelt is és a kettőt nyögitek tovább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!