Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Esküdtetek/esküdnétek úgy templomban, hogy nem vagytok vallásosak, teljesen elhatárolódtok ettől az egész Biblia, templom dologtól, sőt még Istenben sem hisztek?
mennyi képmutató ember van, jesszus!
nem tudom, az itt válaszolgatók mit szólnának, ha beleszeretnének valakibe, aki nem az ő vallásukat vallja, nem azt követi?? akkor ezért elhagynátok? Vagy vele maradtok, de nem kérsz templomi áldást, mert Ő nem azt vallja? Gondolom, mindegyikőtöknek fontos a Hit, Isten, ezért szeretnétek templomi szertartást...és ha a párotok mondjuk, ateista? Akkor mi van? Lemondasz az Áldásról, lemondasz a Párodról, vagy megkéred, hogy arra az egy órára tegyen a kedvedre, és fogadja az Áldást? Szerintem mindenki a 3. opciót választaná...
Elvégre, bagatell a példa, de egy hajléktalantól, egy minisztertől, de édesanyánktól is jól esik az idézet, fogadjuk a szép szavakat. Miért ne lehetne így az áldással is...? Attól, mert valaki nem foglalkozik a politikával, ha egy nevesebb ember megdicsérné, biztosan jólesne. Nem annyira, mintha az édesanyja tenné ezt, de jól esne. Ugyan ez van az áldásokkal is. Attól, hogy valaki nem vallásgyakorló, nem hisz Istenben, csak valamiben/kiben, aki az atomokból csodát hoz létre, még fogadhatja egy számára ismeretlen, Istennek nevezett Szentség áldását, ahogy Te is elfogadnád Buddha áldását, még ha nem is hiszel benne.
Sajnos a pénz beszél, ezt személyes tapasztalatból mondom. Nagybátyám párja már esküdött egyszer templomban, a férje otthagyta egy babával, megcsalta, stb. Nagymamám rendszeresen jár templomba, megkérdezte az Atyát, hogy lehetne újra 'nagynénémnek' templomi esküvője, hisz ez fontos lenne az egész családnak. Erre a válasz: elmondta a folyamatot, hogy a Pápától kell kérvényezni, stb., majd a végén hozzátette, hogy van egy rövidebb, sokkal egyszerűbb folyamat is, csak ahhoz a zsebükbe kéne nyúlni. Nem lett esküvő, folyamatban a kérelem, és nem az a pap fog esketni.
bocsánat, hogy hosszúra sikeredtem, de megmérgelődtem ezeken a lekicsinylő válaszokon!
Látjuk, hogy mérgelődtél, és ezzel nincs is semmi baj. Sajnos az egyházzal sok a gond, mondhatni: egyre több. Mert ahelyett, hogy a Biblihoz igazodnának, bekerülnek sokan (legyen szó akár püspökről vagy egyszerű "mezei papról") a pénz csábításába, a paráznaság csábításába, és olyan dolgokat tesznek, ami megbotránkoztatja az embereket. A katolikus egyházzal egyébként sok a gond, főleg erről lehet hallani a legtöbbször. Dehát elég, ha visszagondolunk a reformáció (1517) előtti évtizedekre, évszázadokra is, amikor gyakorlatilag a Biblia csak dísznek volt a papoknál, vagy ha olvasták is, teljesen nem ahhoz igazodtak. A búcsúcédulákról meg jobb nem is szólni, amikor pénzért árulták az üdvösséget, hogy jól megszedjék magukat. Még a pápák is. Sajnos ez az anyagiasság, a hatalom bűvköre a mai napig megmaradt. Én egyébként magát a pápaságot is értelmetlennek tartom, mert ez sincs benne a Bibliában. Saját palotája, saját kis állama van, ki van szolgálva maximálisan. Mondjuk a mai pápák még csak hagyján. Én nem vagyok katolikus, de II. János Pál tevékenységére tisztelettel és rokonszenvvel tekintek.
Lényeg a lényeg: sajnos az anyagiasság nagy úr sok helyen ma is az egyházban, akár katolikus, akár protestáns vallásra gondolunk. A sok keleti baromságot meg (Buddhától Mohemeden keresztül a hinduizmusig) inkább hagyjuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!