Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Esküdtetek/esküdnétek úgy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Esküdtetek/esküdnétek úgy templomban, hogy nem vagytok vallásosak, teljesen elhatárolódtok ettől az egész Biblia, templom dologtól, sőt még Istenben sem hisztek?

Figyelt kérdés
2011. jún. 6. 15:09
1 2 3 4 5
 31/47 anonim ***** válasza:
56%
Egyébként kicsit furcsa az is,hogy azt sem tudod én ki vagyok,férfi vagy nő,hol élek,hány éves vagyok,milyenek a körülményeim de kijelented,hogy az én boldogságom nem igazi..nekem ez hiteltelen,humbuk.
2011. jún. 6. 16:33
 32/47 anonim ***** válasza:
58%
Én arra reagálnék, hogy valaki szerint az a képmutatás, ha a számára különösebb jelentéssel nem bíró polgári esküvőn vesz részt. Szerintem a kettőt nem lehet összehasonlítani. Részemről a házasság (polgári esküvő) nem hordoz túl nagy jelentőséget - hiszen az csak írásba foglalja az érzéseket, amik igazán számítanak - de ezzel az ember elismeri maga fölött a törvényt. A templomi esküvővel az ember Istent ismeri el felsőbb hatalomként.. Ez az utóbbi teljes mértékben választható, és igaz, hogy a polgári esküvő sem kötelező, de azért a legtöbb ember világnézete és elvei közé jobban illeszkedik a törvény keretei közötti életvitel..
2011. jún. 6. 16:41
 33/47 anonim ***** válasza:
73%

ma 16:41

Attól, hogy a legtöbb ember ezt jobban elismeri és hogy a törvény is ezt ismeri el, attól még én ugyanúgy képmutatónak érzem. Mint ahogy magát a törvényt is, ami nem ismeri el törvényesnek az egyházi esküvőt.

Ez az én személyes véleményem, én így érzem. Tisztában vagyok vele, hogy rajtam kívül kevesen érzik így, de nem fognak megváltozni az ezzel kapcsolatos érzéseim, csak azért, mert a társadalom nagy része nincs velem egy véleményen.

Természetesen elismerem a törvényt, hiszen kötelességem elfogadni, ettől függetlenül képmutatónak érzem.

Úgy gondolom, ha valaki a vallásának megfelelő szertartás szerint házasodik, nem kellene végigszenvednie a polgári szertartást is. Azt megértem, hogy persze, el kell menni a hivatalba, be kell jelenteni, törvényesíteni kell, de magát a szertartást ilyen esetben feleslegesnek tartom.

2011. jún. 6. 17:39
 34/47 anonim ***** válasza:
60%

Kedves 16:31!

Egy percig sem állítottam, hogy nem vagy boldog. Igazad van, eltaláltad, nem ismerlek, akármilyen meglepő is ez számodra...

Kicsit megmosolyogtam ezt a mondatodat, hogy: csak vigyázzak, nehogy erre tegyek fel mindent.

Hát igen, talán így is lehet fogalmazni: a Jézus Krisztusba vetett hitemre tettem fel mindent. Nem tudom, hogy értetted egyébként ezt: úgy fogalmaztál, mintha nekem ez a földi élet nyomorúság lenne, és sóvárogva várnám a halál után az örök életet.

Igazad van, várom is. De már itt ez a földi életem, ez a néhány évtized (ki tudja mennyi?) igazi öröm számomra. Élvezem az életet, aminek csak Istennel van értelme. Teljes örömöm, békességem, boldogságom és reménységem van. Ha gondjaim vannak, imádságban odaviszem Isten elé. Semmitől nem félek, mert neki gondja van rám. Tapasztalom az Ő hordozó erejét és szeretetét mindennap: családban, tanulásban, közösségben, baráti társaságban, egyszerűen mindenben. Ez nem túlbuzgó fanatizmus, nem szekta, hanem személyes hit: ha egyszer netalántál véletlenül a kezedbe akadna egy Biblia, akkor abban mindent megtalálsz.

Szörnyű lehet úgy leélni egy életet, néhány hamar elillanó évtizedet, hogy nem tudod, mi lesz veled, nincs élő reménységed. Dehát nem erőszak a disznótor, mondják mifelénk.

Legjobbakat!

2011. jún. 6. 19:21
 35/47 anonim ***** válasza:
75%
Szerintem be lehet fejezni a hittérítést.
2011. jún. 6. 19:57
 36/47 anonim ***** válasza:
70%
Attól hogy az meber olvas Bibliát,nem kéne belefulladni a hitbe,a hit szép és jó,de határokkal.És attól senki se roszabb nálad,nálam,másnál,mert épp másképp hisz,másképp él.Nem csak egyféleképpen lehetünk hívők és boldogok.
2011. jún. 6. 20:05
 37/47 anonim ***** válasza:
85%

Nekem majdnem az olyan emberek miatt nem lehetett templomi esküvőm, akik miatt a templom egy baromi szép helyszín az esküvőhöz, de a lábukat be nem tennék oda máskor. A szülővárosomban a pap nem akart minket megesketni, mert hogy annyi ilyen ember van ( a párom nincs megkeresztelve), akinek csak a háttér miatt kell. Pedig nekem tényleg fontos, hiszek Istenben, szoktam is templomba járni...

Persze mondta, hogy nem ránk gondol, de nem volt hajlandó kivételt tenni (mert hogy őt már annyiszor becsapták). Szerencsére találtunk másik papot, aki liberálisabb.

Szóval én nem tartom egyenes dolognak, ha valaki a szép fotók miatt csinálja. Akkor, ha az egyik fél vallásos, és meggyőződésből házasodna templomban, a másiknak meg mindegy, akkor azt mondom rendben..

2011. jún. 6. 20:54
 38/47 anonim ***** válasza:
51%
Szerintem meg saját magadat kellene már befejezni.
2011. jún. 6. 21:39
 39/47 anonim ***** válasza:
Kedves előző adtól hogy valaki nem ért veled egyet nem kell mindjárt a torkának esni.Nem mindenki szereti ha erőszakosan nyomják az arcába a vallást,hitet,valakinek ez pedig erőszakosságnak jön le,úgy jön le egyeseknek,hogy téritesz.Én értem a lényeget amit irsz ,de akkor se kell ráförmedni arra aki nem ért veled egyett.Én isten hivő vagyok,de nem az egyházba járo fajta,otthon hiszek a magm módján,de nem szoktam másokat zaklatni a hitemmel,mindenki maga dönti el miben hisz ,attól,még nem rossz ember.És épp az erőszkosság ,és a sok hazugság,papok mizériája miatt fordul el egyre több ember a vallástól.Nagyanám is Isten hivő de szívből gyülőli a papokat.A hitnek belülről kell jönnie amúgy is ,nem erőszakra, vezény szóra.
2011. jún. 6. 21:52
 40/47 anonim ***** válasza:
Köszönöm a választ, de félreérted, részemről nincs semmi erőszakosság, ráerőltetni meg végképp semmit nem akartam. Tisztelettel elfogadom, hogy neki más a világnézete. Csak kicsit zavart az a hangnem, amit használt. De részemről semmi gond, ez legyen a legkisebb bajom.
2011. jún. 6. 22:08
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!