Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi a véleményetek arról, mikor a feleség nem veszi fel a férje nevét?
Én alap dolognak tartom, hogy valamiképp jelezzem a világ felé hogy egy pár vagyunk. Ezért veszem fel kötőjelesen a nevét-mivel amúgy is mindkét név bonyolult és betűzni kell, teljesen mindegy hogy mondok e még egy nevet betűzve. Nekem fura, ha valaki lánynéven marad, ez van.
Viszont amin meglepődtem, hogy a hivatalokban is kérdeztem, hogy akkor mit, meddig hol kell átíratni és rögtön azzal kezdték, hogy ha még nem vettem fel a anevét akkor sürgősen gondoljam meg magam, mert nagyon macerás. Hogy lehet így hozzáállni? Nem hogy örülne hogy nem kell egész nap unatkoznia. Különben meg ha nem kéne ennyi fele szaladgálni 1-2 nap alatt kényelmesen el lehetne intézni.
semmi jelentosege nincs. En is a lanykori nevemen maradtam az alabbiak miatt:
- kettos allampolgar vagyok, Mo-n regisztraltatni kell a hazassagot es mind a ket orszagban kulon procedurakent vegigjarni mindent, utlevel, szemelyi ig, jogositvany, etc csere. a ket orszag a vilag ket veglete, tehat erre nincs idom
-lakashitel, hitelkartya, bankszla etc megvaltoztatni megint kulon procedura, raadasul en megtartottam a magyar bankszlam is
-cegnel igy ismernek a leanykori nevemen. Ceges hitelkartya, ceges auto lease lecserelese, megintcsak kulon procedura
nekem erre sem idom sem energiam nincsen. es en ugy fogalmaznek sok huho semmiert. Parom elfogadta bar o szerette volna a nevcseret. engem meg nem erdekel hogy hivnak en a nev nelkul is tudom h ki a ferjem. es ismeroseim a nev nelkul is tudjak h egy par vagyunk...
Én nem fogom felvenni, ha 30 évet leéltem ezzel a névvel jó lesz ez nekem a következő 30-ra is.
A páromat nem érdekli, nem csinál belőle ügyet, ha akarom felveszem ha nem nem. Neki is jó vagyok tizenéve ezzel a névvel jó leszek neki ezek után is.
A gyerekek természetesen az Ő nevét kapják/kapták. Neki ez a fontos!
Én több okból nem veszem fel.
1. büszke vagyok a nevemre, édesapámat elvesztettem néhány éve, és úgy érzem tartozom neki ennyivel.
2. nem vagyok feminista, de nem érzem igazságosnak hogy a nő vegye fel a férfiét... akkor már vegyék fel kötőjelesen egymásét.
3. vőlegényemmel mindketten ügyvédek vagyunk, eléggé bezavarna ha egyszer csak mindkettőnknek megváltozna a neve:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!