Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi a véleményed arról, amikor egy nő úgy veszi fel a férje nevét, hogy férj vezetékneve+feleség keresztneve? Nem olyan, mintha testvérek lennének?
Nekem tetszik, én is így fogom felvenni. Utálom a -né változatokat, kötőjellel pedig nem lenne jó a párom és az én vezetéknevem, mert mindkettőben csak 2db E a magánhangzó.
Modern, rövid és imádom a párom vezetéknevét, így alig várom, hogy végre nekem is az legyen a nevem, a mostani helyett.
Nekem nem tetszik. Én nem vettem fel a férjem nevét, megmaradt a saját nevem, se több, se kevesebb, mint amivel születtem :)
Amúgy a kollégám 50 évesen elvett egy 23 éves lányt, a lány felvette a kolléga vezetéknevét, szóval Nagy Enikő lett (Kovács Enikő helyett). Mikor mennek nyaralni, mindenhol azt hiszik, hogy apa és lánya. Hát így lehet, hogy mégúgyse vettem volna fel a férjem nevét.
nekem nem tetszik
nekem az x-né yz ami tetszik
igy felveszem a párom neév is és a sajátom sem tűnik el
de akinek ugy tetszik ahogy a kérdésben szerepel,tegye,engem nem zavar
nekem sokkal jobban tetszik ez a változat (de a kötőjeles is) mint hogy X-né Y. Z. legyek ( pláne X.Q.-né, mert az olyan személytelen).
akik ismerik őket (tehát, akik számítanak) úgyis tudják, hogy férj-feleség, de egy bemutatkozásnál is kiderül szerintem.
Nekem sem tetszik, de nekem a többi sem. :)
Maradtam a lánykori nevemen, ami jól jön a munkámban is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!