Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Mi a véleményed arról, amikor...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi a véleményed arról, amikor egy nő úgy veszi fel a férje nevét, hogy férj vezetékneve+feleség keresztneve? Nem olyan, mintha testvérek lennének?

Figyelt kérdés
Nektek hogy tetszik?
2011. ápr. 8. 15:31
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Külföldön sincs ebből probléma.

Ha bemutatkoznak valakinek, hozzáteszi hogy a feleségem/testvérem. Tehát lehet tudni.

2011. ápr. 8. 15:47
 12/21 anonim ***** válasza:
56%
anyu igy vette fel apu nevét anno...és hasonlitanak is egymásra...hitték róluk hogy testvérek:D
2011. ápr. 8. 15:50
 13/21 anonim ***** válasza:
9%
Én 99-ben mentem férjhez,és már akkor így vettem fel.Sokan ki voltak akadva az ismerősök közül,de engem nem nagyon érdekelt sosem,hogy mások mit szólnak,gondolnak.A szüleimnek nagyon tetszett a névválasztásom.Azóta már rengeteg ismerősöm így vette fel,már nem vagyok 'fehér holló' egyáltalán.Nem érdekel hogy testvéreknek hisznek vagy sem,sosem érdekelt ki mit hisz.Most is így venném fel,és ha esetleg még férjhez mennék az életben akkor is így venném fel.
2011. ápr. 8. 16:01
 14/21 anonim ***** válasza:
60%
Szerintem is olyan, nekem nem tetszik, de ez ízlés kérdése
2011. ápr. 8. 16:24
 15/21 anonim ***** válasza:
44%

még mindig jobb mint pl a Kiss Béláné. bár vannak nők, akiknek ez még manapság sem ciki.

a mi családunkban utoljára a nagyim vette fel így a papa nevét.

anyám 84ben már így csinálta, ahogy a kérdésben szerepel. aztán mivel elég hamar elváltak, így visszavette a lánykori nevét, azóta is azzal él.

én senkinek a nevét nem venném fel, nekem valahogy nagyon irreálisnak tűnik. szerintem mindig elfelejteném, és a régi nevemen mutatkoznék be, valamint írnék alá. meg aztán a fxszomnak van kedve cserélgetni a papírjait :D

ja, mi is annyira hasonlítunk egymásra, hogy azt hitték, hogy a párom a bátyám. a vicces, hogy fél évvel fiatalabb nálam :D bár 5 évvel idősebbnek tűnik :D

2011. ápr. 8. 16:39
 16/21 anonim ***** válasza:

Én is így vettem fel még 97-ben.Akkoriban újdonság volt.

Senki nem gondolta még rólunk,hogy testvérek vagyunk...

Én örülök,hogy a négytagú családunkban azonos a vezetéknevünk.Én kicsit kilógtam volna bármilyen más formában veszem fel.

És a lánykori nevemet utáltam... :))

2011. ápr. 8. 16:42
 17/21 anonim ***** válasza:

nekem nagyon tetszik ahogy a kérdésben írtad,én is így tervezem a jövőben ha férjhez megyek. a kötőjeles is jó,csak akinek alapból hosszú a leánykori vezetékneve (mint nekem is) annak nem előnyös egy másik vezetéknév.. de szerintem ízlés kérdése :)

én még sose hallottam olyat hogy testvéreknek néznek egy párt a nevük miatt..:D

2011. ápr. 8. 18:23
 18/21 anonim ***** válasza:
Nekem, ha lesz, akkor szerintem Kissné Gizella leszek. Nem akarok a saját nevemtől "megválni", legyen a névben valami, ami az enyém. (mondjuk nem tudom, lehet-e így, de majd kiderül)
2011. ápr. 9. 08:02
 19/21 anonim válasza:

Ha a férjed Kiss Béla, te meg mondjuk Nagy Gizella, akkor nem lehetsz Kissné Gizella.

A lehetséges nevek:

Nagy Gizella

Kiss Béláné

Kissné Nagy Gizella

Kiss-Nagy Gizella

Nagy-Kiss Gizella

Kiss Gizella

Kiss Béláné Nagy Gizella

2011. ápr. 12. 23:06
 20/21 anonim ***** válasza:
én is így vettem fel, mert külföldön nem ismerik a -né-t, és azoknak dolgozok. Bemutatásnál pedig egyértelmű, hogy a feleségem xy. Mo-on még nem nagyon terjedt el, a szülőszobán is megkérdezték, hogy a gyerek nem az apja nevét kapja :-S
2011. ápr. 13. 14:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!