Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi a véleményed arról, amikor egy nő úgy veszi fel a férje nevét, hogy férj vezetékneve+feleség keresztneve? Nem olyan, mintha testvérek lennének?
Külföldön sincs ebből probléma.
Ha bemutatkoznak valakinek, hozzáteszi hogy a feleségem/testvérem. Tehát lehet tudni.
még mindig jobb mint pl a Kiss Béláné. bár vannak nők, akiknek ez még manapság sem ciki.
a mi családunkban utoljára a nagyim vette fel így a papa nevét.
anyám 84ben már így csinálta, ahogy a kérdésben szerepel. aztán mivel elég hamar elváltak, így visszavette a lánykori nevét, azóta is azzal él.
én senkinek a nevét nem venném fel, nekem valahogy nagyon irreálisnak tűnik. szerintem mindig elfelejteném, és a régi nevemen mutatkoznék be, valamint írnék alá. meg aztán a fxszomnak van kedve cserélgetni a papírjait :D
ja, mi is annyira hasonlítunk egymásra, hogy azt hitték, hogy a párom a bátyám. a vicces, hogy fél évvel fiatalabb nálam :D bár 5 évvel idősebbnek tűnik :D
Én is így vettem fel még 97-ben.Akkoriban újdonság volt.
Senki nem gondolta még rólunk,hogy testvérek vagyunk...
Én örülök,hogy a négytagú családunkban azonos a vezetéknevünk.Én kicsit kilógtam volna bármilyen más formában veszem fel.
És a lánykori nevemet utáltam... :))
nekem nagyon tetszik ahogy a kérdésben írtad,én is így tervezem a jövőben ha férjhez megyek. a kötőjeles is jó,csak akinek alapból hosszú a leánykori vezetékneve (mint nekem is) annak nem előnyös egy másik vezetéknév.. de szerintem ízlés kérdése :)
én még sose hallottam olyat hogy testvéreknek néznek egy párt a nevük miatt..:D
Ha a férjed Kiss Béla, te meg mondjuk Nagy Gizella, akkor nem lehetsz Kissné Gizella.
A lehetséges nevek:
Nagy Gizella
Kiss Béláné
Kissné Nagy Gizella
Kiss-Nagy Gizella
Nagy-Kiss Gizella
Kiss Gizella
Kiss Béláné Nagy Gizella
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!