Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Szerintetek? Barta Andrea...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek? Barta Andrea vagy Bartáné Varju Andrea legyek?

Figyelt kérdés
2011. febr. 11. 21:39
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
53%

"A férjek miért nem veszik át a feleségük nevét? Nekik is ez egy nemes gesztus lenne, hogy biztosítsák elkötelezték magukat."

Persze, aztán szüljenek és menjenek gyesre a nő helyett. :D Na jó, ez csak vicc, de amúgy szerintem elég hülyeség a nő nevét felvenni. Nem véletlen van olyan, hogy leánykori név és asszonynév. Azért attól még lehet egy nő egyenrangú, mert ő adja fel a nevét a férjéért. Egyébként a -né-s nevek nekem nem jönnek be, én a teljes vezetéknevét akarom majd felvenni a páromnak.

2011. febr. 11. 22:53
 32/43 anonim ***** válasza:
83%

A leánykori név,és asszony név már évek óta nincs.

Van születési név,vagy anyakönyvi név,és név.

2011. febr. 11. 23:00
 33/43 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a "né" már csak azért sem tetszik, mert "rosszul2 vagyok, amikor mondjuk terhesgondozáson behívják a sok nét. Kovácsné, Tóthné, .... Olyan személytelen.. Mintha sorszámozva lennének. Meg a munkahelyen is így mutatkoznak be a telefonba, stb.. Hú, nekem nagyon nem tetszik. Első válaszolók között vagyok, és továbbra is tartom az "én"-ből "mi" -dolgot. A lánykori nevem sem vész el: a gyerekem iratain mindenhol a lánykori nevem szerepel, stb..
2011. febr. 11. 23:15
 34/43 anonim ***** válasza:
100%

Én 24 évesen a -né verzió mellett döntöttem. Tök szimpla oka volt,így hangzott a legjobban.(férjem nem ragaszkodott egyébként hozzá,hogy felvegyem a nevét,lehet ezért nem is érzem ettől "alárendeltnek"magam...)

Nem volt előttem olyan példa,hogy mondjuk anyu is -né volt..Neki a valaki által "modernként"emlegetett csak a férj vezetékneve lett, 25 évvel ezelőtt..

Érdekes,engem terhesgondozáson nem xy-néként hívnak,hanem teljes nevet mondanak,ami jogos is,hiszen így hívnak:D Szerintem mindkettő jól hangzik egyébként,ami hozzád közelebb áll.

2011. febr. 12. 00:18
 35/43 anonim ***** válasza:

Egy ideig ügyfelekkel dolgoztam, számtalanszor volt ilyen eset:

- Üdvözlöm, XY vagyok.

- Jó napot, Kovács Béláné.

- Hogy szólíthatom?

- (gondolkodik) A Kovácsot nem muszáj használni...

- Ööö... kedves....Béláné?

És külön udvarolni kellett a keresztnevükért is...

Apámra és a nevemre is büszke vagyok (rettentő ritka családnév). Férjem nem ragaszkodott, hogy felvegyem a nevét, így maradt mindenki saját néven, a születendő gyerek nevéhez kötőjelesen beírtuk mindkettőnk nevét.

A vicc, hogy az előző felesége még mindig Kovácsné Nagy Mariska néven fut, de jogilag nem támadható, úgyhogy egészségére :)

(Bár nekem fura, hogy válás után a jog megengedi a -né verzió megtartását.)

Illetve bár anyám is Akárminé Valaki Mariska nevet vette fel, aláírásnál a sírógörcs kerülgeti, mert a saját neve is hosszú, a családnevünkkel együtt már megfájdul a keze, főleg, ha többször kell együltő helyében aláírni valamit.

Ő is azt mondta, hogy ha a férjemnek nem fontos, akkor szerinte is maradjak saját néven (családnevemet semmiképp nem akartam elveszíteni, sőt, valamilyen módon szerettem volna a gyerekeknek is továbbadni), ne tetézzem az így is hosszú nevemet.

A kötőjeles verzió nálunk felmerült, de a férjem is konstatálta, hogy baromi hosszú nevünk lenne úgy, ezért nem vettük fel egymás nevét.

Amin mosolyogtam: az összes embert ismerem, akinek az a családneve, mint nekem. Mind rokon. Legfiatalabb férfi 60 felett. Ezért is fontos, hogy ne haljon ki a név.

Férjem megértette, egyetértett (ezért lett kötőjeles a gyerek neve). Szülei mondogatták, hogy de így hogy viszi majd tovább az ő családnevüket.

Férjem segített kimenteni, mert az ő neve kb olyan gyakoriságú, mint a "Szalai" név. Nem Kovács, de élnek jó pár ezren ezzel a névvel.

Viszont az én esetemben tényleg ki fog halni a családnév a ritkasága miatt.

2011. febr. 12. 02:15
 36/43 anonim ***** válasza:
Én két okból nem vettem fel a férjem nevét: az egyik az, hogy szeretem a lánykori nevemet, azt adták nekem a szüleim, én az vagyok. A helyzetem megváltozik, de én magam ugyanaz leszek házasság után is. A másik ok: a férjemnek olyan neve van, hogy mindig visszakérdeznek, hogy hívják. Anyósom is mesélte, hogy hányszor kellett szinte végigbetűznie, hogy mi a vezetékneve (ő felvette a férje nevét, akkor ez volt az elterjedt), ezt nem akartam. Illetve volt egy olyan verzió, hogy felveszem kötőjellel az ő nevét, ha ő is felveszi ugyanígy az enyémet (az övé lett volna elöl), de nem akarta. Aztán már viccesen hozzátettem, hogy akkor csak a Dr.-t venném át a nevéből. :)))
2011. febr. 12. 08:20
 37/43 anonim ***** válasza:
Barta Zsolt-nak hívják a leendő férjed?
2011. febr. 12. 11:24
 38/43 anonim ***** válasza:

Én Barta Andrea lennék. Miért baj az, ha nem tartja meg valaki a leánykori nevét? Minden személyes iratban szerepel. Csak akkor nem venném fel a férjem vezetéknevét, ha az ocsmány lenne :D

Külföldön a férj keresztnevét is fel szokták venni, nem tudom itt miért zavar egyeseket, hogy a nő viseli a férj nevét. Nekem megtiszteltetés, ha a párom nevét viselhetem.Azt pedig a gyűrűmből látják, hogy feleség vagyok, aki meg ismer, annak a gyűrű sem kell,mert ismeri a leánykori nevem.

2011. febr. 12. 15:09
 39/43 anonim ***** válasza:
Tartsd meg a Varju-t, ha gyermekkori barát vagy hasonló keres a telefonkönyvben akkor találjon is meg :D
2011. febr. 12. 21:58
 40/43 anonim ***** válasza:

Én megtartanám a a lánykorit.

Én a férjem kedvéért felvettem az övét, kötőjelesen, de nem és nem bírok úgy bemutatkozni. Majdnem fél év után is idegen az új nevem. Nem beszélve az összes papír kicseréléséről. (Mivel külföldön élünk, ez nekem hatalmas stressz). -né ne legyél szerintem semmiképp.

2011. febr. 13. 10:59
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!