Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Lányok, titeket mennyire...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Lányok, titeket mennyire zavarna, ha a vőlegényetek nem akarna egyházi esküvőt?

Figyelt kérdés

Tegyük fel, hogy nagyon szeretitek egymást, és mindketten várjátok az esküvőt, de a párotok nem vallásos, sőt, kimondottan irtózik az egyháztól, és semmiképpen nem akar templomi ceremóniát, csupán polgárit.

Erőltetitek, esetleg ti is pont hasonló nézeten vagytok (ezzel a probléma helyből megoldva), vagy éppen hajlotok a bölcs és józan kompromisszumokra?

2010. nov. 7. 20:27
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
Őszintén szólva, én megkönnyebbülnék :D. Mert szépnek szép az egyházi esküvő, de én nem vagyok vallásos (meg sem voltam keresztelkedve... a családi kalendárium szt azért, mert öcsémmel együt vittek volna, de öcsém mindig elkezdett bőgni, amikor bement vele anya a templomba, így ez elmaradt :D... és nem is szándékozom megkeresztelkedni a közeljövőben), és csak azért nem szeretnék megkeresztelkedni meg jegyesoktatásra járni, hogy legyen egy ilyen "álomesküvőm"... ha már van polgári esküvő is, az egyházi maradjon meg azoknak, akik tényleg hívők. Szép, megható esküvőt lehet a hivatalban is tartani...
2010. nov. 8. 22:11
 22/24 anonim ***** válasza:
Megmondom őszintén, jó lenne templomban házasodni, nem azért mert vallásos vagyok nagyon hanem mert az olyan szép és emlékezetes. De mivel se áldozva, se bérmálkozva nem vagyok, templomot kb akkor láttam utoljára amikor megkereszteltek. Szóval előtte e hiányosságot be kell pótolni. A barátom megvan áldozva és bérmálkozva is, neki nincs ilyen probléma és nem is mondta, hogy nem szeretne templomit. Én meg úgy vagyok, hogy jó lenne de ha nem, akkor sincsen világvége. Vagyis jelen pillanatban ha most házasodnánk, nem érezném a hiányát annyira, illetve azt is figyelembe veszem hogy mennyi költséget jelentene. Most keret sem lenne egy lagzira sem.
2013. ápr. 29. 01:34
 23/24 anonim ***** válasza:
0%

Felemascigaba fejed ne hajsd ....szol az ige.

Egy ateista ne hazasodjon hivovel nert ott komoly gondok lesznek.

A vilagjezet kulonbozo es egy ateistanak tobb minden belefer mint egy hivonek.

Te fel fogsz kelni vasarnap reggel koran a mise miatt?

Gyerekeid istennel fogod nevelni?

Hefizeted a tizedet?segitesz a raszorulokon?

Stb.....ennek nem lessz jo vege.

2013. ápr. 29. 07:54
 24/24 anonim ***** válasza:
38%

nem kell megtérnie a nem vallásos félnek.

a templomban a vallásos fél esküszik. Őt köti az esküje. A nem vallásos felet pedig nem.

Jó nagy csapda, nem ?

A nem vallásos simán elhagyhatja, de a vallásos általában nem kezdhet mással új életet.

Nagyon rizikós nem vallásossal kötnie egy vallásosnak.

ahogy az előző is leírta. Állandó konfliktusok forrása.

2013. ápr. 29. 08:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!