Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Lányok, titeket mennyire...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Lányok, titeket mennyire zavarna, ha a vőlegényetek nem akarna egyházi esküvőt?

Figyelt kérdés

Tegyük fel, hogy nagyon szeretitek egymást, és mindketten várjátok az esküvőt, de a párotok nem vallásos, sőt, kimondottan irtózik az egyháztól, és semmiképpen nem akar templomi ceremóniát, csupán polgárit.

Erőltetitek, esetleg ti is pont hasonló nézeten vagytok (ezzel a probléma helyből megoldva), vagy éppen hajlotok a bölcs és józan kompromisszumokra?

2010. nov. 7. 20:27
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%

Csak azért, mert ez mennyire "úri" dolog, nem érdemes templomban házasodni. Vallásilag nagy élmény egy templomi esküvő, de csak annak, aki tényleg vallásos (itt most nem azokra gondolok, akik vasárnaponként 20 ezreseket raknak a perselybe, hogy ők mekkora igaz hívők, de hétközben meg nagyon sok embernek ártanak, és gonoszak).

Ha nem komolyan vallásos, nem erőltetném. Csak rossz vége lesz, és az nem jó, ha évek múlva ezért is robban az a bizonyos bomba.

2010. nov. 7. 20:43
 12/24 anonim ***** válasza:
68%
Nem az a fő probléma,hogy az egyik akar templomban esküdni,a másik meg nem. Sokkal inkább gond lesz a későbbiekben a nézetkülönbség. Ha valóban vallásos az egyxik, a másik ateista,ott a házasságban,gyerekszületésnél,nevelésnél komoly viták lehetnek.
2010. nov. 7. 20:43
 13/24 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. A kérdésből nem derült ki, de én vagyok a templomi esküvő ellen (30/F), és egyébként művelt ismeretségi körömben több párnál is előfordult, hogy vita volt kettejük között, mert a lány akarta az esküvőt, a fiú meg nem (az egyik esetben pont fordítva volt). Végül mindegyik templomi esküvő lett, elmentek sebtiben megkeresztelkedni, megvolt a nagy hacacáré, aztán azóta sem láttak templomot belülről :D

Viszont szerintem ennek semmi értelme, még akkor sem, ha a "leendő gyerek érdekében" jártak el így. Aki a 21. századra hivatkozott, maximálisan egyetértek vele, de szemlátomást -mint a fenti példák mutatják- még nagyon sokan nem tartanak itt.

2010. nov. 7. 20:48
 14/24 anonim ***** válasza:
100%
Nézd, én ugyanebben a cipőben voltam tavaly. Gyerekkoromban szüleim hittanra járattak, voltam elsőáldozó, bérmálkoztam. Aztán az évek során ahogy felnőttem, egyre jobban ritkultak a templomba járások, aztán teljesen elmaradtak. Hiszek Istenben, szoktam imádkozni, de különösebben nem gyakorlom a vallásom. A sors egy olyan férfival hozott össze akit még meg se kereszteltek a szülei, fogalma sincs semmilyen vallásról. Szerettem volna templomi esküvőt, de aztán rájöttem nem teszem ki a szerelmemet ennek a hercehurcának (keresztelkedés, templomba járás, jegyes oktatás). Ami az emberben évek során alakul ki, nem lehet hetek alatt pótolni. Így lett egy csodálatos polgári esküvőnk hófehér ruhában, szép aláfestő zenével, amit nem bántam meg. Néha mesélek neki történeteket a Bibliából, amit szívesen hallgat, de nem erőltetek rá semmit, mert én így szeretem.
2010. nov. 7. 21:00
 15/24 anonim ***** válasza:
86%

Sokaknál a család, a nagyszülők erőltetik a templomi esküvőt, még akkor is, ha a fiatalok nem hívők.

Van olyan ismerősöm, aki ragaszkodott a Mátyás-templomhoz, de azóta egy misére se tette be a lábát. Borzasztó képmutatás.

Én sem, és a párom sem vagyunk megkeresztelve, nem hiszünk Istenben, nem is volt templomi esküvőnk, a leendő gyermekeink sem lesznek megkeresztelve.

2010. nov. 7. 21:02
 16/24 anonim ***** válasza:
100%

bátyámék is annyira vallásosak hogy meg vannak keresztelve,mégis akarnak egyházi esküvőt szóval....

én nem eröltetném,amugyse látok benne semmi értelmet

2010. nov. 7. 21:15
 17/24 anonim ***** válasza:
30%

Én akartam egyházi esküvőt az áldás miatt. A párom nem vallásos, de belement, mert tudta, hogy nekem fontos. De a mi papunk nem támasztott olyan követelményeket, hogy meg kell keresztelkedni, hittanra járnia, gyónnia stb. 6 alkalom jegyesoktatás volt csak. De ha az előző követelményeknek meg kellett volna felelni, én lemondtam volna a templomi esküvőről, mert nem kényszerítettem volna rá semmi olyat, ami a meggyőződése ellen való.

Szerintem így fair.

2010. nov. 7. 22:36
 18/24 anonim ***** válasza:
8%

nálunk forditva van,nekem (23/N) elég lenne polgári esküvő max 15 vendéggel(szűk család)

párom,bár templomba csak temetéskor megy meg karácsonykor ha a nagyszülők elrángatják,csak akkor vesz el,ha templom is van

ezen ne muljon,legalább lesz pár olyan fénykép is...az meg hogy áldás ,meg egyéb vallálsos hülyeség...ateistának vallom magam,bár megvagyok keresztelve,de ezen ne muljon a teljes boldogság,ennél nagyobb dolgokat is tettünk már egymásért...

2010. nov. 8. 07:11
 19/24 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Én ugyan így jártam az első férjemmel. Ő sem akart, és én bele mentem az helyett hogy utána néztem volna hogy valójában miért is nem akar, azt hittem hogy ő sem annyira vallásos. Esküvő után kiderült az igazság, ugyanis egyszer már nős volt és így nem lehetett újabb templomi esküvője.De persze ezt előttem titkolta.Ha én ragaszkodtam volna a templomihoz akkor mindez kiderült volna!!!!!!!!!!!!
2010. nov. 8. 09:53
 20/24 anonim ***** válasza:
Semmit. egyikünk sem vallásos, meg sem vagyunk keresztelve. Ma már olyan gyönyörű polgári esküvőket lehet szervezni... Akinek ez nem elvi kérdés annak nem is érdemes ezen gondolkoznia. Ha te ennyire vallásos vagy akkor a párodnak ezt vállalnia kell, hiszen gondolom nem 1 hónapja ismer....
2010. nov. 8. 20:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!