Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Az esküvőbe fektetett összeg, megtérült?
Sziasztok.
Mennyit költöttetek rá és mennyi jött vissza belőle?
Láttam régebbi kérdést ezzel kapcsolatban de az 10éves, mai árak meg azért másak..
Tudom az is számít mennyire vagyonos a rokonság ebben a kérdésben.
Szerintem elég ritka manapság, hogy visszajöjjön a teljes rá költött összeg.
Nekünk 2021-ben volt az esküvőnk, egy totál átlag, nem rongyrázós, de azért normálisan megszervezett esküvő az összes vengédnek szállással együtt 4 millió forintra jött ki.
95 ember volt meghívva, ezek között voltak gyerekek is persze.
Ahhoz, hogy visszajöjjön az ára, fejenként 42 ezer forintot kellett volna adni mindenkinek. Azért egy 4 fős családtól 2 kisgyerekkel szerintem nem várható el 168 ezer forint.
Kb. az étel-ital ára az, amit "illik" belerakni a borítékba. Az összes többi (ruhák, fótózás, gyűrűk), az mind plusz.
Persze ha nagy a család, akik azért általában többet adnak bele, vagy nagyon gazdag ismerőseid vannak, megeshet, hogy nullára jössz ki, de mondom, szerintem manapság ritka.
Nekünk egyébként a 4 millióból kb. 2,5 jött vissza, viszont a szüleim nem adtak akkor semmit, hanem sokkal nagyobb összeggel bszálltak a házvásárlásba.
Nem tartottunk nagy puccparádé esküvőt, csak szűk család, pár barát és egy ebéd volt, meg torták. Sose költöttünk volna milliókat egy bulira.
95 ezret költöttünk, 30 ezer jött vissza pénzben 1 vendégtől meg még 2 ajándékot kaptunk, nem tudom mennyi lehetett talán 5-10ezer. De teljesen mindegy, nem a pénz volt a lényeg. Nagyon hangulatos, karácsony előtti esküvő volt, ilyet szerettünk volna.:)
Erre két példát tudok mondani...
A miénk most volt augusztusban, 87 fő, akiknek a zöme nem aludt a szálláson.
Az esküvő lagzival együtt 4-re jöttünk ki, de csak azért mert ahol tudtunk odafigyeltünk a költségekre.
A végén nullára jöttünk ki, hozzáteszem mi inkább a szegényebb családból származunk és csak azért jöttünk ki így mert a feleségem és az én szüleim is jóval többet adtak mint amit mi nyugodt szívvel elfogadunk volna.
Hozzáteszem hogy mindenki jól érezte magát.
A másik példa egy ismerősöm aki úgy hívott meg vendégeket a lagzijára hogy csak a vagyoni helyzetet vették figyelembe.
Nálunk kifejezetten rossz volt a lagzi is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!