Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hányad fokú rokonokat szokás esküvőre hívni?
Vannak akik barátokat, kollégákat hívnak, és néhány rokont hagynak ki....
Vannak olyan rokonaim akikkel már vagy 5 éve nem beszéltem, van akit 15 éve láttam először és utoljára...hát őket nem hívnám meg.
nov. 10. 16:19
A pártól függ. Valaki kis esküvőt szeretne, valaki nagyot. Szerintem érdemes meghúzni a határt mondjuk olyan alapján, hogy pl akivel nem találkoztál idén se tavaly se, azt nem hívod meg, mert nem egy közeli kapcsolat.
nov. 10. 16:29
Szerintem ne azt nézd, hogy hányadfokú rokon, hanem azt, hogy kikkel tartod a kapcsolatot, kit hívnál meg szívesen. Meg nem árt előre nagyjából kitalálni, hogy mekkora esküvőt szeretnétek és ahhoz is lehet igazítani, hogy kik férnek bele a létszámba.
nov. 10. 16:40
4/12 A kérdező kommentje:
Jó, de könnyebb eszerint meghúzni a határt aszerint ki hányadfokú, mert ha meghívod egyiket, másikat nem ugyanazon közegből, akkor máris sértődés van. Így könnyebb ennyivel letudni.
Az esküvő a párról szól, azokat hívjátok meg, akivel szeretnétek együtt ünnepelni. Ennyi.
nov. 10. 17:09
Hát ha valakivel évek óta nem tartjátok a kapcsolatot, akkor nem hiszem, hogy megsértődne, amiért nem hívod meg az esküvőre. Ez amúgy sem róluk szól, azokat hívjátok meg, akiket szívesen láttok.
nov. 10. 17:13
7/12 A kérdező kommentje:
Az van, hogy mi direktben nem tartjuk, de anyám igen és ebből adódik ez az "illik, nem illik meghívni" vita.
Akikkel van kapcsolattartás.
nov. 10. 17:41
Teljesen mindegy,hogy hányad fokú.Azt hívj meg,akit te akarsz, akivel tartod a kapcsolatot.
Személyes példa: egyik elsőfokú unokatestvérem se hívtam meg az esküvőmre,mert kb. 0 volt a kapcsolat közöttünk az utóbbi években, míg a másodfokút elhívtam, mert rosszabb időkben is heti szinten beszélünk ráadásul a férjem és én vagyunk a gyermeke keresztülei. És még voltak ebből a szempontból hasonló " furcsaságok" a vendéglistán, mert nekünk nem a fok számított, hanem a kapcsolat minősége.
Ha te az elsőfokú unokatestvéred szomszédjával vagy jóban, akkor őt hívod el.:D
nov. 10. 18:08
Engem csak az érdekel, kiket szeretek, kik állnak hozzám közel. Na, én őket fogom meghívni. Ha egy rokon, akivel amúgy sem tartom a kapcsolatot, megsértődik, az meg kit érdekel?
nov. 10. 21:09
További kérdések: