Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Hányad fokú rokonokat szokás...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hányad fokú rokonokat szokás esküvőre hívni?

Figyelt kérdés
Tehát mondjuk a szülőket, testvéreket evidens, hogy hívják. Talán még az első unokatestvéreket, nagynéniket, nagybácsikat is illik. De ezen felül még szokás másokat is? Gyerekként voltam olyan esküvőn, ahol anyám első unokatestvére házasodott, de nekem ők már nem annyira közeliek szerintem, hogy meg kéne hívnom.

nov. 10. 15:57
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Vannak akik barátokat, kollégákat hívnak, és néhány rokont hagynak ki....

Vannak olyan rokonaim akikkel már vagy 5 éve nem beszéltem, van akit 15 éve láttam először és utoljára...hát őket nem hívnám meg.

nov. 10. 16:19
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
A pártól függ. Valaki kis esküvőt szeretne, valaki nagyot. Szerintem érdemes meghúzni a határt mondjuk olyan alapján, hogy pl akivel nem találkoztál idén se tavaly se, azt nem hívod meg, mert nem egy közeli kapcsolat.
nov. 10. 16:29
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ne azt nézd, hogy hányadfokú rokon, hanem azt, hogy kikkel tartod a kapcsolatot, kit hívnál meg szívesen. Meg nem árt előre nagyjából kitalálni, hogy mekkora esküvőt szeretnétek és ahhoz is lehet igazítani, hogy kik férnek bele a létszámba.
nov. 10. 16:40
 4/12 A kérdező kommentje:
Jó, de könnyebb eszerint meghúzni a határt aszerint ki hányadfokú, mert ha meghívod egyiket, másikat nem ugyanazon közegből, akkor máris sértődés van. Így könnyebb ennyivel letudni.
nov. 10. 17:07
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Az esküvő a párról szól, azokat hívjátok meg, akivel szeretnétek együtt ünnepelni. Ennyi.
nov. 10. 17:09
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Hát ha valakivel évek óta nem tartjátok a kapcsolatot, akkor nem hiszem, hogy megsértődne, amiért nem hívod meg az esküvőre. Ez amúgy sem róluk szól, azokat hívjátok meg, akiket szívesen láttok.
nov. 10. 17:13
 7/12 A kérdező kommentje:
Az van, hogy mi direktben nem tartjuk, de anyám igen és ebből adódik ez az "illik, nem illik meghívni" vita.
nov. 10. 17:28
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Akikkel van kapcsolattartás.
nov. 10. 17:41
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen mindegy,hogy hányad fokú.Azt hívj meg,akit te akarsz, akivel tartod a kapcsolatot.

Személyes példa: egyik elsőfokú unokatestvérem se hívtam meg az esküvőmre,mert kb. 0 volt a kapcsolat közöttünk az utóbbi években, míg a másodfokút elhívtam, mert rosszabb időkben is heti szinten beszélünk ráadásul a férjem és én vagyunk a gyermeke keresztülei. És még voltak ebből a szempontból hasonló " furcsaságok" a vendéglistán, mert nekünk nem a fok számított, hanem a kapcsolat minősége.

Ha te az elsőfokú unokatestvéred szomszédjával vagy jóban, akkor őt hívod el.:D

nov. 10. 18:08
 10/12 anonim ***** válasza:
Engem csak az érdekel, kiket szeretek, kik állnak hozzám közel. Na, én őket fogom meghívni. Ha egy rokon, akivel amúgy sem tartom a kapcsolatot, megsértődik, az meg kit érdekel?
nov. 10. 21:09
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!