Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Barátnőm volt bunkó vagy én az esküvőmön?
Nemrég volt az esküvőnk. Nagyon szép volt! Őszi dekoráció volt mindenhol, asztaldíszek, vázában csokrok stb.
Van egy nagyon régi barátnőm, aki elég érdekes dolgot csinált az esküvőmön, azóta sem tudom hova tenni.
Már indult volna haza a párjával hajnali 2-kor, mikor odajöttek elköszönni, és barátnőm megkérdezte, hogy elvihetne-e egy csokrot az asztalukon lévő vázából. Mert olyan jól néz ki, annyira tetszik neki.
Teljesen lefagytam, mikor kérdezte... De végül azt mondtam, hogy nem szeretném, hogy elvigye, milyen hülyén nézne ki, hogy minden asztalon áll egy váza, benne egyen-csokrokkal, arról az asztalról meg hiányzik, ahol ők ültek.
Végülis már hajnal 2 volt, lehet, odaadhattam volna. Nem is tudom, mit csinálnak a dekorosok vagy az éttermesek ezekkel a díszekkel a buli után. Kidobják? Amúgy a násznép jó része még 3 órát maradt, hajnal 5 körül kezdtük lezárni a bulit. Elég szembetűnő lett volna, ha hiányzott volna egy csokor, ilyen magas, hosszú szárú vázákban voltak, az asztalok központi esztétikai elemei.
Oda kellett volna adnom neki?
Meg nem is értem, hogy jut eszébe ilyet megkérdezni? Normális, hogy elkunyeráljuk más esküvői díszét, amiért ő fizetett?
Szóval én voltam szívtelen, simán odaadhattam volna neki, vagy ő volt pofátlan, hogy egyáltalán megkérdezte? Vagy is-is?
Tudom, triviális kérdés, sose legyen ennél nagyobb gondom :D , csak érdekel a véleményetek.
#20 Azt a részt olvastad, hogy azzal kezdtem az első kommentem a válaszok között, hogy eredetileg akartam írni barátnőm személyiségéről, de végül átfogalmaztam a kérdést, mert úgy láttam, nem fontos? Nem akartam egyből sározni.
Most bezzeg megkapom, hogy milyen borzalmas ember vagyok, hogy most meg ilyeneket írok róla. Pedig ez az igazság.
Változtat a sztori végkicsengésén a dolog? Nem tudom. Azt tudom, hogy mindenféle szörnyetegnek állítottatok be a válaszoknál és sz.rul esett. És gondoltam, ha vannak hátterinfóitok, talán másként látjátok majd a dolgot.
Mindegy. Már bánom, hogy nem adtam oda neki. Odaadhattam volna, levehettük volna a vázát (de mint írtam, ez tényleg nem jutott eszembe lányos zavaromban). Ha ő örült volna neki, amúgy meg a kukában végzi, akkor odaadhattam volna.
A kunyerálás részét továbbra sem értem és nagyon visszatetsző.
1. A kérdezőnek én speciel egy szavát sem hiszem el a barátnő személyiségéről.
2. Tehát anyóstól félt, meg hogy mit fog gondolni a falu...
Az ilyen szül 3 év alatt 3-at, higgyétek el, megszabadul tőle a "barátnő" egy életre, mert a falutáblát sem fogja ez átlépni többet, maximum ha a Metroba mennek nagybevásárolni, mert ott olcsóbb a liszt.
Először én is kiakadtam a kérdéseden, de mikor leírtad a "barátnődet", akkor már jobban együtt tudtam érezni veled.
Mindenesetre ha egy ember ilyen rossz érzéseket vált ki belőled, annak nincs helye az életedben. Láthatóan nem is szereted őt igazán (különben gondolkodás nélkül odaadtad volna neki a virágot, sőt még örültél is volna neki, hogy egy kis emléket visz a te nagy napodról), csak még nem volt erőd megszabadulni tőle, vagy a megszokás nagyobb úr, hogy ő úgy ott van néha azt jóvan. Meg hát meg kell hívni mindenkit az esküvőre, aki él és mozog, nehogy túl kevés legyen a vendég.
Pedig nyugodtan elhihetitek a sztorikat barátnőmről, az utolsó szóig igaz az összes. És tudnék még mesélni, nem írtam le mindent, hogy milyen húzásai voltak az évek alatt. Tényleg furcsa, ha pénzről van szó.
Ennek ellenére miért vagyunk még barátnők? Mert van ez az egy hülyesége, és emellé egy csomó jó tulajdonsága. Amikor leginkább magam alatt voltam, ott volt, hogy támogasson. Én is neki. Nekem is vannak hülyeségeim, neki is. Most akkor szakítsuk meg a barátságot, csak mert van egy ilyen helyzet?
Írtam a kérdésben, hogy csak kíváncsi vagyok, mások hogy látják a helyzetet. Nem fogjuk megszakítani a barátságot. Ha majd ő megy férjhez, én is szánok rá pénzt, és nem fogok elkérni semmit az asztalról, mert nekem ez halál idegen. Ő megtette, mert neki meg ez a természetes. Letudtuk a dolgot, ennyi, nem állt közénk. Azóta is beszélünk, a barátság megmaradt.
Most majd azzal jönnek a kötekedők, hogy milyen szar barát vagyok, hogy így kibeszélem őt? Ez egy anonim fórum, tudtommal nem látogatja barátnőm, de nyugodtan kössetek bele ebbe is, ha jól esik.
A normálisan válaszolóknak köszönöm a hozzászólásokat!
És aki szerint túlzok a férjem anyjával kapcsolatban, annak akkor még nem volt hasonló anyósa. Javaslom, olvasgassatok a "családi kapcsolatok" témában. Az én anyósom egész jól kezelhető, de erre tényleg kényesen ad, hogy minden tökéletes legyen és nehogy a szájára vegye a város.
Sztem bunkóság ilyeneket elkunyerálgatni, akkor is, ha "há' lehet, hogy a szemétben végzi", mert sosem lehet tudni, hogy oda lett-e vkinek ígérve, meg akarja-e tartani a menyasszony és a vőlegény. Ha annyira nem kell nekik, úgyis felajánlják. Ahogy a megmaradt sütit sem illik kikuncsorogni, hanem szépen felajánlja a pár.
Mondjuk ez még a jobbik eset... az egyik esküvőn, ahol voltam, egy kapatos idősebb hölgyvendég akarta ellopni az egyik asztaldíszt, de nem sokáig jutott vele, mert szaladtában fentakadt a bokorban, és bugyistul gott ki, mert felfogták az ágak a szoknyáját...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!