Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Barátnőm volt bunkó vagy én az esküvőmön?
Nemrég volt az esküvőnk. Nagyon szép volt! Őszi dekoráció volt mindenhol, asztaldíszek, vázában csokrok stb.
Van egy nagyon régi barátnőm, aki elég érdekes dolgot csinált az esküvőmön, azóta sem tudom hova tenni.
Már indult volna haza a párjával hajnali 2-kor, mikor odajöttek elköszönni, és barátnőm megkérdezte, hogy elvihetne-e egy csokrot az asztalukon lévő vázából. Mert olyan jól néz ki, annyira tetszik neki.
Teljesen lefagytam, mikor kérdezte... De végül azt mondtam, hogy nem szeretném, hogy elvigye, milyen hülyén nézne ki, hogy minden asztalon áll egy váza, benne egyen-csokrokkal, arról az asztalról meg hiányzik, ahol ők ültek.
Végülis már hajnal 2 volt, lehet, odaadhattam volna. Nem is tudom, mit csinálnak a dekorosok vagy az éttermesek ezekkel a díszekkel a buli után. Kidobják? Amúgy a násznép jó része még 3 órát maradt, hajnal 5 körül kezdtük lezárni a bulit. Elég szembetűnő lett volna, ha hiányzott volna egy csokor, ilyen magas, hosszú szárú vázákban voltak, az asztalok központi esztétikai elemei.
Oda kellett volna adnom neki?
Meg nem is értem, hogy jut eszébe ilyet megkérdezni? Normális, hogy elkunyeráljuk más esküvői díszét, amiért ő fizetett?
Szóval én voltam szívtelen, simán odaadhattam volna neki, vagy ő volt pofátlan, hogy egyáltalán megkérdezte? Vagy is-is?
Tudom, triviális kérdés, sose legyen ennél nagyobb gondom :D , csak érdekel a véleményetek.
Odaadtam volna...igen, a végén kbszk.
Sztm senkit nem érdekelt volna hogy nincs ott a virág.
Engem pont nem izgatna, hogy melyik asztalon hány dísz van.
Nekem még jól is esne, ha valaki elkérné, mert azt dicséretnek venném. Én haza úgysem viszem, az éttermesek vagy kidobják vagy esetleg közülük valaki szintén hazavisz egy-egy csokorral.
A dobó csokrot nem sajnáltad?
Más lenne, ha valaki a buli kezdete előtt elkéri és elteszi, de 2-3 órával a buli végezte előtt? Had vigye.
Jó nagy bunkó sóhernek estél ki, isten mentsen egy ilyen barátnőtől.
Nekünk sokkal lazább esküvőnk volt, a dekort én csináltam nagyrészt. Dobókockák voltak a vázában meg virágok ilyen zselé golyókkal. Poénból kiírtam a barátaim asztalára, hogy éjfélig nem dobálózunk a dekorral. A vacsi alatt lettek szép képek a dekorról, nagyon tetszett mindenkinek mert egyedi volt. Aztán éjfél után a gyerekek elkezdték szétszedni, a nem teljesen józan felnőttek meg dobálni egymást, tök jó buli volt. Hajnal 2 körül nálunk már képek is alig készültek, nem értem miért kellett volna pont a dekorra ráfeszülni.
Szóval szerintem nem volt bunkó a vendég, megkérdezte, nemet mondtál, elfogadta. Nem kell ennyire ráfeszülni az esküvőre, csak egy nagy buli az egész.
Az igen. Ilyen jellegű támadó kommentekre nem számítottam, de mivel nem ismeritek a teljes sztorit, talán érthetőek.
Eredetileg akartam írni barátnőm személyiségéről a kérdésben, de aztán úgy döntöttem, nem fontos. Lehet, fontos lett volna.
A lényeg, higgyétek el, nem én vagyok a sóher. Barátnőmre ellenben jól ráillik ez a jelző.
20 éve vagyunk barátnők, megszámolni sem tudom, hányszor hívtam meg kávézni, egy sütire. Eszébe sem jut visszahívni. Soha. Neki teljesen kényelmes és természetes, hogy neki jár, de visszaadnia nem kell. Jött már másik barátnőnk szülinapjára is üres kézzel vagy terhes barátnőt látogatni babaváró ajándék nélkül. Mondta, hogy sosem ad borravalót senkinek. És én lennék a sóher? Ne vicceljetek.
De hogy még jobbat mondjak: volt, hogy nagyobb társasággal ültünk össze egy étteremben. Fogyasztott mindenki kedve szerint, majd a végén egyben fizettünk, hogy a pincérnek ne kelljen tízfelé számolnia. Mindenki beadta a saját fogyasztását plusz borravalót. Szóban forgó barátnő kivárt a végéig, majd mondta, hogy hát akkor meg is van a végösszeg. Értitek, meg akarta úszni, hogy a saját részét ki kelljen fizetni, mert hát mi már összedobtuk. Csak akkor vette elő a tárcáját, mikor mondtuk neki, hogy azért ez így nem f.sza.
Ezt most vagy elhiszitek vagy nem, de tényleg így működik a csaj. Nagyon furcsán van bekötve, ha pénzről van szó. Már megtanultam, hogy nem szabad közösen fizetnünk, ha beülünk egy kávéra, mert csak én fizetnénk. Azóta mindig külön fizetünk. Én adok borravalót, ő nem.
Szóval igazából nekem nem kellett volna talán meglepődnöm a kérésén a lagziban, ismerve a mentalitását, de nagyon meglepődtem. Komolyan nem értem, hogy jut eszébe valakinek elkérni egy esküvői dekort. Annyira meglepett a kérése, hogy teljesen lefagytam. Az pl eszembe sem jutott, hogy levehettük volna a vázát és akkor nem lett volna furcsa, hogy hiányzik egy elem a dekorációból. Csak azt vizualizáltam, hogy ott fog árválkodni a magas váza és milyen hülyén fog kinézni.
Akárhogy is, 20 éve barátnők vagyunk, ő ilyen, nekem is megvannak a magam hülyeségei, elviseljük, szeretjük egymást. Így nem is volt kérdés, hogy meghívjuk az esküvőre.
Hogy mennyit adtak a menyasszony táncba, nem tudom. De a minimumra tippelek, ismerve a hozzáállását.
Döntsem el, mi volt a baj konkrétan? Az, hogy teljesen váratlanul ért a kérése, és az hiszem rosszul is esett, hogy el akar kunyerálni valamit, ami az egész élménynek a része, a miénk.
Nem szeretem ezt a kunyeralós mentalitást, nem is értem. Szerintem a pofátlanság magas foka. Nekem eszembe nem jutna bárkitől bármit elkérni csak úgy. Akkor sem, ha utána úgyis kidobják. Annyira furcsa volt az egész. Ott vagyok az esküvőmön, remekül érzem magam, felszabadultan bulizunk, és akkor jön egy ilyen kérés? Köpni-nyelni nem tudtam. Egyszerűen nem számítottam rá.
Amúgy nem akartam direkt kicseszni a barátnőmmel. Időm sem volt átgondolni, hogy "na akkor most visszakapod a sok évnyi sóherkedést, muhahaha, azért sem adom oda!" Abszolút nem volt ilyen a fejemben. Ha bárki más kérte volna, akkor is ugyanígy reagáltam volna szerintem. Talán ha egy gyerek kéri, akkor másként néztem volna a helyzetet. De egy felnőtt? Mindenhogy furcsa volt.
Mellesleg barátnőm csokorral ment haza, volt saját csokra, mert koszorúslány is volt. Kapott ajándékba.
Ja, és aki azt írja, hogy ugyan már, ki vette volna észre hajnal 2-kor, hogy hiányzik egy asztaldísz? Bármibe fogadnék, hogy anyósom 5 perc múlva pánikban rohant volna hozzám, hogy Úristen, eltűnt egy csokor, itt lopnak, ki vitte el, hogy tehettek ilyet?! És ha megmondtam volna, hogy én adtam oda, akkor megkaptam volna, hogy nem lett volna szabad, meg mit fog gondolni a város (10E fős településről beszélünk), meg ez így NEM ILLIK...
Valószínűleg ez is futott az agyamban, mikor nemet mondtam barátnőmnek. Nem akartam balhét anyóssal. Az ő szülővárosa, mindenki ismeri, és kínosan ügyel arra, hogy minden tökéletes legyen.
A 18-assal értek egyet, és a véleményem ugyanaz, mint a kérdés olvasásakor. Volt már esküvőm, franc se tudja, hogy nézett ki a dekor a végére, lefagyás nélkül is adtam volna belőle, ha kért volna valaki. Basszus, leírták már többen, amúgy is landol lagzi után a kukában, szóval, ez tök más, mint amikor vki folyton cigit kunyerál, de ő sose kínál meg. A sütire, akármire meghívásokat szüntesd be, de mondom, hülyeség egy kalap alá venni a mostani sztorival!
Az meg nekem kimondottan ellenszenves a Gyakorin, mikor vki később hint el dolgokat, mert neki nem tetsző válaszokat kapott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!