Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Aki már házas azt nem szokták...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Aki már házas azt nem szokták felkérni koszorúslánynak?

Figyelt kérdés

Régen úgy volt, többször is leszek koszorúslány, de egyszer se voltam. Kicsit belemegyek ennek a részleteibe.

2 unokanővérem mondogatta sokszor amíg felnőttem, hogy ha megházasodnak, én leszek a koszorúslányuk (vagy legalábbis az egyik, ha több lesz). Csak aztán anyám meg a nővére összevesztek, miután meghaltak az anyjuk, a nagymamám. Így az unokatesóim, akik mondták sokszor hogy majd én leszek a koszorúslányuk, abban az időszakban házasodtak meg, mikor nem állt szóba egymással a 2 család (ez elég sok év volt, és akkor lett vége, mikor a nagynéném agyvérzést kapott - jól van amúgy, már évekkel ezelőtt történt). Így ott 2 koszorúslánykodásról lecsúsztam tehát.

Bár, így ide írva belegondoltam, és lehet, hogy egyik unokanővéremnél se lettem volna végül koszorúslány akkor se, ha nincs az összeveszés. Mert az egyikük nagyon pici erdei esküvőt tartott, a másik meg a Seychelle-szigeteken házasodott, kettesben, és csak vacsora volt külön-külön a 2 családdal (másik országban élnek a családjaik, azért volt külön-külön ünneplés a rokonokkal, ők maguk meg egy 3. országban élnek, ott ismerkedtek meg, tehát egyiküknek se a hazája). Tehát egyik esküvő se olyan volt, hogy ott szükség lenne koszorúslányra, ha nem tévedek nem is volt nekik, a tengerparti esküvősnek esélytelen, de szerintem a kis erdei esküvősnek sem volt. Ha nem lett volna az összeveszés, mondjuk engem lehet azért felkért volna biodíszletnek, nem tudom.

Na, de ugorjunk rólunk. Mert még 2 ember beígérte, hogy koszorúslány leszek, a 2 gimis barátnőm. De sajnos az egyik nagyon eltávolodott tőlünk gimi után, csak olyan 2-3 éve lett újra némi kapcsolódás, de ettől függetlenül most szeptemberben házasodott, és mi nem voltunk meghívva se, hisz nem olyan szoros a viszony, nemhogy még a koszorúslány téma esélyes lett volna. A másik barátnőm meg, hát ő tuti felkért volna koszorúslánynak, de szegénynek meg nem úgy alakult az élete, mint várta, vagyis nem házasodott meg. Pedig ő nagyon ilyen fiatalon házasodni fiatalon gyereket elgondolású, de nincs ilyen férfi az életében, akivel ezeket meg tudta volna valósítani.

És itt életbe is lép a kérdés. Ha egyszer majd mégis megházasodik, akkor már nem fog felkérni, tekintve hogy én már házas vagyok? Nekem ő volt az egyik koszorúslányom, a másik a sógornőm, aki még tinédzser. (Tavaly házasodtam, nagyon kicsi esküvőnk volt, igazából felesleges volt koszorúslány, csak akartam hogy be legyenek vonva az emberek, kapjanak szerepet, ezért kettőt kineveztem.)

nov. 5. 16:04
 1/8 anonim ***** válasza:
56%
Hány éves vagy?
nov. 5. 16:08
 2/8 anonim ***** válasza:
63%
Kit érdekel ki hogy csinálta meg mi a szokás? Nekem 3 nagyon közeli barátnőm van, együtt nőttünk fel. Fix, hogy egymás koszorúslányai leszünk, teljesen mindegy, hogy ki mikor házasodik. Az én esküvőm, az én szabályaim.
nov. 5. 16:33
 3/8 anonim ***** válasza:
79%
Koszorúslány azért koszorúslány mert lány tehát nem férjes asszony.
nov. 5. 17:05
 4/8 anonim ***** válasza:
76%
LÁNY, nem koszorús asszony
nov. 5. 17:58
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Bár én férfi vagyok, de szerintem nyugodtan lehet férjes nő koszorúslány. Engem pont nem zavarna az esküvőmön (de olyan úgyse lesz, szóval, mindegy).
nov. 6. 00:47
 6/8 anonim ***** válasza:
39%
Szerintem semmi nem tiltja, de szerintem furcsa. Én utoljára 8 évesen voltam koszorús lány, szerintem nem is leszek többet. Esküvői tanu viszont leszek majd tesóm esküvőjén, már férjezettként.
nov. 6. 11:29
 7/8 anonim ***** válasza:
58%
A klasszikus, hagyományos szabályok szerint férjezetlen nők a koszorúslányok(sőt vannak olyan helyek, ahol csak cukcsimukcsi kisgyerekek... az nem az amerikaibb verzió mondjuk), de ma már a legtöbb esküvői hagyományt nem követi a legtöbb ember A-tól Z-ig, így egyre több esküvőt látok, ahol házas nők a koszorúslányok.
nov. 6. 15:05
 8/8 anonim ***** válasza:

Sosem értettem, miért ne tarthatnánk úgy az esküvőnket, ahogy az nekünk tetszik... :D

Legjobb barátnőm 24 éves, lányként hivatkozik magára sokszor, nem úgy, hogy ő már egy férjezett ASSZONY.

nov. 6. 22:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!