Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi az a minimum összeg, amit jelenleg, 2024-ben illik adni a párnak esküvő alkalmából a nagy napon?
Némi információt adalékként hozzátennék.
A leendő férjet ismerem, egyetemi évek alatt nagyok sokat lógtunk együtt, de az elmúlt 10 évben egyre csak ritkultak a találkozók, évente néhány üzenetet váltunk Facebookon, 1-2 alkalommal telefonálunk egyet nem túl hosszan, és szintén 1-2 alkalommal találkozunk személyesen.
Ezektől függetlenül jóban vagyunk, csak már nem túl szoros a kapcsolat.
A legénybúcsúra is hivatalos vagyok.
A kérdésem abból is fakad, mert a következő 2-3 hónapban el fogom veszíteni a munkám, a jövőt bizonytalannak érzem, így sajnos 5-10e forint sem mindegy.
Köszönöm az esetleges válaszokat!
"Én nem mennék el az ország másik végébe egy Lagzi Lajcsis pacalos esküvőre, mert ha már fizetek, legyen olyan a helyszín, díszlet, zene, társaság, kaja, amilyet én akarok."
Nem kötelező elfogadni a meghívást.
"Én nem mennék el az ország másik végébe egy Lagzi Lajcsis pacalos esküvőre, mert ha már fizetek, legyen olyan a helyszín, díszlet, zene, társaság, kaja, amilyet én akarok."
Persze, olyan pár millió forintért olyat rendezel magadnak, amilyet csak szeretnél.
Igen, ha csak a fogyasztást nézem, akkor valószínűleg alaphangon 20-25e forintra jön ki egy fő. A pár egyébként az átlaghoz képest elég jó anyagi helyzetben van, és egyébként a vőlegény ismeri a jelenlegi anyagi helyzetem, nem hiszem, hogy bármikor is megfordult volna a fejében, hogy "rajtam szakít nagyot". Ha lesz rá lehetőségem, megpróbálok tovább nyújtózkodni, mint ameddig a takaróm ér.
A legénybúcsút bizonyára összedobjuk, és a cimborának ez szintén egy ajándék. Arra egyébként 20e forintot igyekszem dedikálni, csak attól félek, hogy a társaság többi tagja valami nagyobb szabású dolgot szeretne, de ez még nem derült ki.
A 30e forint számomra is már egy olyan összegnek tűnik, amitől még kevésbé érezném kellemetlennek az ottlétet, ugyanakkor bizonyára érthető, főleg egy intelligens ember számára, hogy ha nincs, nincs, és akkor azt még le sem írtam, hogy nem laza elegáns, hanem kifejezetten elegáns a kívánt viselet, az sem biztos, hogy nem szükséges vásárolnom valami öltözéket, hogy ne nézzenek rám rosszallóan.
Teljesen egyetértek, és abban bízom, hogy náluk is ez a kiindulási alap, és minden apróbb, vagy nagyobb befolyó összegnek pedig csak örülnek.
Mivel, annak ellenére, hogy keveset érintkezünk, továbbra is egy hozzám közel álló embernek tartom, és a jelenlegi kapcsolatunk abszolút fenntartható, és alapvetően jó, így azt nem szeretném megtenni ennyi év ismeretség után, hogy élete egyik legfontosabb eseményére nem megyek el.
Továbbra is mindenkinek pipáltam az üzenetét, köszi az időtöket, a válaszokat!
Köszönöm :)
Valószínűleg meg fogok állni, vagyis próbálni állni 30e forintnál.
Az irány meg van, aztán kiderül, hogy addig még mi-hogy alakul.
A mi esküvőnk tavaly volt. Nagyon szép helyen, elég sok fővel, nem volt olcsó lagzi. Egy főre csak az étel-ital 45.000,- Ft-ra jött ki, és ehhez természetesen még hozzájött rengeteg költség, dekor, dj, fotós, videós, stb-stb.
Szintén finoman jeleztük a meghívón, hogy a teljes háztartásunk felszerelt és lehetőleg ilyen jellegű tárgyi ajándékokat ne adjanak, de valójában részünkről ez nem azt jelentette, hogy mindenki adjon annyi pénzt, amennyit csak tud.
Mi döntöttünk úgy, hogy ekkora esküvőt tartunk, mi döntöttünk úgy, hogy rászánjuk a pénzt, tisztában voltunk vele, hogy valószínűleg nem jön vissza. Egyáltalán nem volna fair elvárás, hogy legalább annyit fizessen mindenki, "amennyibe került", hiszen a vendégnek a világon semmi ráhatása arra, hogy ő mennyibe kerül, csak sodródik az eseményekkel, nem is biztos, hogy ezt egyáltalán jól meg tudja saccolni.
Soha egy pillanatig nem fordult meg a fejünkben, hogy nehezteljünk bárkire, még akkor sem, ha nem ad a világon semmit, vagy tehetősebb, de mégsem ad "annyit". Nem azért hívtuk meg a vendégeinket, hogy lecsapoljuk őket, hanem, mert velük szerettük volna megünnepelni a nagy napunkat, fontosak nekünk, az életünk részei. Emellett pedig nem tisztünk bárkinek a pénztárcájában turkálni, de hozzáteszem, az akkor még "főállásban" egyetemista barátainkkal külön közöltük, hogy eszükbe se jusson túlköltekezni.
Ezzel együtt, ha valamit adni szeretnél, bőves-bőven elég lesz a 20.000,- Ft, ahogyan Te is jól gondolod, nem rajtad - és nem is az esküvőn - akarnak meggazdagodni.
Köszönöm szépen, hogy leírtad, nálatok hogy ment, mik a gondolataid az egész szertartás kapcsán!
Bízom benne, hogy az ünnepeltek hozzád, hozzátok hasonló módon látják a szertartást :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!