Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyi a minimum, amit illik mostanában adni nászajándékként?
Szeptember végén esküvőre vagyunk hivatalosak párom unokatestvéréhez.
Szerencsére van munkánk, de most sok nagy kiadás vár ránk, mert lakás vásárlásba fogtunk. Őszintén azért mert már annyira elszálltak a körülöttünk lévő albérletek árai, hogy muszáj volt meglépnünk. 120 helyett így már "csak" 95öt fizetünk, de ugye ez felemésztette minden megtakarításunkat. Ezt nem kötjük a párom családjának orrára. Mármint, hogy anyagi kényszerből vettünk, nem csak hatalmas jókedvből :). Sajnos nem a legtámogatóbbak érzelmileg.
Viszont most nekünk nem a legjobbkor jön a "plusz költekezés". Mennyit illik mostanában adni, ami nem kínos összeg?
100 fős esküvő lesz, lagzival, étteremben. Viszonylag jobb kategóriás hely. Nem vagyunk igazán közeli viszonyba velük, de azért megtiszteljük őket azzal, hogy elmegyünk.
Azt még hozzátenném, hogy nekünk 10.000-be fog kerülni még a benzin költség oda és vissza, illetve még egy két apróságot az esküvőre (cipő, nyakkendő, mert valahogy eltűntek költözésnél...).
Mi a véleményetek?
Köszönöm a kalkulátort! 40.000-et hozott ki, hátnem fog jól esni, de ez van úgy fest :/ A környezetem is ennyire saccolta.
Köszönöm neked is #2-es. Az összes unokatestvér meg van hívva, így úgy érezzük illőnek, hogy elmenjünk mi is. Jönnek a szülők, tesók, stb :)
Még nem vettük meg őket, de sajnos lassan meg kell.
Hozzáteszem szerencsére nem arról van szó, hogy nem lesz mit ennünk hó végén, csak most (na és úgy mindig :) ) fontosabb helyre is tudnánk tenni azt a pénzt :(
Saját fogyasztásod ára, ez kb 15 ezer ft fejenként (van ahol kevesebb, van ahol több) illetve ha a jegyespár fizeti a szállást, akkor azért is illik adni valamennyit.
A benzinpénz részét megértem, de a jegyespár arról nem tehet, hogy eltűntek költözéskor a dolgaitok és pont most kell vennetek másikat. Vagy akkor kérjetek kölcsön ismerősöktől és úgy olcsóbb.
Eleg gaz ha arra szamol mar elore a par h mennyit adnak majd a rokonok..
Az eskuvot maguknak csinaljak ne a csaladnak
Ne elvaras legyen mar h kifizesd amit amugy a sajat oromukre csinalnak.
Soha nem adtam penz naszajandekba es nem is fogok.
Ne hogy mar nekem meghivottnak vendegnek kelljen allnom az eskuvojuket. Nonszensz
De ha annyira akarsz adj 10e fejenkent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!