Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi az a minimum összeg, amit jelenleg, 2024-ben illik adni a párnak esküvő alkalmából a nagy napon?
Némi információt adalékként hozzátennék.
A leendő férjet ismerem, egyetemi évek alatt nagyok sokat lógtunk együtt, de az elmúlt 10 évben egyre csak ritkultak a találkozók, évente néhány üzenetet váltunk Facebookon, 1-2 alkalommal telefonálunk egyet nem túl hosszan, és szintén 1-2 alkalommal találkozunk személyesen.
Ezektől függetlenül jóban vagyunk, csak már nem túl szoros a kapcsolat.
A legénybúcsúra is hivatalos vagyok.
A kérdésem abból is fakad, mert a következő 2-3 hónapban el fogom veszíteni a munkám, a jövőt bizonytalannak érzem, így sajnos 5-10e forint sem mindegy.
Köszönöm az esetleges válaszokat!
Köszi az eddigi válaszokat, néhány gondolattal tömören reagálok.
Nem viszek párt, egyetlen családtagom pedig a rokkant nyugdíjas édesanyám, aki nem jön, és nem is tudna beleadni.
A legénybúcsún lesz olyan ismerősöm, akivel jóban vagyok, vele sűrűbben találkozom. Sok programból kifarsultam már az életben, bár nem az anyagiak miatt, a régi kapcsolatra, 1-2 ismerősre való tekintettel, és bízva egy élményben, alapvetően szeretnék elmenni.
A pár arra kéri a násznépet, hogy elektronikai, háztartási eszközöket (tehát ajándékokat) ne vigyen, mert mindenük meg van. Ez finoman rajta van a meghívón.
Nem palotában lesz az esemény, de alapvetően egy szép helyen.
Biztos vagyok abban, hogy meg tudnám a párral beszélni, hogy én most nem tudok beszállni, de akkor már tényleg inkább nem mennék el, ezért gondoltam egy minimum összegre.
Kihasználásról nincs szó, ennél sokkal korrektebb a srác, csak egész egyszerűen nagyon különbözőek vagyok, teljesen más az életvitelünk, így én nem annyira férek bele a mindennapokba, ezt már egy ideje elfogadtam, ugyanakkor számíthatok rá, ha arról van szó.
Drága dolog egy esküvő, el tudom fogadni, hogy a párok szeretnék, ha azért jó esetben zéró közeli állapotba kerül a kiadás/bevétel.
Mindenkinek zöld pipát adok, mert szívesen olvasok minden véleményt, tanácsot.
Köszi, pontosan erre (20e) gondoltam egyébként, csak mellette az az érzésem, hogy kevés.
Számításaim szerint egy ugyanennyire kerülő legenybúcsú mellett pont ez az, ami belefér.
Hát 20E-ből szerintem sarkosan jönne ki a menü. :D Ez pl egy elég szolid árazás, egy szolid menüre: [link]
Kb 25E és a desszert, saláták nincs is benne. Plusz a terembérlés az ifjú párnak, zene, fotók, stb.
Én kb 50E-t mondanék fejenként, amennyit minimum(!) illik vinni. Nyilván ezen felül pedig, ha szeretnéd segíteni a párt az indulásban.
Plusz a legénybúcsúra is azért kell valami pénzt számolni, italra, kajára. Ezt gondolom a társaság fogja összedobni.
Vagy most így őszintén elmondod, hogy kakiban vagy, vagy akkor megpróbálod kisajtolni a pénzt. Elmész futárkodni, nem tudom.
"Kb 25E és a desszert, saláták nincs is benne. Plusz a terembérlés az ifjú párnak, zene, fotók, stb."
De akkor a pár mondja el a buli előtt, mi mennyibe került, és akkor mindenki el tudja dönteni, megéri-e. Én nem mennék el az ország másik végébe egy Lagzi Lajcsis pacalos esküvőre, mert ha már fizetek, legyen olyan a helyszín, díszlet, zene, társaság, kaja, amilyet én akarok.
Unokatesómnak tavaly volt a lagzija vidéki kisvárosban, tehát nem a fővárosi árak mellett, hanem annak töredékéért. 80 fős, semmi extra luxus, de szép volt minden. Tudom, hogy az esküvő és a lagzi végösszege millió +1 dologtól függ, az ő vacsorájuk és bulijuk olyan kb. közepes, átlagos árkategóriájú volt. Fejenként 30 ezerre jött ki nekik a kaja vendégenként.
Én a 20 ezret a mai árak mellet egy picit "szűkösnek" érzem. Ha nagyon-nagyon minimum összeget akarok belőni, akkor szerintem az inkább közelebb van ma már a 30-hoz, mint a 20-hoz. És akkor ez még csak a saját fogyasztás, még nincs is benne az ajándéknak szánt összeg.
"De akkor a pár mondja el a buli előtt, mi mennyibe került, és akkor mindenki el tudja dönteni, megéri-e."
Jó eséllyel nem azért hívsz meg valakit, mert le akarod húzni anyagilag, hanem mert szeretnéd, hogy veled legyen ezen a fontos eseményen. Viszont szerintem úgy illik, hogy a vendég az anyagiak taglalása nélkül átgondolja, hogy körülbelül ez mennyibe kerülhet a párnak és akkor azt beleteszi. Ez szerintem mindig is így működött, csak sajnos az utóbbi időben rengetegbe kerül a kaja, meg minden.
És nyilván ezeket belül mérlegelve el lehet dönteni, hogy elmegy-e az ember az esküvőre vagy sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!