Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Mi az a minimum összeg, amit...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi az a minimum összeg, amit jelenleg, 2024-ben illik adni a párnak esküvő alkalmából a nagy napon?

Figyelt kérdés

Némi információt adalékként hozzátennék.

A leendő férjet ismerem, egyetemi évek alatt nagyok sokat lógtunk együtt, de az elmúlt 10 évben egyre csak ritkultak a találkozók, évente néhány üzenetet váltunk Facebookon, 1-2 alkalommal telefonálunk egyet nem túl hosszan, és szintén 1-2 alkalommal találkozunk személyesen.

Ezektől függetlenül jóban vagyunk, csak már nem túl szoros a kapcsolat.

A legénybúcsúra is hivatalos vagyok.

A kérdésem abból is fakad, mert a következő 2-3 hónapban el fogom veszíteni a munkám, a jövőt bizonytalannak érzem, így sajnos 5-10e forint sem mindegy.

Köszönöm az esetleges válaszokat!

aug. 17. 09:44
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
100%
Nem "kell" fizetni. Lehet ajándékot is vinni. Azt viszel egy szülinapra is, és temetésre is egy koszorúval, vagy pár szál virággal mész. Nálunk a halotti torra is szokás süteményt, vagy italt vinni.
aug. 17. 11:36
 12/32 A kérdező kommentje:

Köszi az eddigi válaszokat, néhány gondolattal tömören reagálok.

Nem viszek párt, egyetlen családtagom pedig a rokkant nyugdíjas édesanyám, aki nem jön, és nem is tudna beleadni.

A legénybúcsún lesz olyan ismerősöm, akivel jóban vagyok, vele sűrűbben találkozom. Sok programból kifarsultam már az életben, bár nem az anyagiak miatt, a régi kapcsolatra, 1-2 ismerősre való tekintettel, és bízva egy élményben, alapvetően szeretnék elmenni.

A pár arra kéri a násznépet, hogy elektronikai, háztartási eszközöket (tehát ajándékokat) ne vigyen, mert mindenük meg van. Ez finoman rajta van a meghívón.

Nem palotában lesz az esemény, de alapvetően egy szép helyen.

Biztos vagyok abban, hogy meg tudnám a párral beszélni, hogy én most nem tudok beszállni, de akkor már tényleg inkább nem mennék el, ezért gondoltam egy minimum összegre.

Kihasználásról nincs szó, ennél sokkal korrektebb a srác, csak egész egyszerűen nagyon különbözőek vagyok, teljesen más az életvitelünk, így én nem annyira férek bele a mindennapokba, ezt már egy ideje elfogadtam, ugyanakkor számíthatok rá, ha arról van szó.

Drága dolog egy esküvő, el tudom fogadni, hogy a párok szeretnék, ha azért jó esetben zéró közeli állapotba kerül a kiadás/bevétel.

Mindenkinek zöld pipát adok, mert szívesen olvasok minden véleményt, tanácsot.

aug. 17. 13:07
 13/32 anonim ***** válasza:
100%
Én vinnék 20 ezret, ha az belefér és jól érezném magam.
aug. 17. 13:45
 14/32 A kérdező kommentje:

Köszi, pontosan erre (20e) gondoltam egyébként, csak mellette az az érzésem, hogy kevés.

Számításaim szerint egy ugyanennyire kerülő legenybúcsú mellett pont ez az, ami belefér.

aug. 17. 14:07
 15/32 anonim ***** válasza:
59%

Hát 20E-ből szerintem sarkosan jönne ki a menü. :D Ez pl egy elég szolid árazás, egy szolid menüre: [link]

Kb 25E és a desszert, saláták nincs is benne. Plusz a terembérlés az ifjú párnak, zene, fotók, stb.

Én kb 50E-t mondanék fejenként, amennyit minimum(!) illik vinni. Nyilván ezen felül pedig, ha szeretnéd segíteni a párt az indulásban.

Plusz a legénybúcsúra is azért kell valami pénzt számolni, italra, kajára. Ezt gondolom a társaság fogja összedobni.

Vagy most így őszintén elmondod, hogy kakiban vagy, vagy akkor megpróbálod kisajtolni a pénzt. Elmész futárkodni, nem tudom.

aug. 17. 14:56
 16/32 anonim ***** válasza:
75%

"Kb 25E és a desszert, saláták nincs is benne. Plusz a terembérlés az ifjú párnak, zene, fotók, stb."

De akkor a pár mondja el a buli előtt, mi mennyibe került, és akkor mindenki el tudja dönteni, megéri-e. Én nem mennék el az ország másik végébe egy Lagzi Lajcsis pacalos esküvőre, mert ha már fizetek, legyen olyan a helyszín, díszlet, zene, társaság, kaja, amilyet én akarok.

aug. 17. 15:03
 17/32 anonim ***** válasza:
100%

Unokatesómnak tavaly volt a lagzija vidéki kisvárosban, tehát nem a fővárosi árak mellett, hanem annak töredékéért. 80 fős, semmi extra luxus, de szép volt minden. Tudom, hogy az esküvő és a lagzi végösszege millió +1 dologtól függ, az ő vacsorájuk és bulijuk olyan kb. közepes, átlagos árkategóriájú volt. Fejenként 30 ezerre jött ki nekik a kaja vendégenként.

Én a 20 ezret a mai árak mellet egy picit "szűkösnek" érzem. Ha nagyon-nagyon minimum összeget akarok belőni, akkor szerintem az inkább közelebb van ma már a 30-hoz, mint a 20-hoz. És akkor ez még csak a saját fogyasztás, még nincs is benne az ajándéknak szánt összeg.

aug. 17. 19:04
 18/32 anonim ***** válasza:
91%
Ha én vendéget hívok, akkor nem azért, hogy fedezze helyettem a bulit, amit én akartam szervezni magamnak. Ez alapján mondom, hogy a pár eldöntheti, hogy a pénz kell neki, vagy a barát jelenléte, ha nincsenek azonos anyagi helyzetben. Ettől még vendégként elmennék. Ha pedig csak 20 ezer van rá, akkor annyit adok, mert az "illik állni a fogyasztásodat" miatt nem akarok érezni 2-3 hétig.
aug. 17. 22:44
 19/32 anonim ***** válasza:
100%
20-25e minimum, de arra számíts, a legénybúcsúk úgy szoktak menni, hogy mindenki kört fizet, nem a saját fogyasztását, mert a vőlegényt általában meghívják. Szóval ha úgy készülsz, hogy elfröccsözöl 8e-ből, az nem biztos, hogy be fog jönni.
aug. 18. 10:38
 20/32 anonim ***** válasza:
91%

"De akkor a pár mondja el a buli előtt, mi mennyibe került, és akkor mindenki el tudja dönteni, megéri-e."

Jó eséllyel nem azért hívsz meg valakit, mert le akarod húzni anyagilag, hanem mert szeretnéd, hogy veled legyen ezen a fontos eseményen. Viszont szerintem úgy illik, hogy a vendég az anyagiak taglalása nélkül átgondolja, hogy körülbelül ez mennyibe kerülhet a párnak és akkor azt beleteszi. Ez szerintem mindig is így működött, csak sajnos az utóbbi időben rengetegbe kerül a kaja, meg minden.

És nyilván ezeket belül mérlegelve el lehet dönteni, hogy elmegy-e az ember az esküvőre vagy sem.

aug. 18. 11:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!