Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ezt, hogy oldottátok meg?
Én kicsi ünneplést szeretnék, maximum 20-30 emberrel, csak a szűk családot és a legfontosabb barátokat hívnám meg. Szeretnék egy templomi esküvőt, majd a hivatalos rész után egy étteremben vagy a kertben egy vacsorát, aztán mindenki hazamegy. A barátom viszont igazi, tipikus nagy lagzit szeretne 100-150 emberrel, ami 5-8 millió forintba kerülne, mulatós zenével és minden mással, ami egy nagy lagzihoz tartozik.
Nekem alapból kicsi a rokonságom és a baráti köröm, maximum 15 ember, míg neki hatalmas a rokonsága és az ismerősei, körülbelül 120 ember. Rosszul vagyok a szerepléstől, a mulatós zenétől és minden tipikus lagzis dologtól. Nem akarok puszilkodni, táncolni idegen emberekkel, és fotózkodni sem.
Rettegek az egésztől, introvertált lány vagyok.
Amikor megkérdeztem, hogy miért akar nagy lagzit, azt mondta, azért, mert nem akarja, hogy az anyja kimaradjon ebből, meg akarja adni neki ezt az élményt.
Őszintén szólva, én nem akarok lagzit csak az anyja miatt. A pénz is úgy lenne rá, hogy az anyja és a rokonok, valamint az én szüleim fizetnék. Ennyi pénzt másra is félretehetnénk..
Ilyenkor mi a megoldás? Feszengve üljem végig a saját esküvőmet, hányjak az idegességtől, vagy legyek bunkó és ne érdekeljen senki más, mondjam meg, hogy márpedig nem lesz nagy lagzi?
Valakinek volt már ilyen helyzete?
Ha van rá neki, hadd örüljön anyuka.
De ha te nem szeretnél nagy lagzit, örülj te.
Ki és mi a fontosabb?
Ha ezt most nem tudjátok megbeszélni, gáááááz.
Én is úgy gondolom, hogy, ha az lenne, hogy neked mindegy, de anyu ettől lenne boldog, hát legyen. De úgy, hogy te kifejezetten utálnád, nem kéne, hogy kérdés legyen ez.
Ha a párodnak anyuka boldogsága a prioritás veled szemben, akkor én elgondolkodnék a dolgokon. De az biztos, hogy nem hagynám, hogy egy pszichés nemierőszak szintjére zuhanjon egy olyan nap, aminek a boldogságról és kiteljesedésről kellene szólnia.
Mondom ezt szintén intro nőként, akinek tuti nem lesz nagy lagzi.
"...azt mondta, azért, mert nem akarja, hogy az anyja kimaradjon ebből, meg akarja adni neki ezt az élményt."
akkor vegye feleségül az anyját!
Gyereket is az anyjának fogsz szülni?
Nem kellett megoldanunk, mert mindketten kis esküvőt akartunk. Nem is volt templomi, mert 20 éve nem jártunk templomban. A közei barátok meg kitettek 6 főt. A megspórolt pénzből meg kifizettük a törlesztőt, így most hitelmentes házban élünk.
Igazságszerint neked és a párodnak teljesen más az elképzelésetek az esküvő nagyságában, és ami a legfontosabb az anyagi beruházás terén is.
Sok pár és ember elfelejti ez a nap 2 emberről szól és nem az anyuciról és nem is a násznépről. Ha neked ez kellemetlen és nem így szeretnéd ne menj bele, mert ha ez számodra a stresszről szól, nem fogod jól érezni magad az életed legfontosabb napján, amikor a legboldogabbnak kellene lenned. Az anyuka is meglesz hívva az esküvőre és nem marad ki semmiből, nehogy már az anyja álmát és elképzelesit valósítsa meg a ti esküvőtökön ez abszurd.
A párodnak igencsak megfelelési kényszere van, hogy mit mutat kifele, és ezekszerimt az sem foglalkoztatja, hogy ez mind mennyi pénzbe kerül.
Ismerek olyan párt akik 6 milliós hitelt vettek fel az esküvőjükre, 1 év múlva elváltak, és még válás után is az esküvőjüket fizették vissza.
Nekünk csak 15 fős esküvőnk volt, tényleg a minimumra fogtuk vissza a költségeket 7 évvel ezelőtt, de ígyis benne volt 1 millió Forintba. Mi úgy voltunk vele inkább egy 2 hetes egzotikus nyaraláson töltjük a nászutunkat ami nagyobb beruházás volt, nem pedig 1 napos felhajtásra, és milyen jó is volt így!
"gondoljak bele, nekem nem lenne hianyerzetem, ha nem tartanank lagzit? Mondtam, hogy nekem nem! Boven eleg lenne egy ebed a kozeli baratokkal es ennyi.."
Jó, hogy kérdezte, és most már tudja is a válaszodat.
"A pénz is úgy lenne rá, hogy az anyja és a rokonok, valamint az én szüleim fizetnék."
Már bocs, de én meggondolnám ezek után többször is, hogy egy ilyen csóróhoz hozzámenjek, aki emellett még az anyjának + a családjának is akar tetszelegni. Persze, mindent fizessen más.
Mondd meg neki, hogyha letesz 16 milliót eléd készpénzben, akkor tarthattok a feléből egy 8 millás esküvőt. De a pénzt neki kell megkeresni. Hitel, kölcsönkérés, szülői segítség, stb. nem elfogadott. Meglátjuk, hogy mennyire akarja majd ezek után is a rongyrázást.
A legjobb baratnom sem akart lagzit, de neki meg az apja egy nagymenő vállakozó volt es fizetett mindent, meghívta az uzlettarsait stb szoval kb apja miatt volt kirakat eskuvo.
Na a csaj a sajat eskuvojen kb 3 oran at volt bezárkózva a wc-n hanyt meg fosott…mondta napok ota stresszel ezen. Kb ettol felek, hogy velem is ez lenne...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!