Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Faluban, községben élők! Hogy oldottátok meg a nem helyi esküvőt?
Haveroméknál is ez volt a szitu.
Ők béreltek 2 autóbuszt.
Autóbusz.
Szerintem ez egyértelmű :) Nálunk ha helyben is lett volna az esküvő és a buli, akkor is mi biztosítottuk volna az oda, illetve a visszautat a vendégeknek.
Állj!
Azt, hogy HAZA, hogy jutnak, azt maguknak oldják meg! Ti csak azt, hogy a másik faluba hogy jutnak át és onnan vissza. De azért ne fogadj sofőrt, hogy valakit 300 kilométerre fuvarozzon.
Esetleg ajánlj fel közeli panziókat, de azt sem neked kell fizetni.
5. Ne haragudj, de az über parasztság 😂 Elmenni elmennek értük, vissza meg már oldják meg maguk?! Most vagy van fuvar vagy nincs... Legalabbis én ahány esküvőben voltam, ez mindig így volt és a miénkben sem kérdés, hogy így lesz. Ha a hazautat nekik kell megoldani, akkor szinte biztos, hogy a vendégek nagy százaléka autóval fog érkezni... Tapasztalat egy más eseményen!
Természetes, hogy aki 300 kilométerre lakik, az nem fog hajnalban utazni. De aki 20-30 kilométerekre él, azt illendő haza is szállítani! Ahány ház annyi szokás, de ez már csak belegondolva is így illik.
6.-nak.
A kérdező azt írta, hogy sok a falubeli. És a masik faluban lesz a dolog. Oda-vissza szállításra jó a bérelt busz, mondjuk X óránként fordul, hogy átöltözhessnek, vagy aki csak a szertartásra jön,...
De ha valaki, csak úgy haza akar ugrani 5 percre, vagy disznót etetni, az oldja meg, vagy ott a fizetős, távolsági busz.
Olyanról meg én nem hallottam soha, hogy valakit meghívok az esküvőmre, majd én oldom meg a fuvarját/szállását, a saját pénzemen. Kivéve, ha a tanúk vagy a szülők valamelyike. Ennyi!
Szerintem az alap intelligencia, hogy a kocsi nem arra van, hogy pitiáner ügyekért ugráltassák a sofőrt,hanem CSAK HA MÁR NEKIK BEFEJEZŐDÖTT A BULI!
Hát sajnálni tudom, hogy akik esküvőt szerveztek/szerveznek, azoknak ennyi eszük volt/van. 🤷🏻♀️
Úgy tűnik, hogy szerencsére vannak, akiknek nem fáj már az a 20-30e. üzemanyag pénz, ami az éjjeli szállítást kb. fedezi, ha egyszer lagzit szervez... Ezzel nem szeretnék senkit lenézni, DE akkor inkább nem tetetek (és nálunk nem is lesz) 300ezres dekorációt, ami manapság annyira hatalmas divattá nőtte ki magát, hogy csak a mutogatás kívülre, hogy ilyen-olyan dekor, a vendégek meg le vannak x@rva 😂 sorry, de nekem a vendégeim fontosabbak, mint a szekszoknyák és társaik...
Nem kell semmit fizetned.
Megteheted, szép gesztus, ha van miből, de nem kötelező.
A közelben megszálló vendégeknek lehet, hogy bérelnék egy kisbuszt, aki mozgatja a népet a helyszínek közt, majd éjjel a szállásra.
Aki messziről jön, és úgy dönt, haza is utazik, az oldja meg.
8.-nak.
Te most trollkodsz?
Hol hallottál olyat, hogy meghívnak egy lagziba valakit, és fizetik az útját?
Vagy hogy csinálnád? Megjön a vendég és leadja a vonatjegyet, te meg kifizeted? Vagy megjön és fizeted neki a TAXI-t, mondjuk Szegedről, 60000 forint + ÁFA összegért?
Többe kerülne ez, mint a komplett lagzi.
TTe vagy trollkodsz, vagy pokolian egyszerű lélek vagy!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!