Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Faluban, községben élők! Hogy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Faluban, községben élők! Hogy oldottátok meg a nem helyi esküvőt?

Figyelt kérdés
Ha nem helyben tartottátok. Mi községben élünk,de sajnos helyben csak egy kissé lepukkant közösségi ház van,ahol lehetne tartani esküvőt,de az nagyon szocreál hangulatú,úgyhogy egyre inkább arra hajlunk,hogy egy közeli városban legyen. Igen ám,de a násznép fele helyi, köztük idősebbek is,a násznép másik része viszont több különböző helyről érkezik. Akik nem helyben tartották,hogy lett megoldva szállás és szállítás? Nyilván sokan jönnek kocsival,így nagy részük nem annyira tudná élvezni a bulit,ha nem ihat és hamarabb is indulnának haza emiatt. Minden ötletet, tapasztalatot szívesen veszek. Jövő nyáron lenne a lagzi..
2019. máj. 11. 14:21
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
83%
Én voltam egyszer egy ilyenen. A szertartás a mi településünkön volt, a lagzi pedig 20 km-rel arrébb, a vendégek jó része falubeli volt. A pár nem csinált ebből gondot, kocsival ment mindenki, a sofőrök pedig nem ittak. Senkit nem hallottam panaszkodni, mindig van pár ember, aki amúgysem iszik.
2019. máj. 11. 18:31
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Bérelnék egy kisbuszt sofőrrel, ami visszaviszi a faluba azokat, akik szeretnének hazamenni, kb. fél óránként. Ha a párod is buszsofőr, és szívesen csinálna ilyet, akkor szerintem jópofa lenne, ha odafele, amikor mindenkit egyszerre kell vinni, egy nagyobb busszal ő vinné a falu népét. Ha nem szeretnétek, ezt is meg lehet oldani bérelt sofőrökkel.

A távolabbról érkezőknek ajánlanék szállást a közelben, és ha sokan alszanak ott, oda is menne buszos fuvar.

Neked kell tudnod, hogy ki milyen típus, és kivel milyen viszonyban vagytok. Van, akinek alkohol nélkül nem esküvő az esküvő, és egész este panaszkodni fog, ha vezetnie kell. Van, aki inkább hazavezet az éjszaka közepén, mint hogy szállást foglaljon emiatt. Ha valaki nem engedheti meg magának, beszállhattok a költségekbe, de nem kötelező. Kisebb szállásokon általában ha több szobát egyszerre foglaltok, adnak kedvezményt.

2019. máj. 11. 18:42
 13/16 anonim ***** válasza:
49%

Családban volt ilyen, vőlegény kikérő helyben, lánykikerő szomszéd faluban, a templomi esküvő a közeli városban, majd polgári esküvő újra a szülőfaluban. Kis szünet, hogy aki akar, hazaugorhasson öltözni akár (nekem ez fura volt, sosem láttam ilyet, hogy a vendégek öltözzenek a szertartás lagzi között, de majdnem mindenki falubeli, végül is oké), majd a lagzi a szomszéd községben, ahol volt megfelelő helyszín.

Mindenki ment saját kocsival, ismerősökkel, stb, biza a sofőrök nem ittak; ez benne van a pakliban. Nyilván erre készül az, aki kocsival megy. A család a távolról érkező; vonatos/buszos rokonok kedvéért bérelt egy 10 személyes kocsit sofőrrel (ebbe estünk bele mi is, azért tudom), meg családon belül is összebeszéltek, hogy ahol marad fent hely, fuvarozza már azt, akinek kell.

A fizetett sofőr kivárta a lagzi végét, elvitt minket a rokonok házába, ahol a cuccaink voltak + merő jófejségből a vonatállomásra, hogy ne kelljen buszra várni fáradtan. De ennyi, nem volt extra hozzánk alkalmazkodás, szóval hajnalban pl másfél órát ültünk a vonatállomason az első vonatig, mert nyilván a sofőr ment vissza a lagzi helyszínére a másik faluba.

Szállás nem volt, a vendégek popója sem lett kinyalva, már bocs a kifejezésért, csak itt az előző kommentek némelyike elég elrugaszkodott...

2019. máj. 11. 20:05
 14/16 anonim ***** válasza:

Én olyan lakodalomban, voltam, hogy az esküvők adott településen, a lagzi 25km-rel arrébb, a puszta közepén.

2 db 9 személyes kisbuszt kibéreltek sofőrrel.

A lakodalom helyszínére kijutást megoldotta mindenki magának, aki nem fért be a kisbuszba, én pl. megkértem a nagybátyámat, hogy legyen kedves engem meg még 3 barátnőmet dobjon ki, mások nem tudom, hogy csinálták...

A nagyon messziről érkezőknek rendeztek szállást.

Haza felé pedig amikor megtelt kb a busz, akkor elindult haza, tehát nem ment non-stop, voltak, 6an, elvitték őket, 2nek várnia kellett, míg még jöttek páran.

A sofőrök kaptak vacsorát.

2019. máj. 13. 14:26
 15/16 anonim ***** válasza:
Nekünk is így lesz, mindketten más faluban élünk, a szertartás és a lagzi is a lakhelyünkön kívül van. A mi részünkről busszal fognak menni a vendégek, vissza pedig lesz egy sofőr, akit meghívtunk az esküvőre is + 1, akit elhívunk, ha még szükség lenne rá. Ezt amúgy nem is értem, eddig ahány esküvőn voltam, mindenhol volt sofőr, aki fuvarozta haza a vendégeket. Ez nálunk teljesen alapnak számít, hogy nem várjuk el senkitől, hogy egyedül oldja meg a dolgot. A vőlegény részéről autókkal fognak jönni, de ott is fel volt ajánlva a busz lehetősége, csak a násznép kb. fele eleve autóval készült (ők nem is isznak), a többit pedig megoldják szintén sofőrökkel.
2019. máj. 22. 09:47
 16/16 anonim ***** válasza:
Ja, még azt elfelejtettem, hogy a lagzi tőlünk olyan 15 km-re van, a vőlegénytől kb. 50. Sofőrnek pedig olyan embert szokás hívni (legalábbis nálunk ez a szokás), aki nem a legközelebbi családtag, nem a legjobb barát, hanem távolabbi rokon vagy haver, akivel amúgy jóban van a pár és szívesen meg is hívja az esküvőre ÉS olyan személy, akiről tudják, hogy amúgy sem szeretne inni..
2019. máj. 22. 09:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!