Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Akinek külföldi párja van, ti hogy oldottátok meg az esküvőt?
Tartottunk egy bulit a vőlegényem családjánál és egyet az enyémnél.
Mindenből kettő volt (2 buli, 2 fotózás, 2 ruha, stb).
Anyagilag kb ugyanott jöttünk volna ki, ha csak egy bulit szervezünk és a násznépet mozgatjuk (ha így lett volna, akkor az utat és a szállást mi fizettük volna a vendégeknek), de mindkét félnél elég sok az idős/beteg ember, akik számunkra fontosak és aki nélkül nem tudtuk volna elképzelni az esküvőt,így maradt ez a megoldás.
király nem írta le amit írtam... :SSSS
ázsiai párom van beszéltünk már az esküvőről is igaz még 3-4 év vissza van de csak igy elképzeltünk a jövőt és igen arra jutottunk hogy lesz
a lényeg szerintem ott kell megtartani ahol a legtöbb rokon él akiket elakartok hívni nálunk ez magyarország lenne az ő családja 20-25 fő mig az enyém 35-40
kell külön engedélyt kérni ha nem állampolgár magyarban ez csak 1 hónap mig máshol akár több hónap vagy akár egy év is lehet... a pap terén is kell olyan aki mind a két fél nyelvét beszéli (ez ugy tudom hogy kötelező ha templomit akartok...) szerintem nálunk marad majd a magyar meg az angol... mert nem hiszem hogy lesz pap aki koreaiul beszél...
maga a lagzi ugy lenne hogy mindkét kulturának az ételei bent lennének persze olyanok amit a másik is megtud enni náluk is meg nálunk is vannak fura ételek... (csirke lábról azt hittem hogy tök bizzar mig fater is evett meg osztálytársaim is... szóval...)
meg pl a diszitésnél is lehet mint két kulturábol szerintem igy tök szép meg különleges!
meg pl ugye a menyecske ruha az meg lehetne tradicionális hanbok
na meg az italoknál :D magyar körte pálinka meg koreai rizs pálinka :D
viszont a zenével bajban vagyunk de annyi hogy dj-ét egyikünk sem akar... minden kép élő zene
de gondolom ez majd meg atöbbi rá ér akkor
Nálunk sajnos nem opció, hogy a férjem családját meglátogassuk (ázsiai), még egy jó pár évig, így nem tartottunk nagy esküvőt, mivel az én családom se túl nagy és abból a kevésből is volt aki ellenezte mert külföldi, így két tanúval házasodtunk.
Volt róla szó, hogy egyszer náluk tartunk egy partit, de azóta gyerekünk van, így pedig már nekem nem férne bele, bohóckodásnak érezném.
Szóval nálunk marad az hogy szépen ünnepeljük az évfordulókat.
Egyébként amit a koreai-magyar páros tagja írt az egy jó megoldás lehet, ha ki tudjátok gazdálkodni a rokonok utaztatását. Másik opció a duplázás, mint az elsőnél.
A férjem skandináv de egyelőre itthon élünk. Polgárit náluk trtottuk mert sokkal egyszerűbb volt megszervezni, nem kellett 10 papírra az Apostille meg OFFI fordítás meg ilyenek. Férjem 3 barátja volt velünk akikkel utána elmentünk ebédelni majd sörözni és itthon beadtuk a papírt honosíttatni, nagyon hamar meglett.
Utána itthon tartottunk egy szertartást, szertartásvezetővel, két nyelven, nem volt hatalmas násznép, kb 40 fő de multikulti volt. :)
Elég nemzetközi esküvő volt, semmi lakodalom éjfélig, talán egy alap angol esküvőhöz tudnám hasonlítani. Belecsempésztünk 1-2 hagyományos dolgot, de nem sokat.
A rokonság egy része férjem oldaláról nem vállalta be az utat sajnos, de ez benne volt a pakliban, volt olyan barát is aki 24 órára ugrott át Budapestre Angliából, nagyon cuki volt.
Az en ferjem Iraki.
Tavaly voltunk kint.
Kint lett megtartva a templomi itthon pedig a polgari :)problema megoldva
5-os nálunk fordítva van en vagyok a férfi o a no a duplázás nos az szerintem több költséggel idővel és energiával jár! Meg annyival jobb hogy a koreai fizetés 3-4x magasabb mint a magyar... a repülőjegyek árai meg univerzalisak ami Budapest Szöul Szöul Budapest min 2-3 nap kb 160-180 ezer ráadásul ugye 10-20 fő felett mar vannak kedvezmények igaz nem sok de akkor is
Na meg a duplazas az mar kevésbé lenne különleges
De ahhoz képest Magyarországon szinte a legjobb a külföldi házasság mert minden hol egy csomót kell várni akar 1 evet is mire engedélyt kapnak itt meg 1 honap alatt meg adjak 😂😅
Meg szerencsére nálunk nem ellenezték persze az ő szülői részéről az elején volt egy kis bizalmatlanság hogy fehér ficko ki használom csak de szerencsére hamar rájöttek hogy velem meg nyerte a főnyereményt... 😆 (persze én is megnyertem) nálam a szülői részről inkabb sokkot kaptak de nem volt semmilyen összetűzés vagy egyéb
O a női rokonainak baratnoinek dicsekedhet en meg a fiu ismereseimnek meg rokonaimnak 😅 a fehér ficko a főnyeremény Koreában itt Európában meg a távol keleti no a nyerő exoticum
Most jut eszembe az is számit ha benne van az európai unióban vagy nincs az is konyító az időt
Mi kint tartottuk az esküvőnket, mert már majdnem az egész családom itt él.
Apámnak és a mostohatestvéremnek megvettük a repülőjegyet, keresztszüleim és néhány régi barátom-barátnőm kiutaztak, csak szállásról kellett gondoskodnunk.
Nászútra viszont Magyarországra jöttünk, amit a férjem akkor még nem ismert, és nem bántuk meg.
Azóta is többször jártunk odahaza.
Közben két gyerekünk is született, akik velem magyarul beszélnek, úgyhogy a nyelvvel sincs probléma, mikor ott töltünk néhány napot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!