Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Esküvői fotós és Dj korrekt áron?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Esküvői fotós és Dj korrekt áron?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Idén októberben tartjuk az esküvőnket és a fenti két szolgáltatót keressük. Ahogy láttam,az árak szinte sehol sem publikusak, amit abból a szempontból értek, hogy minden esküvő más (útiköltség, létszám, hány órát kell dolgoznia stb), ezért egyedi ajánlatot készítenek.

Valaki akinek tavaly volt vagy szintén idén lesz az esküvője tudna egy kis eligazítást adni, hogy mégis milyen árakra lehet számítani? Milliókat nem tudunk kiadni, külön - külön olyan 200-250 ezerre gondoltunk maximum.

Illetve: a szolgáltatóknak is kell szállást biztosítani?

Köszönöm szépen a segítséget!

jan. 20. 17:53
1 2 3 4 5
 41/47 elistvan válasza:
0%

#33-#34: 0%. Pont ennyi értelme van ennek a két hozzászólásnak.

#34 - Ez a saját hozzázólásod ergó ezzel magadat lőtted tökön.

febr. 8. 16:19
 42/47 anonim ***** válasza:
Nyilván közben töröltek hozzászólásokat mert azok sértették a szabályzatot, vagy simán értelmetlenek voltak.
febr. 8. 16:20
 43/47 anonim ***** válasza:
0%

Ugyan kérlek, amiket írsz az csak felesleges sznobkodás.

-Már mitől lenne adócsalás? Miért, tilos esküvőn fotózni vagy mi? Hát aki ingyen csinálja? Az miből adózzon? Mi az hogy lefoglalják a gépedet? Mire fel? Ne haragudj de szerintem paranoiás vagy.

-Semmi szükség 3 milliós gépre. Ez csak tipikusan sznobság megint, pont ugyanolyan képet csinál egy 150-200 ezres gép, mint egy 3 milliós. Ez is csak arra van kihegyezve, hogy van egy pénzes sznob réteg, aki szeret azzal villogni hogy neki 3 milliós gépe van. De attól a tudás ugyanaz mint egy tizedannyi árúnál. Kb. mint mikor bemész egy Michelin csillagos luxus étterembe, és nem laksz jól, mehetsz utána a Mekibe. Pompa, gyönyör, csillogás, csak tartalom nincs. Én autókat fotózok (HOBBIBÓL, INGYEN és MAGAMNAK, még mielőtt itt is leadócsalóznál), a 100 ezres gépemmel sokszor jobb képeim vannak mint a 700-800 ezressel nyomuló "pályatársaimé". Fény és beállítás kérdése minden.

-Aki az alapján választ fotóst, hogy van-e weboldala vagy nincs, az meg is érdemli, ismétlem, felesleges sznobéria. Ha én esküdnék, nem a körítés érdekelne, hanem a tartalom.

Milyen ügyféltalálkozó? Ott a net, leírja mit óhajt. Jegyesfotózás meg kreatív fotózás is felesleges hülyeség, lefotózod majd őket az esküvőn, lesz rá idő. Senki se fog ennyi képet nézegetni, meg nagyon nem is lehet mit fotózni rajtuk ennyit.

-Te pont lehet hogy ezért tartod fenn az autód, de az emberek 99,9%-a nem ezért, hanem amúgy is van neki. A kivétel vagy ami erősíti a szabályt.

-Nem kell 50-60 MB-os kép, 4-5 megás is elég, rögtön 10x annyi tárhelyed lesz. A keretbe kirakni, meg facen borítóképnek beállítani bőségesen elég egy 4000x3000 körüli felbontás is.

-Én is szerkesztek képeket, és az ingyenes PhotoScape tökéletesen megfelel, tud mindent, és a gépet se terheli le. megint ismétlem: felesleges sznobéria, erőművet tartasz fenn, prémium progikat használsz és napokat elszöszmötölsz egy képen - és a végeredmény mégsem lesz szemmel láthatóan más, mint egy ingyenes programmal 30 másodperc alatt autojavított kép. Ha elég jó a géped + beállítottad a fotót normálisan, akkor nem kell sokat utódolgozni.

Nem folytatom, a végén írod hogy "akinek fontosak az emlékei", igen, azoknak pont elég lesz egy "simán kiváló minőségű kép", nem kell toronyóra aranylánccal, pláne hogy háromszor ránéznek a következő napokban, onnantól meg senkit se érdekel mert az élet megy tovább.

febr. 8. 16:29
 44/47 anonim ***** válasza:

- Próbáld meg hülyének nézni a NAV-ot, sok sikert hozzá!

- Értelmezd kérlek amit leírtam. Még a high-end kategóriában dolgozó fotósok többsége sem dolgozik hárommillió forintos géppel, de egy professzionális fényképezőgépváz jelenleg ennyibe kerül. Amúgy az a tapasztalatod, hogy egy esküvőn, ami leginkább riportfotózás, van beleszólásod a fény mennyiségébe és milyenségébe?

- A weboldal kérdésében nem értünk, egyet.

- Igen, csak amíg én láttam belülről vagy háromszáz esküvőt, addig neki lesz egy. Azért kell az ügyféltalálkozó, hogy rendesen át legyen beszélve minden. Be lehet esni az esküvő napján és fotózni a fehér ruhást, mert "--biztos' Ő a menyasszony" felkiáltással, de egy szint felett ez nem működőképes, legalább annyira fontos a dolog emberi része, mint amennyire a technikai.

- A párokkal való elszámolás alapja nálam a kmdíj, mert így pontosan azt fizetik ki amit miattuk elköltök az autóra. Itt feljebb azért írtam évre bontva, mert úgy volt egyszerűbb a többivel összevetni.

- Ez megint olyan technikai kérdés, amiről halvány fogalmad sincs, azért kell a teljes felbontású RAW fájl, mert abban rengeteg tartalék van, az utómunkánál ezekhez a tartalékokhoz nyúlsz.

- Ahogyan ez is.

Fogadjuk el, hogy nem értünk egyet! A különbség az, hogy én ezt csinálom másfél évtizede és túl vagyok vagy háromszáz esküvőn, Te pedig láttál néhányat vendégként, ahol esetleg lőttél is pár képet. Melyikünknek van nagyobb rálátása a dolgok működésére és melyikünk véleménye mérvadó? Szerintem nem a Tiéd.

febr. 8. 16:49
 45/47 anonim ***** válasza:
0%

Én elfogadom hogy nem értünk egyet, de abban azért nagy összegben mernék fogadni, hogy az általad felvázolt dolgok árának és idejének 10%-ából is kvázi ugyanazt ki lehetne hozni, maximum 5-10% minőségromlással, ami szinte semmi. Csak akkor nem lenne mire elkérni 350 ezret 6 óráért.

Mindegy, felőlem aki ennyit kifizet egy fotózásért, hajrá, csinálja, nem az én pénzem, mindenki azt csinál a sajátjával amit szeretne. Más felesleges dolgokra is elszórnak ennyit az emberek, szóval egy szavam sem lehet. Meg a mai árak mellett még pár év és egy kiló kenyér kerül ennyibe, az is igaz.

febr. 8. 16:59
 46/47 anonim ***** válasza:
100%
Engem elég jó fotósnak tartanak, az elmúlt másfél évtizedben használtam nagyon sokféle eszközt, rengetegféle szoftvert és nagyon szomorú lennék ha csak öt vagy tíz százalékot fejlődtek volna ezalatt az idő alatt az általam átadott anyagok a minőségüket tekintve, még akkor is ha abból indulnék ki, hogy én magam nem fejlődtem semmit, tehát csak a technikai fejlődést számolnám bele a dologba, de tudom, hogy erről egyáltalán nincs szó.
febr. 8. 17:03
 47/47 anonim ***** válasza:
100%

Fontos a személyes találkozó, mert ott lehet átbeszélni a részleteket, illetve hogy tényleg szimpatikusok vagytok-e egymásnak a szolgáltatóval. És még ezután is lehet nemet mondani és mást választani.

Nálunk pl a kreatív fotózás külön nap volt, mert az esküvő napján 1től már a templomban kellett lenni, örültem, hogy egyáltalán elkészült minden addigra. 3tól polgári, ráadásul ősszel volt 5 előtt már erősen sötétedett.

febr. 10. 18:51
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!