Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Esküvői fotós Pécs? Idén mennyi?
Ki és mennyiért vállalta/vállalja az esküvői fotozasodat?
Van, aki 1-3 órára is kiszall? (Nem lesz lagzi)
Az gondolom olcsóbb...?
Tudtok ajánlani?
Dátumfüggő is a dolog, mert a főállású fotósok többsége nem vállal főszezonbeli szombatra nyolc óránál rövidebb megbízást, legfeljebb ha közel van a dátum és már nagy valószínűséggel nem esik be nagyobb esküvő arra a napra.
Nálam egy négy órás megbízás egyébként valamivel 200.000 Ft alatt van (ebbe belefér egy szertartás, az azt követő csoportképek és egy kreatív sorozat elkészítése. A nyolc órás, jegyes fotózással, külön napos kreatív fotózással, két fotós aznapi nyolc órás rendelkezésreállásával 450.000 Ft.
Linket nem írok, gondolom amiatt törölték az előbb.
1-2 órába nem nagyon fogtok beleférni. Ha nem is lesz lagzi, de a szertartásról gondolom akartok képeket, utána pár csoportképet és a kreatív fotózást pedig kár lenne kihagyni. Ez inkább 4 óra, ilyen kisebb csomagokat pedig már szoktak kínálni. Ez olyan 150-250 körül van, attól függően, hogy ki a fotós, mennyire tapasztalt.
Ha nektek ennyi nem kell, akkor inkább csak közeli, kezdőbb fotóst fogtok találni rá, mert 1-2 órára nem érné meg annak, aki simán kaphat nagyobb megbízást is aznapra.
ha a kérdezőnek az olcsóság számít, akkor a fenti 3tól ajánlatot sem kell kérni. Szuperek, tényleg, Ricsi nálam is favorit, de nem azok pénztárcájához vannak szabva, akiknél meg kell nézni az árat
(anno sajnos én sem tudtam kifizetni :( )
#5: Ricsi vagyok, én írtam az első hozzászólást, az első verzióban még a linkem is benne volt, csak azt törölték. (ezúton is köszönöm az ajánlást a kollégák nevében is a négyesnek).
Mivel a hazai egy árérzékeny piac, a párok többsége kénytelen priorizálni és arra többet költeni ami fontos számukra, azon pedig spórolni ami kevésbé fontos. Magam is erre bíztatom a párokat. Az én célközönségem azok a párok alkotják, akiknek a fotós az első három legfontosabb kérdés között van a szervezés során.
Úgy áraztam be a szolgáltatásaimat, hogy az áraim valahol egy átlagos esküvő teljes költségvetésének az 5-10%-a között legyenek. Tisztában vagyok vele, hogy ez nem kevés pénz, de egy teljes esküvői sorozatba száz-százhúsz munkaóra kerül, ha ezzel elosztod a fenti összegeket, levonod belőle a költségeket, hamar megkapod, hogy a nettó órabérem kevesebb mint egy átlagos alkalmazotté, ami közel kétszáz esküvővel a hátam mögött, azért annyira nem sok.
Ajánlatot kérni pedig szerintem mindig kell. Egyrészt az árajánlat még nálunk sem kerül semmibe, másrészt pedig nem tudhatod, hogy mi lesz benne, ami megfog, vagy segít dönteni egy másik fotós ajánlatának elfogadása mellett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!