Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Csak én vagyok kiakadva az...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Csak én vagyok kiakadva az esküvői költségeken?

Figyelt kérdés
Pár hete kezdtük el tervezni és szervezni a jövő nyári, budapesti esküvőnket. Ketten fogjuk kifizetni, nem a családunkat akarjuk terhelni vele. 35 főre a legjobb ár - értékarányú lagzit sem úsznánk meg 4 millió alatt.. Ebbe minden költséget beletettünk (nem luxus dolgokat, nem extrákat). Megmondom őszintén egy kissé kiakadtam, és egy hosszabb beszélgetés után arra jutottunk, hogy nekünk ez így nem kell. Inkább elmegyünk egy fullos nászútra, az esküvőt pedig lerendezzuk egy szertartás kaja kombóval szűk körben és ennyi. Más is döntött már hasonlóan? Ha igen, megbánta később hogy nem volt hagyományos lagzija ruhával, bulival, naszneppel együtt?
2023. szept. 2. 19:25
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
89%

"Viszont még így is Magyarországon messze a legolcsóbbak az (esküvői) szolgáltatások árai."

Meg a bérek is.

(Gondolom, az esküvői árakat nem a volt keleti blokk országaihoz viszonyítottad, hanem Nyugat-Európához, ahol a bérek 3-4-szeresek az itthonihoz képest, ne vicceljünk már.)

2023. szept. 3. 16:21
 32/41 anonim ***** válasza:
33%

#31: A legtöbb esküvői szolgáltató a költségeinek a jelentős részét külföldre fizeti. A fotós eszközök árait a Japán és az USA piacaira árazzák (a közép-középfelső kategóriás fényképezőgépek árai közel a háromszorosukra futottak fel néhány év alatt), a szoftvereket, a tárhelyet külföldről bérli, ha oktatásra megy az valószínűleg valamely neves külföldi fotós WS-ja. Miért kellene akkor nagyban igazodni a hazai bérekhez?

Sajnos bármennyire is szépítjük, esküvőt tartani, designer ruhákat venni/bérelni, aztán meghívni egy jobb étterembe vacsorázni félszáz-száz embert, amit közben egy jobb minőségű televíziós műsor elkészítésére alkalmas stáb örökít meg álló és mozgóképeken, miközben menő, kitelepült zeneszolgáltató szórakoztatja Őket hajnalig, luxuscikk. Mindig is az volt, most is az. Anno mi is három évig spóroltunk rá ketten, pedig akkor jóval kevesebbe került (de az arányok nem, vagy nem nagyban változtak).

A béreket pedig nem kell bemutatni, a közepes fotós csomagomat alapul véve ami 600.000 Ft (igen, hatszázezer forint) egy vidéki megyeszékhelyen működő takarítócég alkalmazottja többet keres nálam óránként.

2023. szept. 3. 16:34
 33/41 anonim ***** válasza:
87%

32

Ettől még a tény az tény marad.

Igen, USA-ban, vagy akár Angliában, Németországban mondjuk többszöröse egy esküvő költsége, mint itthon. Oké.

De ki keres havi nettó 3 millát? A tesóm Angliában ,vagy én itthon?

Attól még senkit sem vígasztal az, hogy ezért egy nyugat-európai mondjuk 2-3-szor ennyit fizetne, mármint az esküvői szolgáltatásokért. Lehet mondani, hogy hú de jó nekünk, mert itt a legolcsóbb, de attól még a rögvalóság az, hogy egyre több kéttanús lesz.

A fotós csomag árakat köszönöm, ismerem, nekem 2018-ban volt az esküvőm, és akkor fizettünk 450 ezret úgy, hogy pár fotó a szertartáson, pár csoportkép a városháza előtt, és utána kreatív fotózás a Rózsák terén, magáról a lagziról nem készült semmi, mert így akartuk.

2023. szept. 3. 16:42
 34/41 anonim ***** válasza:
91%
Nem mondom, hogy hú de jó mert olcsó. Az árverseny senkinek sem jó. A pároknak sem. Nem a szolgáltatások drágák, hanem a bérek rosszak és ha engem kérdezel szerintem ezzel rövid távon kezdeni kell majd valamit, mert az emberek meg fogják unni, hogy keleti bérekből kell nyugati árakon vásárolniuk.
2023. szept. 3. 16:48
 35/41 anonim ***** válasza:
75%
Tedd azt, 2 tanú, max. szülő, testvés és inkább utazz. Mi így tettünk,igaz nema pénz miatt. Kinek kel a lagzi? Egyikünk sem akarta.
2023. szept. 3. 17:44
 36/41 anonim ***** válasza:
75%

Az a helyzet, hogy a legtöbb szolgáltatás ára nem annyira függ a létszámtól. A fotós, videós, fodrász, sminkes, anyakönyvvezető, menyasszonyi ruha árát csekély mértékben befolyásolja a létszám; leginkább az étel-ital ára az, ami növekszik a létszámmal.

Mi a 70 fős esküvőt mindennel együtt kb 3,3-3,5 millió között hozzuk ki, és van, amin spóroltunk az átlaghoz képest, másra pont, hogy az átlagosnál többet költöttünk kicsivel, valamire pedig pont "átlagos" összeget költ(ött)ünk. (A helyszín nem Budapest, de közeli, Dunakanyar).

Én megértem, ha sokalljátok, és inkább az álomnászútra mennétek, az is mesés élmény. Mi például arról momdtunk le végül a költségek miatt.

2023. szept. 3. 19:34
 37/41 anonim ***** válasza:
66%

Kérdező, megdöbbenve olvaslak. Nem lehet, hogy nem "jó helyeken" keresgéltek szolgáltató ügyben?

Igaz, nekünk két éve volt az esküvőnk, de minden szolgáltatónkat utánanézés és ajánlatkérések, illetve családi/ismerősi javaslatok alapján válogattuk össze. Minden egyes szolgáltatónkkal személyes vagy videó chat-es megbeszélések során, közösen döntöttük el, mi legyen benne a szolgáltatói csomagokban, és mi az, amire nincs igényünk, nem kérjük. Ebből soha semmilyen probléma nem volt, nem köteleztek minket extra fánkfalakra, fél milliós dekorokra, bűvész ceremónia mesterekre. Ahonnan mi kértünk ajánlatokat, teljesen reális tételeket tartalmaztak a szolgáltatói csomagok, nem volt majomkodás, sem lehúzás.

Szerintem még ne adjátok fel az esküvőt, egyszerűen ezek a szolgáltatók nem voltak a ti igényeiteknek megfelelőek. Higyjétek el, sok-sok olyan esküvői szolgáltató van még, akik maximálisan a ti igényeiteknek megfelelően végzik a munkájukat, és nem számolnak fel díjakat számotokra felesleges dolgokért. Ők valószínűleg nem a trendi, budapesti bűvész ceremónia mesterek, nem a a legnépszerűbb, milliós követőtáborral rendelkező, ajnározott szolgáltatók, nem uszodányi méretű és fényűző luxusban úszó helyszínek, boltok, és ruhaszalonok stb. De attól a szolgáltatásuk/termékük még lehet kiváló. Csak meg kell őket keresnetek.

Én úgy gondolom, a normálisabb szolgáltatókat valószínűleg vidéken fogjátok megtalálni, nem Budapesten. Fotósok, ceremóniamesterek, dekorosok stb. tudtommal utazást is szoktak vállalni távolibb esküvőkre. Nekünk is a környező településekről érkezett néhány szolgáltató, szállás nem kellett nekik, de az utazásuk költségeit előre letisztáztuk, és hozzáadtuk a fizetendő összeghez. Azért szerintem nem mindegy, hogy a dekorotok fél milliós budapesti dekor, vagy 200 ezer+szállás és útiköltség egy vidéki dekorosnak. Most csak írtam egy összeget, de amúgy aki nekünk dekorálta az esküvőt, kíváncsiságból megnéztem a honlapját, idén is 112 ezerért dekorál egy 40 fős esküvőt. És személyes tapasztalatom alapján mondhatom, hogy csodálatos munkát végez. Ebből is látszik, hogy ÓRIÁSI a különbség Budapest és vidék között.

Én azt javaslom, hogy kérjetek minél több vidéki szolgáltatótól ár és csomagajánlatokat, legyetek kitartóak, nézzetek körbe a családi, baráti, ismerősi körökben is, hogy ők ismernek-e bevált, megbízható szolgáltatókat. Az esküvős FB csoportokban is lehet szolgáltató kereső posztokat kirakni, valaki írta is már fentebb.

Lehet, hogy végül a helyszínetek sem budapesti lesz, hát aztán. Nemrég voltunk egy esküvőn, ami egy falucskában volt, hiába budapesti a pár. Intéztek szállást, de a vendégek maguknak rendezték a szobák díját, néhány ezer Ft volt/fő. Senki sem problémázott ezen sem.

Kívánom nektek, hogy sikerüljön megvalósítani a ti álomesküvőtöket bűvészkedés és fánkfalmentesen! :) :)

2023. szept. 9. 09:38
 38/41 anonim ***** válasza:
100%
Egyedül a helyszínben van különbség Budapest és vidék között. Ezt az országot keresztbe át lehet utazni néhány óra alatt. Aki több pénzt tud keresni máshol, az máshol fog dolgozni. A Facebook csoportokat én messzire elkerülném, egy rossz vicc ami ezekben folyik. Amúgy tény, hogy érdemes körbenézni, vagy megbízni egy jó esküvőszervezőt. Ha utóbbira nincs keret akkor viszont Ti magatok lesznek kénytelenek rendesen utánanézni, utánaolvasni az adott szolgáltatónak vagy szolgáltatásnak.
2023. szept. 9. 10:04
 39/41 anonim ***** válasza:
100%
Mellesleg két év alatt nagyjából a másfél-kétszeresére szöktek az árak annál aki meg is akar élni, nem csak másodállásban bohóckodik.
2023. szept. 9. 10:05
 40/41 anonim ***** válasza:
100%

37-es vagyok. Igen, sajnos felszöktek az árak minden egyes területen a mi esküvőnk óta.

Nem volt célom, hogy lehúzzam a budapesti szolgáltatókat a hozzászólásommal, csak ugye a kérdező is említette, hogy ott teljesen irreleváns dolgokat akartak rákényszeríteni a kis létszámú esküvőjükre. Én pedig arra próbáltam rámutatni a kérdezőnek, hogy a vidéki, kisebb szolgáltatók és kevésbé fényűző boltok is tudnak ugyanolyan magas szintű szolgáltatást nyújtani, mint egy budapesti, és mégsem kérnek el érte milliókat.

Nem kell mindenkinek Daalarna, a lényeg, hogy legyen választási lehetőség a különböző pénzügyi keretekhez mérten. Ne legyen már kötelező mindenkinek a legnagyobb luxusszolgáltató, aki kacsalábon forogva bűvészkedik, ha egyszer se igény, se keret nincs rá. De tök jó, hogy létezik ilyen is, mert lehet valakinek ez nagyon tetszik, és szeretne ilyen szolgáltatást az esküvőjére.

2023. szept. 9. 10:35
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!