Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Csak én vagyok kiakadva az...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Csak én vagyok kiakadva az esküvői költségeken?

Figyelt kérdés
Pár hete kezdtük el tervezni és szervezni a jövő nyári, budapesti esküvőnket. Ketten fogjuk kifizetni, nem a családunkat akarjuk terhelni vele. 35 főre a legjobb ár - értékarányú lagzit sem úsznánk meg 4 millió alatt.. Ebbe minden költséget beletettünk (nem luxus dolgokat, nem extrákat). Megmondom őszintén egy kissé kiakadtam, és egy hosszabb beszélgetés után arra jutottunk, hogy nekünk ez így nem kell. Inkább elmegyünk egy fullos nászútra, az esküvőt pedig lerendezzuk egy szertartás kaja kombóval szűk körben és ennyi. Más is döntött már hasonlóan? Ha igen, megbánta később hogy nem volt hagyományos lagzija ruhával, bulival, naszneppel együtt?
2023. szept. 2. 19:25
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
90%

Mi 2 éve akartunk Bp-en (vagy környékén) egy 80 fős, nagyon minimalista lagzit. Tehát kb csak kaja-pia, semmi sztárfotós, designer ruha, zenekar, csokiszökőkút vagy vőfély, amit lehet azt magunknak csinálva. 2 misi alatt nem jött volna ki, és akkor az a puttó, rántotthús La Fiesta borválogatással szint lett volna. De iszonyat dolgok voltak, volt pl egy szimpatikus, olcsóbbnak tűnő helyszín amit elmentünk megnézni. Ott helyben mondták csak, hogy ha ott fogjuk tartani, akkor kötelező igénybe venni a fantasztikus fénytechinkáját is a helyszínnek, mindenféle mintákat akartak a falra festeni valami kivetítővel. Ez csak magában fél misi lett volna. És amin igazán felháborodtunk, hogy ezt a kötelezően választható opciót korábban sehol nem írták vagy mondták, ha tudjuk el sem megyünk megnézni. És tényleg még sok ilyen trükk volt, de ez volt a top, ami után el is határoztuk hogy nem lesz hagyományos lagzink. Nem is lett, de buli az volt és nagyon jól sikerült.

Ismerettségi körömben is azt látom, hogy nem tartanak már lagzikat a fiatalok. Mindenki gyűjt másra. Vagy aláírnak szűk körben, vagy max tartanak valami kert party félét utána. Hagyományos lagzin évek óta nem voltam, pedig minden évre jut 1-2 esküvői meghívás. Ki fog halni ez a műfaj szerintem lassan. Pláne, hogy már vendégnek sem szívesen megy az ember, mióta illene fejenként legalább 30-at kicsengetni a részvételért.

2023. szept. 2. 22:40
 22/41 anonim ***** válasza:
87%
Ja még a kérdésre válaszolva, nem bántam meg, sőt. Lehet hogy ez most kicsit úgy fog hangzani hogy savanyú a szőlő, de kifejezetten örülök hogy nem volt lagzink, csak egy pizzás-piálgatós buli. Sokkal jobban illett hozzánk, és a vendégek is élvezték.
2023. szept. 2. 22:43
 23/41 anonim ***** válasza:
100%
szerintem a létszámból nem kell levenni, a 35 fő az így is már szűk kör. Egyszerűen szervezzétek 11re a szertartást, menjetek el ebédelni utána egy étterembe, esetleg ha lehet, akkor az étterem különteremébe. Nem kell vőfély/cm, nem kell nagy dekor, nem kell zenekar/DJ, videós max a szertartásra. Fotóst én hívnék, de minden szentnek maga felé hajlik a keze, ugye ;)
2023. szept. 2. 22:48
 24/41 anonim ***** válasza:
34%

Mi is egy 15 éjszakás, seychelle-szigeteki nászútra akartuk költeni a pénzt, és kis esküvőt tartani. Ebből az lett, hogy a szüleink fizették végül az az esküvőt, nekünk meg a nászútra nem tellett, lefújtuk... Végül fél évvel az esküvő után Szardínián nászutaztunk 10 éjszakát, jó volt nagyon, de La Digue, ahová mentünk volna, sokkal különlegesebb lett volna. De ez már a múlt. Hamarosan megyünk oda, csak az már nem nászút lesz. Az esküvő előtt pedig 15 éjszakát voltunk a Maldív-szigeteken, ami egy álom volt... Legjobb barátnőm vigasztalt ezzel, hogy mi már előre nászutaztunk, és végülis igaza van. Szardínián nagyon bensőséges nászutat töltöttünk, sokkal szerényebb volt. Egy 3 csillagos apartman, magunknak intéztük a kaját, persze mentünk étterembe is. Felfedeztük Európa legszebb tengerpartjait, mert azok tán Szardínián vannak, de ez ízlések és pofonok kérdése. Hozzátartozik, nem Magyarországon lakunk, ha ott laknánk, lószarra se lenne pénzünk.

De elég a rizsából. Nem az esküvő a lényeg, sem a nászút, sem az utazás. A lényeg, hogy a megfelelő férfi/nő legyen mellett, hogy házasok vagytok, remélhetőleg boldog házasok egy életen át. Ez számít, és az, hogy egészségesek legyetek ti is, meg gyermekeitek is, ha szeretnétek gyermekeket. Tartsatok össze, ketten legyetek a világ ellen, nem mintha ellenség lenne a világ, de értitek.

2023. szept. 2. 23:16
 25/41 anonim ***** válasza:
94%
#24, ha nem a nászút a lényeg, akkor mit siránkozol, hogy csak Szardíniára mentetek? Szerintem itthon nagyon sok fiatal pár van, akik örülnek, ha Lillafüredre eljutnak. De rühellem ezt a "szar nekem, mert csak 3* jutott Szardínián" mentalitást!
2023. szept. 2. 23:45
 26/41 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk a kaja nyomta meg a költséget 32ezer/fő volt 80 főre (a gyerekeket nem számoltam bele) tavaly ősszel. A szolgáltatók tök mindegy, hogy 30 vagy 300 fős esküvő ugyanúgy vannak kb 700e-1MFt között (fotós-videós, cm szertartásvezetéssel, dj).
2023. szept. 3. 00:31
 27/41 anonim ***** válasza:
100%
Kisebb lagzi kell.
2023. szept. 3. 04:07
 28/41 anonim ***** válasza:
34%

Én is kivagyok, de én 2.5 millióból, vagy max 3ból akarom kihozni a dolgot 37 fővel. Budapesten is lehetséges :) Csak olyan hely jöhet szóba, ami 1 millióból megvan úgy, hogy mindenki eszik, iszik, ott vagyunk, bulizunk, és a szertartás is a helyszínen van. A többi meg lesz 1.5 millió az biztos, amilyen árak vannak...

Nekem fontos az esküvő. De kinek mi. Én úgy vagyok vele, hogy szép esküvőnk most lehet, amíg fiatalok vagyunk, szerelmesek, nem 10+ éve együtt élve, utazni viszont tudunk később is. Szüleim se voltak olyan sok helyen a húszas éveikben, most közel 60 évesek, és az elmúlt 10 évben évente 4-5x elutaznak külföldre. Most van rá pénzük, most vannak felnőtt gyerekeik, most van több szabijuk (persze sokszor hosszú hétvégéken mennek meg ünnepnapokon, azért a 30 nap is kevés). 50-60 évesen még nem leszünk olyan öregek meg betegesek (remélem).

Arra meg ne hallgass, aki szerint úgyis el fogtok válni. Az ő apja lement a boltba tejért, amikor 5 éves volt és azóta sem tért haza, ezért azt hiszi, mindenki válik :D

2023. szept. 3. 13:19
 29/41 Katica997 ***** válasza:
80%
Teljesen felesleges pénzkidobás. A környezetünkben és mi magunk is a kis esküvő mellett döntöttünk,pontosan ahogy írod: tanú, szűk család,utána egy ebéd. Sosem beszéltem olyannal aki megbánta volna,hogy egyetlen nap miatt nem égette el az amúgy is nehezen összeszedett pénzét. Az,hogy boldog lesz-e az életetek csak rajtatok múlik,és nem egyetlen napon. Sok Boldogságot Nektek! :)
2023. szept. 3. 14:08
 30/41 anonim ***** válasza:
86%
Mert akik 10+ éve együtt élnek, azok nem lehetnek szerelmesek. Azoknak nem is lehet szép esküvőjük. Azok már fiatalok se lehetnek. Ehhh
2023. szept. 3. 14:12
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!