Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Szerintetek mennyire szólhat...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek mennyire szólhat bele a szülő az esküvő szervezésébe, ha anyagilag besegít?

Figyelt kérdés
A szüleim úgy gondolják, hogy mivel fizetnek, így ha nekik valami nem tetszik, nekem hiába tetszik, ők nem fognak beleegyezni, hiába fér bele a keretbe. Van joguk beleszólni pl. a dekorációba, helyszínbe, étlapba azért, mert ők segítenek? Csak én gondolom úgy, hogy ez túlzás? Hiszen ez a kettőnk esküvője, ők ketten már megélhették a napjukat. Mit gondoltok erről? 24/L

2023. júl. 20. 17:54
1 2 3 4 5 6 7
 31/62 anonim ***** válasza:
88%

Figyi,nekem úgy tűnik,hogy ez az esküvő már sokkal több vitát és feszültséget szül mint amennyire emlékezni akartok és a 10ev múlva majd egy vita hevében a férjed a fejedhez vágja : a saját esküvőmön nem ehettem gulyást mert anyád a húsleves mellett döntött. Szóval csak azt akarom mondani hogy ez nem csak a szüleid közti vita lesz hanem a férjed és közted lévő vita majd az anyós és köztetek lévő vita. Aztán jön hogy mi ennyit fizettünk vőlegény anyja még csak annyit...

Az egész már most nem olyan mint amilyennek elképzelted.

Hazasodjatok össze két tanúval és rendezetek a barataitoknak egy hazibulit valami grillezessel és ilyesmi.

2023. júl. 20. 21:32
 32/62 anonim ***** válasza:
58%
Saját pénzből illik felnőtteset játszani és rögtön senki nem szól bele semmibe.
2023. júl. 20. 22:14
 33/62 anonim ***** válasza:
78%

Azért tegyük hozzá a szülő szempontjából valószínűleg nem mindegy, hogy mondjuk 500 ezer vagy 5 millió az esküvő ára. Ilyen formában nyilván beleszólhat.

Persze erre a legegyszerűbb az, hogy vagy ne adjon bele, vagy adjon bele fix összeget amit meg mindenki arra költ amire akar.

2023. júl. 20. 22:15
 34/62 anonim ***** válasza:
92%

Besegítenek vagy az egészet fizetik? Mert ha mindenbe beleszólnak vissza lehet kérdezni hogy melyik részét akarják fizetni. A kaját, vagy a díszletet pl (normális esetben nem kérdez ilyet az ember de ez nem normális helyzet). Mert ha belefizetnek az nem jelenti hogy az egész lagzi a saját izlesukre alakítsák. Mi közük van pl a vendeglistához? Mert így ez egyáltalán nem lesz olyan amilyet ti akartok ezért utálni fogjátok. Se a díszlet, se a kaja, se a vendégek, semmi se lesz olyan amit ti akartok majd. Ezzel az erővel el is utasíthatjátok a "nagylelkű" segítséget.

A másik meg az hogy ha most nem mutatjátok meg hogy önállóak vagytok akkor ezentúl minden más a bele fognak szólni amibe pénzt adnak. Mert gyanítom azért ha ebbe belefizetnek akkor másba is vele fognak adni alkalomadtán. De itt az idő hogy megvillantsátok hogy ti megvagytok kontroll nélkül.

2023. júl. 20. 22:21
 35/62 anonim ***** válasza:
74%
Ismered a mondást: aki fizet, az diktál is.
2023. júl. 20. 22:28
 36/62 anonim ***** válasza:
88%

Nem mindegy az arány, mert ha teszem azt, adnak 200 ezret, de maga a buli 2,5M forint, akkor az kis segítség. Ha állják a felét, akkor már valóban lehet olyan szándékuk, hogy cserébe elvárják az irányítás és választás jogát. Vagy ne fogadjátok el vagy erélyesen tisztázzátok, ki esküszik aznap.

Nekünk is ajánlottak egy összeget, amit elutasítottunk, de ragaszkodtak hozzá. Perceken belül sorolták, kit kéne felvenni a vendéglistára, melyik zenekart hívjuk el és természetesen ilyen zene lesz, ugye?

Azonnal megköszöntük és lezártuk ezt, megmondtuk,hogy ha akarnak támogatni minket, akkor utólag adjanak, de a lista fix, a dj előlegezve, stb. Az általuk sorolt plusz kiadásokra nincs pénzünk és kedvünk se, a saját terveinket tudjuk finanszírozni. Sértődés volt egy ideig, de én imadtam az egész napot, megérte.

2023. júl. 20. 22:43
 37/62 anonim ***** válasza:
92%
Júliusban házasodtunk, 24 vendéggel és azt a taktikát követtük, hogy mindenről csak utólag szóltunk, amikor már megvolt. Pl. mutattam, milyen lett a meghívó, ami már meg is érkezett. Vagy hogy hol lesz az ebéd, amit le is foglaltunk és nem, nem lesz zenekar meg tánc meg lagzi. Akiket nem akartak, hogy meghívjunk, azokat az ő jelenlétükben hívtuk meg egy családi rendezvényen májusban, akkor persze nem tudtak már mit szólni. Nekünk nem adtak bele pénzt, de ettől még ugyanúgy bele akartak szólni.
2023. júl. 20. 23:26
 38/62 anonim ***** válasza:
59%
Ha fizet bele sokat logikus hogy van beleszólása.
2023. júl. 21. 00:28
 39/62 anonim ***** válasza:
41%

Kérdező, előbb tanulj meg felnőttként viselkedni és utána házasodj... Hidd el, rengeteg család itt bukik el, hogy a házasfélből legalább az egyik megragad egy gyerek szintjén, ahogy te is. Nyugtass meg, hogy ennyi önállósággal nem akarsz gyereket, mert akkor nálatok megint egy generáció megy a kukába. És a felnőttlét egyik leckéje, hogy megtanuld, addig nyújtozkodj, amíg a takaród nyúlik, vagyis ha rongyrázásra nem telik, akkor lehet menni ingyen anyakönyvvezetőhöz hétköznap, ami amúgy ingyen van, csak mondom.

Most csúnya lesz, amit mondok, de mivel 6-7-8(!) éves voltál, amikor az internet elterjedt a háztartásokban, nem hivatkozhatsz arra, hogy jaj, hát nem tudtam, hogy szar mintában nőttem fel, meg azt hittem ez normális. Kivéve, ha egy putriban nőttél volna fel, ami valszeg nem áll fent, ha anyádék állják a rongyrázást...

2023. júl. 21. 01:34
 40/62 anonim ***** válasza:
85%
Azért írhattál volna részletesebben is. Pl.hogy mit fed pontosan, hogy besegít? Mennyit adnak ők és mennyit adtok bele ti? Mert lehet, hogy valóban túl giccses valami, lehet hogy túlzásokba esel és más pénzén lenne a rongyrázás. Részleteket nem írtál, így nehéz megmondani kinek van igaza.
2023. júl. 21. 04:26
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!