Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Szerintetek mennyire szólhat...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek mennyire szólhat bele a szülő az esküvő szervezésébe, ha anyagilag besegít?

Figyelt kérdés
A szüleim úgy gondolják, hogy mivel fizetnek, így ha nekik valami nem tetszik, nekem hiába tetszik, ők nem fognak beleegyezni, hiába fér bele a keretbe. Van joguk beleszólni pl. a dekorációba, helyszínbe, étlapba azért, mert ők segítenek? Csak én gondolom úgy, hogy ez túlzás? Hiszen ez a kettőnk esküvője, ők ketten már megélhették a napjukat. Mit gondoltok erről? 24/L

2023. júl. 20. 17:54
1 2 3 4 5 6 7
 11/62 anonim ***** válasza:
87%

Vagy legyen esküvő ha van rá pénzetek, vagy pedig ne legyen.

Ez valójában ilyen egyszerű.

Ha én megnősülök, nekem nem kell senkitől 1 fillér sem, pontosan azért nem, mert nekem ne mondja meg senki, mi hogyan legyen. Ha meg nincs rá pénzem, akkor nem flancolok, majd házasodom akkor ha lesz rá keret.

2023. júl. 20. 18:36
 12/62 anonim ***** válasza:
90%
Egyébként mi a vita tárgya? Mit jelent az, hogy bele akarnak szólni pl. az étlapba? Mert ha csak annyi, hogy ti mondjuk vegán esküvőt akartok, ők meg jelzik, hogy a meghívott rokonok 100%-a megrögzött húsevő és célszerű lenne alternatívaként rántott húst is kínálni, akkor a "kinek mihez van joga" című gyerekes hiszti helyett inkább el kéne gondolkodni azon, amit mondtak. Már persze, ha nem az a cél, hogy megszívassátok a vendégek adott csoportját, hanem hogy mindenki jól érezze magát a lakodalmatokon.
2023. júl. 20. 18:40
 13/62 A kérdező kommentje:
12-es, ha ennyiről lenne szó, akkor nem lenne probléma. Itt azzal van a baj, hogy a dekorációba, a vendéglistába előszeretettel akarnak beleszólni, pl. minek hívom meg a barátaimat, csak többe kerül, vagy hogy szerintük valami mondjuk "túl giccses".
2023. júl. 20. 18:44
 14/62 anonim ***** válasza:
98%
Szerintem szép dolog ha a szülő kiakarja fizetni az esküvőt, de ez csak akkor ajándék, ha nem ők akarnak irányítani. Mármint, ez a te napod lesz. A szülőtől szép gesztus, ajándék, ha kifizeti ezt neked, viszont szerintem az lenne a normális, hogyha a szülő teljesen rád hagyja az irányítást. Én amúgy nem fogadnám el az anyagi segítséget így. Az én esküvőm, nem a szüleimé. Ez a "kifizetem az esküvőt, de én is beleszólok" ilyen ajándék is meg nem is. Ilyen "ajándék" nem kell. Javaslatot elfogadnák, de ha ők elakarják dönteni helyettem hogy mi legyen, akkor nem kell.
2023. júl. 20. 18:48
 15/62 anonim ***** válasza:
93%
Abba beleszólhat, mennyit ad bele.
2023. júl. 20. 18:48
 16/62 anonim ***** válasza:
93%

Értem.

Én azt mondanám, hogy adjanak meg egy fix összeget, amivel támogatnak, mi meg hozzátesszük a többit. És ha belefér a pénzünkből az adott barátok meghívása, akkor a saját részünkből természetesen biztosítjuk annak költségét.

A szerintük giccses dekorációra viszont egyszerűen csak annyit kell mondani, hogy "igen, de ez a MI esküvőnk lesz és mi ilyen giccses dekorációt akarunk". :-) Ha nagyon pampognak, akkor jelezni, hogy ez szintén a ti pénzetekből lesz fizetve.

Az én szüleimnek is van hajlama a belebeszélésre, de én mindig anélkül tudtam érvényesíteni az akaratomat, hogy visszamondtam volna az anyagi vagy tevőleges segítségüket. Nálunk anyukám a koszorúslányok közé bele akart keverni fiúkat is, aztán erélyesen megmondtam, hogy nem így lesz. Nem is lett. De eszembe nem jutott volna emiatt visszautasítani az anyagi segítségüket.

2023. júl. 20. 18:53
 17/62 Metionin ***** válasza:
94%
Normális családban ha beleadnak, azért teszik, hogy a ti esküvőtök olyan legyen, amilyet ti szeretnétek. Gyökérség beleszólni. Ilyen esetben tuti azt mondanám, hogy oké akkor nem kell a lóvé.
2023. júl. 20. 18:55
 18/62 anonim ***** válasza:
60%
Akkor itt az ideje felnőni, ha már 24 év alatt nem sikerült.
2023. júl. 20. 18:58
 19/62 anonim ***** válasza:
92%

Ha felajánlom a lányunknak hogy fizetem az esküvőjét akkor max azt várom el tőle hogy boldog legyen. Ez az O napja, csinálja úgy ahogy neki tetszik. Ne ahogy nekem.

Szerintem ez anyukád részéről önzőség. Én még abba sem szólnék bele hogy kit hív meg. Én miattam meg a legfőbb riválisom is meghívhatja ha ő úgy akarja, mert ez az ő napja. Erre a napra félre lehet tenni az egót, jobban mondva lehetne.

De ez EN vagyok. És itt hiába írnak akármit is, anyukád nem fog úgy cselekedni.

2023. júl. 20. 19:08
 20/62 anonim ***** válasza:
97%
Nem azért adom a pénzt,mert egy második esküvőt akarok magamnak. Azért adom hogy a gyerekem boldog legyen és olyan lagzija legyen amilyet akar. Nyilván ha tigris tankot szeretne azért szólnék,de rájuk van bízva minden den.
2023. júl. 20. 19:50
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!