Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Akik nem fizettek szállást! Hogy fogadták a vendégek?
Anyósom természetesnek veszi, hogy lesz szállás az esküvőnkön, pedig nagyon nem lesz. A másik fia esküvőjén volt, de az messze volt mindenkitől, így szerintem azt lehet alapnak is venni. De mi eleve kisebb költségvetésből dolgozunk, nem is akarom éjfélnél vagy hajnali 1nél tovább a bulit, mert én nem vagyok az a sokáig fennmaradós fajta, illetve szinte mindenki Budapesten vagy a közelében lakik, kivéve anyós, meg párom nagyszülei. Ez ugye összesen 3 ember. De mindhárom meg tudja oldani, hogy ott aludjon egy Pesten élő rokonnál. Az esküvő meg Pest megyében lesz, autóval 30 perc alatt megközelíthető Pestről, de mindenkinek max 1 óra autóval. Oké így nem tud mindenki inni, de szerintem ez bevállalható. Én pl még sosem voltam olyan esküvőn, ahol szállás is volt (vőlegényem testvérének az esküvőjén nem voltam, mert még nem ismertük egymást).
Nálatok volt ilyen probléma és ha igen, mi lett végül?

Egyrészt haza lehet menni sofőrszolgálattal is, ráadásul olcsóbb, mint a taxi.
Másrészt a többi 50 ember honnan fogja tudni, hogy az anyós szállását ki fizette ki? Nem hinném, hogy ehhez bárkinek bármi köze van, viszont az is biztos, hogy én kifizetném neki(k). Az a 3 ember már nem oszt nem szoroz, ráadásul a leendő férjed édesanyjáról van szó
Mi hamarosan 700km-re megyünk egy esküvőre, de őszintén bennem fel sem merült, hogy a házasulandó pár szállásoljon el,vagy utaztasson. Miért gondolod, hogy többekben feltámad az "ottalvós" kedv, ha erről eddig szó sem volt?

Szólsz mindenkinek hogy mi a helyzet, aki nem tud hazamenni az fizeti a szállását...Te meg intézed magát a foglalást.
Anyós meg akkor alszik a másik fiánál. Nem bonyolult.
Akinek nem tetszik nem megy.

Majd jusson ez eszedbe akkor is, amikor kéne a nagyi szitternek. Nre csodálkozz, ha ő is majd órabért számol fel.
Naponta jönnek ezek a kérdések, hogy hogyan gomboljunk le pénzt a tesónkról, anyánkról, mindenkiről.

Amennyiben a pár közeli barátom, rokonom, akkor természetesen szeretnék ott lenni, nincs ebből baj.
Egyéb esetben megköszönöm a meghívást és nem megyek el.
Eleve nem szeretek olyanok esküvőjére menni, akivel nem vagyok közeli kapcsolatban, az utazással való macera meg még plusz költségek nekem nem érnek annyit, bocsánat, sok boldogságot.

Mondjuk ritka fillérb-szónak kell lenni ahhoz, hogy valaki a saját anyjának és a nagyszüleinek ne gondoskodjon szállásról... Mert ha a hetedig másodunokatesónak nem akarod kifizetni, akkor ok, de bakker...
Én két ottalvós esküvőn is voltam, az egyik egy közeli rokoné, a másik egy kollégáé, mindkettőn a szállást a pár állta.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!