Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Akik nem fizettek szállást! Hogy fogadták a vendégek?
Anyósom természetesnek veszi, hogy lesz szállás az esküvőnkön, pedig nagyon nem lesz. A másik fia esküvőjén volt, de az messze volt mindenkitől, így szerintem azt lehet alapnak is venni. De mi eleve kisebb költségvetésből dolgozunk, nem is akarom éjfélnél vagy hajnali 1nél tovább a bulit, mert én nem vagyok az a sokáig fennmaradós fajta, illetve szinte mindenki Budapesten vagy a közelében lakik, kivéve anyós, meg párom nagyszülei. Ez ugye összesen 3 ember. De mindhárom meg tudja oldani, hogy ott aludjon egy Pesten élő rokonnál. Az esküvő meg Pest megyében lesz, autóval 30 perc alatt megközelíthető Pestről, de mindenkinek max 1 óra autóval. Oké így nem tud mindenki inni, de szerintem ez bevállalható. Én pl még sosem voltam olyan esküvőn, ahol szállás is volt (vőlegényem testvérének az esküvőjén nem voltam, mert még nem ismertük egymást).
Nálatok volt ilyen probléma és ha igen, mi lett végül?

"Oké így nem tud mindenki inni"
Mivel Magyarországon vagyunk, ez a mondat sokaknál kiverheti a biztosítékot. ESKÜVŐN nem inni? Vidéki rokonoknál ez a mondat teljesen értelmezhetetlen.
Amúgy meg kedves anyósnak ideje lenne megbarátkoznia a gondolattal, hogy nem ő az atyaúristen a családban, nincs olyan, hogy valami természetes. Hanem ez úgy van, hogy aki szervezi (és főleg fizeti) az esküvöt, az dönti el, milyen legyen az.
Én sem akarok nagy felhajtást egyébként, ha egyszer arra kerül a sor, az én családom amúgy nem is szereti a piát.

Nálunk mindenki megértette, hogy nincs pluszban több száezer forintunk kifizetni a vendégek szállását IS, nem is voltam még olyan lagziban, ahok ezt a pár állta volna. Cserébe teljesen megértjük, ha ennek költségét a nászajándékból/menyecskepénzből csípik le.
A szálloda jelentős kedvezménnyel ad szobát a vendégeinknek, ezt kommunikáltuk is feléjük; aki igényelte, azt felírattuk, és lefogllatuk nekik, de rendezni nekik kell, mi ennyit tudtunk tenni az érdekükben, valamint próbáljuk elintézni, hogy legyen, aki hazaviszi azokat a vendégeket, akik nem kértek szobát.
(Szülőknek természetesen fizetnénk, ha kérnék, de határozottan elutasították, hogy ezt a költséget magunkra vállaljuk. )

Soha nem értettem ezeket akik ottalvós esküvőre mennek nincs tartalék 50 rongyuk egy rohadt szállásra? És olcsóbb is lehet vendégház 15-30 ezerért.
Miért ilyen sóherek az emberek magukkal, főleg akik egy életbe egyszer látnak hotelt, szállást nem hiszem el hogy vannak ilyen elmaradott emberek tejóég.
Kérdező, igazad van, nem neked kell ezt finanszírozni mindenki oldja meg ahogy akarja meg tudja.

"ha egynek fizetem mindenkinek kell..."
Miért is? Eleve honnan tudják meg? Az x. unokatestvér meg nem olyan, mint a saját anyám.
A leendő férjed mit szól ehhez? Mert ezt igazából neki kell eldöntenie.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!