Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Akik nem fizettek szállást! Hogy fogadták a vendégek?
Anyósom természetesnek veszi, hogy lesz szállás az esküvőnkön, pedig nagyon nem lesz. A másik fia esküvőjén volt, de az messze volt mindenkitől, így szerintem azt lehet alapnak is venni. De mi eleve kisebb költségvetésből dolgozunk, nem is akarom éjfélnél vagy hajnali 1nél tovább a bulit, mert én nem vagyok az a sokáig fennmaradós fajta, illetve szinte mindenki Budapesten vagy a közelében lakik, kivéve anyós, meg párom nagyszülei. Ez ugye összesen 3 ember. De mindhárom meg tudja oldani, hogy ott aludjon egy Pesten élő rokonnál. Az esküvő meg Pest megyében lesz, autóval 30 perc alatt megközelíthető Pestről, de mindenkinek max 1 óra autóval. Oké így nem tud mindenki inni, de szerintem ez bevállalható. Én pl még sosem voltam olyan esküvőn, ahol szállás is volt (vőlegényem testvérének az esküvőjén nem voltam, mert még nem ismertük egymást).
Nálatok volt ilyen probléma és ha igen, mi lett végül?

9# arról a szervező nem tehet hogy te isten háta mögött laksz, egyéni szocproblem hogy te hogy oldod meg az oda, s visszajutást.
Ne égesd magad 500 fotinttal, ingyen zabálni vedelni mész oda?
Hányadék.

"egyéni szoc problem hogy oldod meg az utat"
Nem.
A pár dolga a szervezés. Nem lehet elvárás a szállás kifizetése, de a leszervezése fair elvárás.
Ha pl tudod, hogy lenne akinél simán elalhat az anyós, akkor szépen kérdezd meg az illető házigazdát, hogy hajlandó-e elszállásolni az anyóst. Ha igen, akkor mondd az anyósnak, hogy szereztél szállást és kösd össze őket.
Ha csak fizetős szállás jön szóba, akkor keresd fel a szálláshelyet, beszéld meg vleük mivan, mennyi lenne stb, majd jelezd anyósnak, hogy van szálláshely ami ennyi és ennyibe fog kerülni, ő fizeti.
Én eddig 3 esküvőn voltam ami messze volt a várostól.
Az egyiken a pár biztosított buszt ami adott időpontokban bevitt jó tömegközlekedésű helyre.
A másik 2 alkalomnál a pár körbekérdezet tmindnekit, hogy kell-e szállás vag ymegoldjuk a hazautat magunk, mondtuk, ho ykell, ők leadták a létszámot a szállásadónak, és a pár kommunikálta felénk, hogy akkor ennyibe kerül a szállás, itt és itt ekkor és ekkor lehet kifizetni, átvenni stb.
Egyébként az egyik 6 a másik 9ezer volt 2 főre összesen, szóval nem rokkantunk bele finoman szólva sem.
Ja meg volt egy negyedik, ahol tényleg a hlál f*szán voltunk, ott a pár fizette a szállást mindenkinek, deeee pl az oda lejutásnál ők szervezétk le, hogy oké, ki mekkora autóval jön, hány férőhely van még, oké, nekik nincs autójuk, akkor te meg te menjél a Pistával, besézljetek meg találkozót, stb...
Azaz a szervezés a te dolgod, a költségek nem feltétlenül.

"hogy ott aludjon egy Pesten élő rokonnál. "
A legközelebbi rokona nem a fia?

Olyan vezessen oda-vissza, aki amúgy se iszik, vagy nem ihat.
A pesti rokonok biztos, hogy szállást nyújtanak a 3 vendégnek? Akkor nincsen probléma.
Ha nem lenne hova menniük, akkor szállást biztosítani illene, de van hol lenniük, a másik esküvőn már volt máshol, jobb helyen talán elszállásolva több vendég. Akkor most nektek muszáj követni a "hagyományt" vagy mi?

Hát akkor ennyi. Csak szervezzétek meg, ne neki kelljen futkorásznia egy olyan rendezvénynél amit elvileg ti szerveztek. Mert bizony nem csak a kaja elintézése a feladatotok, hanem az is, hogy a násznép jelen tudjon lenni és el tudjon menni.
De ismét, ez nem azt jelenti, hogy nektek kell fizetnetek.

Hm, anyós-após, testvérek besegíthetnek valamennyit, de az meg udvariatlanság, hogyha ők maguktól nem ajánlották fel. Igen, rátok nézve is az, hogyha nem akarnak benne segíteni, de még mindig ti vagytok a pároddal együtt, akik esküvőt akarnak,ők meg a vendégek, nem kötelezőek pénzt adni a ti összes kiadásaitokat illetően.
Te mit szólnál hozzá, hogy ajándékot nem kaptok mint friss házasok? Az az ő kötelességük, a tiéd meg az, hogy elszállásold őket.
Senki sem mondta, hogy házasodjatok össze, vagy ha mondta is, miért hallgatattok akkor rájuk, ha pénzt meg nem akarsz szállás miatt kiadni?

Egyébként tök érthető, hogy nem akarsz, mert ott vannak a rokonok, de magyarázza el a párod anyósnak, vagy együtt, hogy nincs rá keret, vagy mit avatkozik bele, hogyha ő nem segít anyagilag bele.
Nyissátok ki a szátokat mindketten!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!