Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Ki kísérjen az anyakönyvvezető...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ki kísérjen az anyakönyvvezető elé?

Figyelt kérdés
Nyáron lesz az esküvőnk. Édesapám már nem él, anyukámnak van egy másik férje. Anyu jelezte, hogy a férjét kellene megkérjem, hogy kísérjen be. Szerinte ez így illene. Igazából senki más nem tudna kísérni, mert aki még szóba jöhetne, ő tanú lesz. Azt gondoltam, egyedül vonulok be, a párom már ott fog bent várni. De tartok tőle, hogy így ciki lesz, meg attól, hogy sértődés lesz anyuék részéről. Viszont annyira nagyon nem érzem közel magam anyu férjéhez, hogy ő kísérjen. De kibírnám végül is. Ti mit tennétek?
2023. márc. 27. 03:33
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
Nekem sem élte meg apukám az esküvőmet. Mi együtt vonultunk be a férjemmel. Senkinek sem volt meglepő. Manapság már semmi nem kőbevésett.
2023. márc. 27. 09:16
 12/22 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is meghalt apukám, engem a nevelőapukám kísért be. Én szerettem volna így, mert igazi apja-lánya kapcsolatunk köztünk. (14 éve van együtt anyukámmal) A tanúm is ő volt.

De manapság már simán bevonulhattok a pároddal is, ma már minden elfogadott.

2023. márc. 27. 09:28
 13/22 anonim ***** válasza:
0%

Én csak annyit kérnék, mert most több helyen tapasztaltam, ahol vendégként voltam:

Legyetek szemben a vendégeitekkel!

Nagyon béna, mikor háttal áll az ifjú pár a vendégeknek.

2023. márc. 27. 11:26
 14/22 anonim ***** válasza:
87%
Szerintem teljesen mindegy, hogy ki kísér az anyakönyvvezető elé. A szüleim nem voltak itthon, nem tudtak külföldről haza jönni az esküvőnkre. Se anyukám, se apukám. Így a nagymamám kísért az oltárhoz. Teljesen jó volt, nagyon megható volt és a mamámnak egy örök élmény marad. Én a helyedben vagy az anyukádat vagy a mamádat (ha él) kérném meg erre. Idegen csávó, akihez semmi érzelmi kötődésem nincs, ne kísérgessen. A barátnőmet amúgy a bátyja kísérte az anyakönyvvezető elé, majd a templomin az apukája az oltár elé. Annyi megoldás van.
2023. márc. 27. 12:00
 15/22 anonim ***** válasza:
89%
Mi a most már férjemmel ketten mentünk be, nem kísért be senki. 45 voltam, úgy gondoltam, apukámnak már lehet nem kell gardíroznia:) Picit erőltetettnek éreztem volna. Teljesen ok volt, hogy ketten mentünk be az anyakönyvvezetőhöz.
2023. márc. 27. 14:14
 16/22 anonim ***** válasza:
100%
13-nak: mióta világ a világ, az ifjú pár az anyakönyvvezetővel kommunikál, itt ő a hivatalos személy, ez meg egy hivatalos procedúra. Háttal ülnek-állnak a násznépnek. Majd a lagziban látod őket szemből.
2023. márc. 27. 14:15
 17/22 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Kültéri szertartás lesz, és mindketten úgy képzeljük, hogy a párom ott fog várni rám, én utána megyek csak oda. Ott öltözöm majd fel egy bérelt szobában, és onnan megyek ki, ha már mindenki elfoglalta a helyét. Jelenleg ez a terv. Anyukámat nem szeretném, hogy kísérjen. Mamám nagyon szeretném, ez az ötlet megdobogtatta a szívem, de sajnos ö már nem lesz képes erre, az sem biztos, hogy el fog tudni jönni az egészségi állapota miatt.

De jól esne talán nem egyedül vonulni, úgy érzem. Tesómat szeretném, de egyrészt ő a tanú lesz, másrészt mivel nem akarom anyu férjét igazán, így talán jobb lenne egyedül, hogy ne legyen sértődés. Úgy mondhatom, hogy egyedül szeretnék.... Vagy talán a két legjobb barátnőm jönnének velem , viszont koszorúslány nem lesz. Így furán mutatna? Amúgy mi is 40 körüliek vagyunk, nem fiatalok már.

2023. márc. 27. 18:08
 18/22 anonim ***** válasza:
75%

Anyukám férjét max akkor kérném fel, ha kicsi köröm óta ő nevel, mert apám olyan hamar meghalt. Tehát ha kvázi apa-lánya kapcsolat van. Különben semmiképp, szerintem egyáltalán nem illik.

Mikor egyedül vonulgat a menyasszony, az szerintem rém hülyén néz ki. Szóval én a vőlegénnyel vonulnak be. Vagy aki a tanú lesz.

2023. márc. 27. 18:23
 19/22 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy miért ne vonulhatnál be a tanúddal? Bekísér, aztán szépen a helyére ül/áll. Nem olyan nagy dolog ez. Meg sokkal indokoltabb lenne, ha a testvéred kísérne be, akit szívesen is vennél, mint az, akit nem érzel erre a feladatra elég közel magadhoz. PLUSZ, eszméletlenül kicsinyes lenne, ha azért lenne sértődés, mert a legközelebbi férfi rokonodat kéred fel erre a feladatra.

Amúgy meg simán felkérheted a barátnőidet is, mert miért ne? A ti esküvőtök, könyörgöm, így 40 körüliként vonulj már be úgy, ahogy te jól érzed magad, azzal, akivel te szeretnéd. Ennyi idősen már tényleg ne anyád irányítson, és ne azt nézd, mi néz ki hülyén...

2023. márc. 27. 20:14
 20/22 anonim ***** válasza:
84%
Ha apám már nem élne, úgy nem kísérne be senki, főleg nem anyám új férje.
2023. márc. 28. 18:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!