Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Honnan lehet tudni, hogy lesz anyakönyvvezető arra a napra? Vagy előbb őt kell lefoglalni, utána a helyszínt? Félek, hogy a helyszínen nem lesz aznap hely.
Kinézetük, hogy hol lesz az esküvő+lagzi (mindkettő ugyanott). Úgy tudom, 6 hónapnál hamarabb nem lehet bejelentkezni a hivatalban. Ez egy Pest megyei kisváros, ahol lesz, a helyszínt előbb le lehet foglalni, azonban attól félek, hogy aznapra nem lesz anyakönyvvezető, ezért másik helyszínt és időpontot kell találni.
Ti ezt hogy oldottátok meg?
Ha megvan az időpont, hívjátok fel az anyakönyvvezetőt, hogy a naptárba írjon be titeket arra az időpontra, és jelezze, mikor lehet bemenni a házassági szándékot hivatalosan bejelenteni.
Ha már tisztáztátok az anyakönyvvezetővel, hogy amúgy ok az időpont, nyugodtan foglalhattok éttermet.
Egyrészt általában több anyakönyvvezető is van, másrészt nem teljes napra foglalod le - simán van hogy több szertartást is lebonyolítanak ugyanaznap (tipikusan szombaton). Én úgy tudom, hogy egy évre előre is lehet foglalni előtte meg van ez a "beírlak ceruzával" megoldás, amit #2 említett, amikor nemhivatalosan lefoglalhatod az időpontot előbb is, csak aztán azt később meg is kell erősíteni.
Ha meg minden kötél szakad, akkor van a szertartásvezetős megoldás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!