Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Meg lehet oldani, hogy a templomi szertartásra berendelni az anyakönyvvezetőt, hogy az embernek egyben legyen meg a két esküvője?
Azzal kapcsolatban vagyok szkeptikus, hogy az egyház engedne polgári szertartást a templom területén. A templomkertben mád simán kiszállhat az anyakönyvvezető.
Amúgy a szülővárosomban (kicsi vároa) egymással szemben van a templom, és bevett szokás, hogy a polgári cucc után átballag a násznép a templomba.
A katolikus egyház biztosan nem engedi meg. Maximum akkor tudom elképzelni, ha valami kis zsákfaluban éltek, jóban vagytok a pappal, és ő kivételt tesz veletek.
Egyébként ha ennyire nem számít a polgári, és a templomi esküvő napját tartanátok az igazi esküvőnek, miért nem mentek be az anyakönyvvezetőhöz előtte két tanúval, és estek át a formaságokon? Akkor nem kellene a násznépet ide-oda rángatni.
Katolikus templomnál nem (protestánst nem ismerem). Úgy lehet, hogy a templomkertben van a polgári. Tavaly voltam ilyen esküvőn.
"Eleve azt se értem, hogy miért nem lehet elintézni, hogy az egyházi is bejegyezhető legyen polgárilag érvényes esküvőnek."
Jobb helyeken így van, de azért nálunk ennyire nem keresztény a kormány.
Amúgy javaslom, hogy inkább menjetek be hétköznap az anyakönyvvezetőhöz aláírni két tanúval és majd az egyházit megtartjátok násznéppel. Mi így fogjuk csinálni. Településenként változó lehet, de nálunk csak csütörtökönként és ezen belül egy idősávban ingyenes a polgári, minden más időpontban 30.000, akár van násznép, akár csak két tanú. Ha meg külső helyszín, akkor még több. Egy aláírásért én nem fizetek ennyit.
Minden településen a külső helyszínes házasságkötéseket, amiket anyakönyvvezető köt, engedélyezni kell a jegyzőnek. A helyszínt engedélyeztetni kell
Az anyakönyvvezető csak ott tarthat esküvőt ahol a jegyző engedélyezi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!