Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Házassági szándék bejelentésekor milyen kérdéseket tesz fel az anyakönyvvezető?
Ilyenkor kell a házasság utáni névről is dönteni? (Még nem tudom, szeretnék e nevet változtatni..)
És még miket kérdeznek?
Köszönöm előre is!
Igen itt kell dönteni a névről, meg majd a leendő gyerekek vezetéknevéről is (ha pl. felveszed a férjed nevét kötőjelesen, akkor a gyerekek is ezt kapják, vagy csak a férj nevét önállóan).
Személyes adatok, meg hogy voltatok-e már házasok, úgy emlékszem valamilyen adatlapot kellett kitölteni, talán még a végzettséget is kérdezték, emlékszem, hogy néztük is, hogy az meg minek nekik, statisztika biztos...
Ilyenkor, igen.
Megkérdezi a születendő gyerekeiteknek adandó nevet is.
Iratokat vigyetek magatokkal.
Pénzt, ha péntek du 2 után lesz az esküvő, mert akkor van díja is.
Jó esetben - ha nevet akarsz változtatni és ehhez kell majd új igazolvány - ott helyben lefotóz az új igazolványokhoz.
A szertartást pontosítottuk, mit szeretnénk.
Később e-mailen kellett megküldeni a tanúk nevét és iratinak fotóját.
"Pénzt, ha péntek du 2 után lesz az esküvő, mert akkor van díja is."
Komolyan? Mikor mi esküdtünk 2018-ban, akkor pont, hogy hétköznap nem volt díja, mi pont péntek délután 2-kor házasodtunk. :D Hétvégén lett volna díja.
"ha pl. felveszed a férjed nevét kötőjelesen, akkor a gyerekek is ezt kapják, vagy csak a férj nevét önállóan"
Vagy csak a feleség nevét önállóan. Ez is egy opció.
Köszönöm a válaszokat!
Ha még nem döntöttem a nevemről, akkor lehet még módosítani a házasságkötésig, vagy végleges, amit a bejelentéskor mondok?
Egyetértek az előttem válaszolóval, már csak azért sem, mert mi sem vállalunk gyermeket.
Persze ettől függetlenül felőlem beírhatja mi lenne a vezetékneve, engem nem zavar :)
Nem egyértelmű, hogy mindenki akar gyereket, persze. Mi pl 40+-osan házasodunk, van már kettőnknek 3 gyereke.
Ettől függetlenül az anyakönyvvezető be kell írja a születendő gyerekeink vezetéknevét. Akkor is ha 90 évesek lennénk:)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!