Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Házassági szándék bejelentések...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Házassági szándék bejelentésekor milyen kérdéseket tesz fel az anyakönyvvezető?

Figyelt kérdés

Ilyenkor kell a házasság utáni névről is dönteni? (Még nem tudom, szeretnék e nevet változtatni..)

És még miket kérdeznek?

Köszönöm előre is!

2022. ápr. 12. 11:31
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%

Igen itt kell dönteni a névről, meg majd a leendő gyerekek vezetéknevéről is (ha pl. felveszed a férjed nevét kötőjelesen, akkor a gyerekek is ezt kapják, vagy csak a férj nevét önállóan).

Személyes adatok, meg hogy voltatok-e már házasok, úgy emlékszem valamilyen adatlapot kellett kitölteni, talán még a végzettséget is kérdezték, emlékszem, hogy néztük is, hogy az meg minek nekik, statisztika biztos...

2022. ápr. 12. 11:34
 2/16 anonim ***** válasza:
100%

Ilyenkor, igen.

Megkérdezi a születendő gyerekeiteknek adandó nevet is.

Iratokat vigyetek magatokkal.

Pénzt, ha péntek du 2 után lesz az esküvő, mert akkor van díja is.

Jó esetben - ha nevet akarsz változtatni és ehhez kell majd új igazolvány - ott helyben lefotóz az új igazolványokhoz.

A szertartást pontosítottuk, mit szeretnénk.

Később e-mailen kellett megküldeni a tanúk nevét és iratinak fotóját.

2022. ápr. 12. 11:35
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
A végzettség az a statisztikai adatlapon volt, igen:)
2022. ápr. 12. 11:35
 4/16 anonim ***** válasza:
36%

"Pénzt, ha péntek du 2 után lesz az esküvő, mert akkor van díja is."

Komolyan? Mikor mi esküdtünk 2018-ban, akkor pont, hogy hétköznap nem volt díja, mi pont péntek délután 2-kor házasodtunk. :D Hétvégén lett volna díja.

2022. ápr. 12. 11:39
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
Így értettem:) péntek 2-ig dolgoznak (nálunk legalább is), addig ingyenes. Utána - tehát munkaidő után és hétvégén - már fizetős.
2022. ápr. 12. 11:42
 6/16 anonim ***** válasza:
100%

"ha pl. felveszed a férjed nevét kötőjelesen, akkor a gyerekek is ezt kapják, vagy csak a férj nevét önállóan"

Vagy csak a feleség nevét önállóan. Ez is egy opció.

2022. ápr. 12. 11:54
 7/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Ha még nem döntöttem a nevemről, akkor lehet még módosítani a házasságkötésig, vagy végleges, amit a bejelentéskor mondok?

2022. ápr. 12. 12:01
 8/16 anonim ***** válasza:
66%
Bocsi az Off miatt, de miért egyértelmű, hogy aki házasodik az gyereket is akar..? Csak mert többen írtátok, hogy leendő gyerek vezetéknevét is meg kell adni. És aki nem akar? Az mégis mit és legfőképpen minek kéne megadjon bármit is?
2022. ápr. 12. 12:14
 9/16 A kérdező kommentje:

Egyetértek az előttem válaszolóval, már csak azért sem, mert mi sem vállalunk gyermeket.

Persze ettől függetlenül felőlem beírhatja mi lenne a vezetékneve, engem nem zavar :)

2022. ápr. 12. 12:19
 10/16 anonim ***** válasza:
100%

Nem egyértelmű, hogy mindenki akar gyereket, persze. Mi pl 40+-osan házasodunk, van már kettőnknek 3 gyereke.

Ettől függetlenül az anyakönyvvezető be kell írja a születendő gyerekeink vezetéknevét. Akkor is ha 90 évesek lennénk:)

2022. ápr. 12. 12:24
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!