Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Mennyi pénzt illik adni...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyi pénzt illik adni manapság fiatal házasulandók részére (Szolnok megye) nászajándékba unokatestvérnek/keresztszülőnek?

Figyelt kérdés

2023. márc. 5. 20:05
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
100%

Nekem közeli a kapcsolatom az unokatesómmal így egy 100ast adtunk kettőnkre. Ha csak lazább lenne a kapcsolat, akkor 50-et adtunk volna. Ha ismerős/barát esküvőjére mentünk akkor is 20/főt adtunk (eddig most már többet).

Nekünk tavaly októberben volt a lagzi, 36e/főre jött ki, szóval 60 ezer is abszolút reális ma 2 embernek. De adj amennyit jónak látsz és belefér.

2023. márc. 8. 18:41
 22/35 anonim ***** válasza:
95%

Anyagi helyzettöl függ.

A fiam esküvöje két hét mulva lessz szűk családi körben.

Én csak 50.000 forintot tudok adni elváltam egyedül kell megoldanom mindent.

2023. márc. 11. 07:29
 23/35 anonim ***** válasza:
100%
30e/fő átlagban szerintem az amivel kb. fedezed a költségeid és nem lesz minuszos az esküvő. unokatestvér vagy ha közeli a kapcsolat ennél csak lehetőség szerint több
2023. márc. 12. 02:36
 24/35 Z ***** válasza:
100%

Nekünk majdnem két éve volt az esküvőnk, kis családias volt.

Nem vártunk el senkitől semmit, elég budget volt minden.

Külföldi ismerősöktől, akik videokonferencián csatlakoztak voltak néhányan, akik küldtek 50 eurót kb. A legtöbbet asszony nagyszüleitől kaptuk, asszem 500 eurót.

Néhányan a jelenlevők közül adtak egy 10est.

Kb összesen 400ezret kaptunk.

No de igazából nekünk semmibe sem került.

A saját szüleimtől az óta sem kaptam semmit 😆

De igazából tényleg nem is vártunk el senkitől semmit.

2023. márc. 12. 08:48
 25/35 anonim ***** válasza:
62%

Ez szerintem eléggé bunkó dolog, főleg, hogy általában évek óta együtt élnek, gyerek is van, szóval nem az új életet kell beindítani... Volt egy ismerősöm, aki azért nem tudott elmenni nyaralni, mert két lagzi is volt a rokonságban... :(

Ha a lagzi költségeket várják vissza, akkor nem kötelező nagy lakodalmat csapni..

2023. márc. 12. 12:59
 26/35 anonim ***** válasza:
31%
Nálam attól függ, hogy mi van a meghívóban. Ha bele van írva bármilyen formában, hogy pénzt kérnek borítékban, akkor vagy nem adtam semmit, vagy mondtam hogy köszi a meghívást, de nem. Ha nincs beleírva, azaz nem azt sugallja a meghívó, hogy meghívunk de csak belépő ellenében kéne csatlakozni, akkor közeli rokonnak 200, ismerősnek 100 eft-ot adok. Így az elmúlt 7 esküvőn amin megjelentem, bő 40 eft-os átlag jött ki/alkalom. Egyszer adtam 200-at, kettőször 100-at, négyszer semmit.
2023. márc. 13. 12:11
 27/35 anonim ***** válasza:
80%
Utolsó, nem értelek. Azért írják rá a meghívóra a borítékot, hogy ne mikrohullámú sütőt hozzanak az emberek.
2023. márc. 13. 17:56
 28/35 anonim ***** válasza:
29%

#27 Nem. Ez 2023-ban mar alap. 10 eve is az volt. Azert irjak ra, hogy ha jossz, adj a budzsebe. Csak nyilvan szepen, burkolva.

Azon az eskuvon sem adott senki mikrot, hutot, agynemut, tollparnat, etkeszletet stb. ahol nem irtak ilyesmit a meghivoba. Ezt nem kell beleirni.

2023. márc. 13. 18:31
 29/35 anonim ***** válasza:
88%
Én sem szeretném ráírni, de nekem is szeptemberben lesz az esküvőm, és már többen kérdezték, hogy mit kérünk, pedig együtt élünk 7 éve és be van rendezve a lakás:D
2023. márc. 13. 22:17
 30/35 anonim ***** válasza:
28%
Mikor átadjátok a meghívót, megemlítitek, hogy nincs szükségetek ilyesmire. Ha pedig még is tárgyi eszközt kapsz valakitől, visszaküldöd neki postán vagy eladjátok, kidobjátok, beadjátok egy gyerekotthonba. Nem kell nagy feneket keríteni neki, aki elmegy az esküvődre negyedét úgy sem látod többet, fele pedig sosem jut el a lakásotokba.
2023. márc. 14. 00:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!