Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyi pénzt illik adni manapság fiatal házasulandók részére (Szolnok megye) nászajándékba unokatestvérnek/keresztszülőnek?
Tavaly nyáron unokatestvérem férjhez ment, én és feleségem 100 ezer forintot adtunk nekik, évekkel ezelőtt én is ennyit kaptam tőlük.
Szerintem ez így korrekt.
Nyáron lesz a férjem testvérének az esküvője. Nagyon jóban is vagyunk.
Négyen megyünk, 2 gyerekkel. 80e ftot adunk, plusz 20e Ft értékben tárgyi ajándékot.
Unokatesómék idén augusztusban házasodnak (Csongrád-Csanád megye). Ketten együtt 100 ezer ft-ot adunk.
Mesélték, hogy ahová a lakodalmat szervezték idén nyáron, 1 fő vacsorája 35 ezer Ft (ebben az alkohol nincs benne, minden más kaja,kávé,üidítő,stb. igen).
Attol is fugf mennyire kozeli. Meg a lehetosegek. Egyetemistakent baratnonek fejenkent 15ot adtunk
Felnott fejjel szinten baratnak 20at (ez tavaly)
Pont most van lecsengőben az esküvők sora a baráti társaságunkban. Olyan 20-30 ezer ft/fő az átlag szerintem. Kb. 20-25 ezer forint most egy lagziban az egy főre jutó vacsora és ital, szerintem ezt "illik" bedobni, ha lehet ilyet mondani, de nyilván amennyit tudsz/akarsz.
Hogy őszinte legyek, amióta esküvőnk volt, mi figyelembe vesszük azt is, hogy mi mennyit kaptunk az adott pártól anno, ha ciki, ha nem. Pl. ha mi valakitől kaptunk 30-at két éve, akkor nem fogok idén egy 100-ast vinni nekik, 40-50-ben gondolkozunk. Míg két éve lazán visszavittük ugyanazt az összeget, amit kaptunk, de mi is legtöbbektől annyit kaptunk, amennyit adtunk. Szóval a baráti társaságban igazából csak vándorol a pénz egyik zsebből a másikba, senki nem nyer senkin... XD
Ha közelebbi családtagról, legjobb barátról van szó, akkor azért jobban zsebbe nyúlunk, hogy egy pici pluszuk is legyen tőlünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!