Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Van párkapcsolatom,de nem látom a lehetőségét a házassának.Létezne valamilyen út amivel úgy érezném hogy megkaptam a házasságot vagy csak boldog/elégedett lehetnék?Nem akarom felhozni ezt a témát a párkapcsolatomban.Szerintem neki ez nem lenne fontos
Szerinted ez neki nem fontos?! Ideje lenne rádöbbennie mindenkinek, hogy ilyen nincs. Ha egy férfi szerelmes, akkor az a fontos neki, ami a szerelmének fontos. Ha az a házasság, akkor az! Két férfit is ismerek, akik házasságellenesek voltak, amíg meg nem találták az Igazit. Mindketten megházasodtak...
Ne légy hülye!
De hogy lehetne ezt a dolgot megbeszélni? Nem a csaj akarja megkérni a faszija kezét.
Ebbe a pasinak kell döntenie és cselekednie, puhatolózni hogy a csaj mit hogy szeretne.
Nem kell a "jaj neki nem tetszik ha felhozom" hozzáállása miatt kerülni a témát. Tényleg úgy fogsz járni, ahogy fentebb írták, hogy várogatsz mint a királylány a toronyban, hogy hiába engedted le a hajfonatodat, a királyfinak esze ágában sincs felmászni, te meg mr 37 lettél.
Ez közös döntés. A közös terveket meg kell beszélni.
Mióta vagytok amúgy együtt? Miért mondta, hogy jaj ez még ráér...???
Nincs olyan együttélési forma, ami kvázi házasság és boldog lennél vele, ha te házasságra vágysz, ő meg nem. Van a bejegyzett élettársi, de nem sok értelme szerintem.
#13 hát pl úgy meg lehet beszélni, hogy ki hogy képzeli az életét a jövőben. Házasságban? Élettársi kapcsolatban? Papír nélkül együtt élve? Gyerekkel vagy anélkül? Ha házasság, akkor kb mennyi idő után érzi reálisnak? Milyen feltételek mellett? Ha gyerek, akkor mikor, milyen feltételek mellett, hányat szeretne? Nem fix terveket kell ilyenkor megbeszélni, csak az elképzeléseket, a vágyakat, ábrándozni közösen és tervezgetni, hogy "majd egyszer" milyen jó lenne, ha... Ha már ezen a szinten (mármint az álmodozás szintjén) nincs közös nevező, akkor rég rossz, annak a kapcsolatnak amúgy sincs jövője. Ha meg van egyetértés, akkor már el lehet dönteni, hogy ki mikor tesz lépéseket a megvalósítás felé is. De erről igenis beszélni KELL.
Amúgy ha a párod csak elhessegeti a témát, akkor az egy burkolt "nem". Tőle nem várhatsz esküvőt, és ha még beszélni sem hajlandó a témáról, akkor komolyabb elköteleződést sem. 27 évesen nem vársz sokat az esküvővel, viszont pont időben is vagy, hogy kilépj egy sehova sem tartó kapcsolatból és keress egy olyat, amiben közösek az elképzeléseitek.
21 éves vagyok alig 1 éves kapcsolatban és legalább 5 év múlva szeretnék házasodni. Ennek ellenére kb már fél évvel ezelőtt simán beszéltem a párommal erről. Képzeld, még a gyerektémát is elő mertem hozni és elképeszt, hogy nálam idősebb, tapasztaltabb emberek ezt nem teszik meg, annak ellenére, hogy velem ellentétven nekik aktuális lenne.
Szerintem ha a kommunikáció ennyire nem működik, akkor nem csak a házasság, de a kapcsolat is felejtős. (Nem figyel rád, te meg nem mersz beszélni. Nagyon rossz kilátásaitok vannak sajnos ennyi alapján)
Lehet házasság nélkül is boldognak lenni, de ilyesmibem nem érdemes kompromisszumot kötni.
Számomra a házasság elköteleződést jelent, egy ígéretet, hogy mi örökké egy család leszünk. Hogy nektek mit jelent, azt meg kellene beszélni, mert az alapján lehet esetleg kompromisszumot kötni, ha ragaszkodtok hozzá, de nem javaslom.
Úgy gondolom, hogy ha már rakerdeztel és ő elhesegette a témát ez már halott ügy.
Persze tévedhetek és lehet "ráveszed", hogy elvegyen, de nem lesz hosszútávon jó az a házasság, mert bele lett kényszerítve.
16# Ezt értem, de te hiába beszélsz meg valamit hogy mit szeretnél, ha a másik nem szeretne semmit, vagy nem tudja még...
És tényleg. Az ilyenek vesznek feleségül egy másik nőt fél éven belül.
Azért mert a pasik hárítanak, meg adják a hülyét hogy hááát maaajd, meg nem tudooom, attól még ők pontosan tudják hogy mit akarnak.
Ha meg egy nő olyan erőszakos, vagy fondorlatos hogy rávesz egy pasit olyanra amit ő nem akar, rajta lelke.
Én nem lennék olyan emberrel boldog aki nem saját akaratából vesz feleségül.
13#
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!