Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Esküvőn miket szoktak ellenvet...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Esküvőn miket szoktak ellenvetésként felhozni, amikor azt mondják, hogy "Akinek ellenvetése van, most szóljon"?

Figyelt kérdés

Ezen mindíg elgondolkoztam.

Van olyan amikor valaki közbeszól, hogy miért nem házasodhatnak össze? Amikor a pap mondja, hogy "akinek ellenvetése van, most szóljon"

Volt már ilyen eset amikor ott voltatok?

Ilyenkor ki szokott közbeszólni?

Milyen érvek vannak, melyeket ha közbemond valaki, akkor nem házasodnak össze? Akkor a pap nem adja össze őket?

Milyen "érvek" vannak?

2012. szept. 4. 17:56
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
48%
Ezen én is gondolkodtam. Szerintem olyasmi, ha pl érdekházasság az egyik fél felől vagy csak a papír miatt csinálják, hogy valamilyen plusz juttatásban részesüljön valamelyikük. Esetleg kényszer, h így láncolja magához egyik a másikat. Vagy pl egyikük nem szűz vagy mástól terhes. :D Nemtom. Ilyen marhaságok. :D
2012. szept. 4. 18:06
 2/11 anonim ***** válasza:
73%

Ha bárki tud olyan okot, ami miatt ez két ember nem kötheti össze életét, az most szóljon, vagy hallgasson örökre.

Csak egyházi esketés szempontjából releváns ok lehet. Olyan nem, hogy nem illenek össze, vagy hogy az egyik hazudós, a másik lopott.

Az egyik fél már házas, pl. lehet ilyen ok.

http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__eskuvo__2..

2012. szept. 4. 18:07
 3/11 anonim ***** válasza:
71%
Magyarországon nem kérdez ilyet sem a pap, sem az anyakönyvvezető az esküvőn, így válaszolni sem lehet rá. :)
2012. szept. 4. 18:08
 4/11 anonim ***** válasza:
40%
Terhes vagyok a vőlegénytől - ez mondjuk elég komoly ellenvetés
2012. szept. 4. 18:21
 5/11 anonim ***** válasza:
77%
Ezt a kérdést csak a filmekben teszik fel, nem? Én még sosem hallottam így élőben.
2012. szept. 4. 19:52
 6/11 anonim ***** válasza:
83%
Nekünk feltették a kérdést, persze senki sem szólt (na, anyósomtól tartottam kicsit... :D ). A pap mondta, hogy ok lehet: már érvényes házasság mással, eltitkolt gyerek, eltitkolt halálos betegség, ilyenek.
2012. szept. 4. 19:59
 7/11 anonim ***** válasza:
59%

Másodikat valami nagyokos lehúzta, pedig teljesen helytálló. Hagyományos része a szertartásnak. Nem a mai világ szokásaihoz és technikai feltételeihez igazodik. Régen nem volt az embereknek irata. Vagy ha volt, az sem fényképes, bio-micsodás stb.

Én vagyok a Józsi. Én meg a Sára. Na, tud valaki olyanról, hogy ez a két ember miért nem kellhet egybe? És akkor aki tudott, elmondta. De ha nem, akkor már ne is szóljon. Ez ennek a szokásnak az eredete, lényege.

Úgy, ahogy a kérdező, soha, semelyik felekezetben kérdezik. Ellenvetés lehetne bármi. Sánta, nekem is kell a Sárika stb. Józsi öreg Sárához. Sára öreg Józsihoz. Ez mind érdektelen az egyház számára. Az ok lehet, hogy Józsinak a szomszéd faluban is van már egy felesége. A halálos betegség sem ok, még akkor sem, ha az titok.

2012. szept. 4. 21:57
 8/11 anonim válasza:
81%
Ellenvetéssel nem foglalkozik a pap. Afelől érdeklődik, tud-e valaki valami olyant, amely szerint az Anyaszentegyház törvényei szerint a házasulandók nem kellhetnek egybe. Semmi másról nem lehet szó.
2012. szept. 4. 22:01
 9/11 omba ***** válasza:
31%
.. ami konkrétan azt takarhatja hogy érvényes házasságban él
2012. szept. 5. 18:51
 10/11 anonim ***** válasza:
37%
Például, ha vér szerinti rokonok
2012. szept. 14. 15:22
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!