Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Párommal katolikus templomban szeretnénk összeházasodni, viszont én evangélikus vagyok. Kell-e nekem ezért a katolicizmus felé bármilyen fogadalmat tennem?
Mi is pont ilyen felállásban házasodtunk: én katolikus, leendő férjem pedig evangélikus volt.
Első körben elmentünk a katolikus templomban, ahol a pap rögtön közölte, hogy meg kell ígérnünk, hogy gyermekeinket katolikusnak neveljük, hozzuk be a keresztleveleinket, stb. Mindezt nem a legbarátságosabb stílusban.
Ezután utánanéztünk az evangélikus szertartás menetének és kiderült, hogy ott csak kettőnkről szól a szertartás, nem kell papírokat vinni, nem kell a még meg sem fogant gyerekeinkről ígéreteket tenni. Ezzel szemben a katolikus esküvőnek több olyan elemei is volt, ami már egy kicsit túlment a mi vallási kereteinken.
A lelkész nagyon jófej volt, szuperül sikerült a szertartás is, mindenki dícsérte utána.
Ami a leginkább befolyásolt minket a döntésben, az nekünk is a gyerekeinkről szóló fogadalmak voltak, másodsorban pedig kiderült, az evangélikus szertartáson elhangzó dolgok is közelebb állnak hozzánk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!