Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Párommal katolikus templomban szeretnénk összeházasodni, viszont én evangélikus vagyok. Kell-e nekem ezért a katolicizmus felé bármilyen fogadalmat tennem?
Figyelt kérdés
Például, hogy vállalom-e, hogy a gyerekek katolikusok lesznek.2022. dec. 26. 22:15
11/25 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
#8-as: születésem óta templomba járó, annak életében aktívan résztvevő ember vagyok. A válaszodból áradó keresztényi szeretet pedig egyenesen lenyűgöző....
2022. dec. 28. 12:31
12/25 anonim válasza:
Hogyne te egy szuperevangélikus vagy aki katolikus templomban akar esküdni. Hol esküsznek a kevésbé szuperevangélikusok, mecsetben?
13/25 A kérdező kommentje:
Nem vagyok szuperevangélikus, csak annyit írtam, hogy odakötődöm. Mondjuk a hozzászólásodból az látszik, hogy templomba csak szenteste tévedsz, ha éppenséggel össze nem kevered egy mecsettel......
2022. dec. 28. 16:59
14/25 anonim válasza:
Nem kell átkeresztelkedned, viszont arra ígéretet kell tenni, hogy a gyermekeket katolikus vallásúnak nevelitek. Párod szeretné, hogy katolikus esküvő legyen? Mert, ha evangélikusnak szeretnétek a gyerekeket keresztelni, akkor lehet, hogy emiatt jobb lenne evangélikus templomban esküdni, vagy ökumenikus szertartást szervezni, ahol evangélikus lelkész meg katolikus pap is van. Lehet már ma ilyet is.
15/25 anonim válasza:
Mi látszik a hozzászólásomból? Max hogy én nem mazsolázok "egy kicsi ebből egy kicsi abból" én minden vasárnap ott vagyok. Bár nem te vagy az első aki ezt benézi
16/25 A kérdező kommentje:
15-ös nem mazsolázgatok. A Te rendszeres templomlátogatásod gyümölcse így is gyönyörűen látszik.....
2022. dec. 29. 14:49
17/25 A kérdező kommentje:
#14-es nem is szeretnék, a kézség megvan bennem, hogy legyen katolikus templomban az esküvő, azonban, ha bármilyen ígéretet kell tenni, ami a jövőnket meghatározza, akkor nagy eséllyel evangélikus templomban lesz a szertartás.
2022. dec. 29. 14:52
18/25 anonim válasza:
Bármilyen ígéret egy esküvőn???? Hallatlan
19/25 anonim válasza:
Kérdező, párod a katolikus, ha katolikus az esketési szertartás abban ő fogja megígérni a gyerekek katolikus nevelését. Tőled nem tud ilyen ígéretet kérni a Katolikus Egyház tekintve, hogy nem vagy katolikus. Persze, nem fog senki utánatok járkálni, hogy a gyerekeket hogy nevelitek, de páridnak katolikusként lenne egy ilyen kötelezettsége. Régen ezt úgy hidalták át, hogy a lányok az anyjuk, a fiúk az apjuk felekezete szerint lettek megkeresztelve.
20/25 anonim válasza:
14-es vagyok. Lehet, hogy egy ilyen ökumenikus esküvő is lehetne esetleg megoldás: [link]
Itt mind a kettő a katolikus pap meg az evangélikus lelkész is jelen van még áldást mond. A feltételeit nem tudom, hogy pontosan mik egy ilyennek, de gyakori már ez is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!